Menu
EUR
Coconut Aminos en Teriyakisaus, waar gebruik je het voor?

Coconut Aminos en Teriyakisaus, waar gebruik je het voor?

Door: Mieke Hendriks Reacties: 3

Ken je coconut Aminos, de soja vrije "soja"sauzen al? Lees snel verder wat je er mee kunt.

Coconut Aminos

Het prachtige biologische merk Cocowonder heeft een gezond, glutenvrij, GMO-vrij, rauw alternatief voor sojasaus ontwikkeld; Coconut aminos. Deze coconut aminos marinadesaus wordt gemaakt van onverhit en op natuurlijke wijze gerijpt kokosbloesemsap. Naast een lage glycemische index en een breed spectrum aan voedingsstoffen is deze gefermenteerde enzymrijke saus niet alleen een waardevolle, maar ook smaakvolle vervanger voor sojasaus.

Coconut Aminos

Soja

Steeds meer worden we ons ervan bewust dat sojaproducten, ook de gefermenteerde varianten, niet zo’n gezonde keuze zijn als gedacht. Nog afgezien van het feit dat veruit de meeste soja genetisch  gemodificeerd is, zijn het vooral de nadelige effecten op onze gezondheid die steeds meer mensen doen besluiten om sojaproducten te laten staan.

Pas als je er op gaat letten, zal je beseffen hoeveel producten, ook zogenaamde ‘gezonde’ producten, soja bevatten. In de voedingsmiddelenindustrie is soja zeker een interessant product. Zo wordt bijvoorbeeld sojalecithine veel gebruikt als emulgator, antispatmiddel en ook om chocola knapperiger en mooi smeltbaarder te maken. Bewerkte sojaproducten fungeren als krachtige  smaakmakers, niet alleen in de Aziatische keuken, maar ook als aroma in bijvoorbeeld bouillonblokjes. Sojaolie is een van de goedkoopste oliesoorten en wordt onder andere gebruikt in koekjes, croissantjes en margarine.

Coconut aminos  

Sojasaus is een veel gebruikte smaakmaker in de gemiddelde Nederlandse thuiskeuken. Het geeft Aziatische gerechten meteen dat authentieke oosterse tintje, en geeft je spaghettisaus of ragout meer diepte. Daar hebben we nu dus een geweldig alternatief voor gevonden, coconut aminos. Coconut aminos kun je gebruiken als vervanger voor sojasaus in marinades, roerbakgerechten, koude en warme sauzen, dressings en natuurlijk bij sushi.

De smaak van coconut aminos komt erg dicht in de buurt van (ongezoete) sojasaus, en voegt net dat beetje extra smaak toe aan je gerechten om je even in Azië te wanen. Hoewel coconut aminos wordt gemaakt van kokosbloesemsap, heeft het geen kokossmaak of –geur. Het bevat aanzienlijk minder zout dan sojasaus, en toch heb je er slechts kleine hoeveelheden van nodig om gerechten op smaak te brengen.
Klik hier om Coconut Aminos te bestellen

Coconut Aminos Teriyakisaus 

Naast de gewone coconut aminos biedt Coconut Secrets nu ook coconut aminos teriyakisaus. Teriyaki is een Japanse bereidingswijze waarbij vlees of groenten gemarineerd worden in een basissaus en vervolgens in de saus gegrild. Het woord teriyaki is een combinatie van de Japanse woorden ‘teri’ en ‘yaki’. ‘Teri’ betekent glanzend en ‘yaki’ betekent grillen, braden of roosteren.

Coconut Aminos Teriyakisaus

De oorspronkelijke teriyakisaus bevat vier basisingrediënten: sojasaus, rijstwijn, suiker en gember. De combinatie van suiker en rijstwijn geven gerechten de herkenbare smakelijke glans, die je wellicht wel kent vanuit de Japanse keuken. Ook hiervoor heeft Coconut Secrets een alternatief ontwikkeld; coconut aminos teriyakisaus.  Deze teriyakisaus is gemaakt van pure biologische ingrediënten: gefermenteerd kokosbloesemsap, kokosnectar, ongeraffineerd zeezout, gember, ui, knoflook  en cayennepeper. Deze saus doet qua smaak en structuur zeker niet onder voor de originele teriyakisaus.

Plakkerige kip, stroperige spareribs, gekarameliseerde zalm of borrelnotenmix bereid je zelf in een handomdraai met deze veelzijdige coconut aminos teriyakisaus.

Ken je deze producten al? Ik ben erg benieuwd wat je ervan vind en wat je ermee maakt. Ik zou het super vinden om je reactie hieronder terug te lezen.


Reacties (3)

gravatar
Leny Janssen
Geplaatst op 2016-06-30 19:25:08
Die ga ik bestellen. Super handig, ik moet altijd zoeken voor mijn schoondochter voor de juiste saus.Ze heeft een glutenallergie. Geweldig. Ook kook ik regelmatig gerechten voor personen die paleo eten. Groetjes, Leny
gravatar
Mieke van Eijndhoven
Geplaatst op 2016-06-30 19:24:33
Hoi Maria, ja dank je wat fijn om te horen/ lezen.
gravatar
Maria
Geplaatst op 2016-06-30 19:24:10
Super Mieke dat je weer een product gevonden hebt.
Het is zo fijn als therapeut om naar jou te verwijzen. Jou producten heb je goed bestudeerd en daarom goed te gebruiken.
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!