Menu
EUR
Wat is Bovis waarde en wat doet dat met je?

Wat is Bovis waarde en wat doet dat met je?

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Wat is de Bovis-waarde?

Voor het meten van levenskracht of levensenergie is er een frequentieschaal: de “Bovis”. Het meet als het ware de vitaliteit van ons voedsel.
Verse groenten die uit de grond zijn gekomen hebben een andere vitaliteit dan verwelkte groenten. Zo is er ook een verschil met groenten uit de magnetron, daar zit eigenlijk geen levenswaarde meer in.  Dit is inmiddels een algemeen aanvaarde waarheid. Hoe meet je deze vitaliteit?

Als je de vitaliteit wil meten gebruik je de frequentieschaal: de Bovis. Deze weegschaal is ontwikkeld door de Fransman André Bovis en geperfectioneerd door André Simoneton. De Bovis-schaal is gemaakt om vitaliteit te meten. Deze waarde wordt gemeten door de trilling van materie.

Hoe meet je de Bovis-waarde eigenlijk?

De Bovis waarde wordt gemeten door middel van een biotensor of een pendel. De Bovis-waarde wordt uitgedrukt in Bovis. De Bovis waarde is het trillingsgetal van materie. Hoe lager de waarde op de Bovis-schaal, hoe minder vitaal het product is wat gemeten word. Zo lopen mensen met een Bovis-waarde van minder dan 6.500 Bovis meer kans om ziek te worden. Bovendien zal hun energieniveau lager zijn.

Als je Bovis waarde hoger is, zul je jezelf fitter voelen en zal je weerstand hoger zijn. Je zit zowel fysiek als mentaal beter in je vel.

Een goed dieet kan erg heilzaam zijn.

Als voedzame voeding net zo belangrijk voor je is als voor mij, kan het belangrijk zijn om het concept Boviswaarde te integreren. Deze waarde geeft de voedingskwaliteit van het voedsel aan. Je kunt er natuurlijk niet altijd rekening mee houden maar bij sommige producten hebben we dit door laten meten.

  • De waarde van gekookt voedsel is aanzienlijk lager dan de waarde van vers geplukt of geoogst voedsel. Bij het verwarmen van levensmiddelen boven 40ºC worden enzymen geïnactiveerd, gaat levenskracht verloren, vermindert de Boviswaarde en gaan voedingsstoffen verloren
  • Biologisch voedsel heeft over het algemeen een hogere waarde in vergelijking met fruit of groenten die niet afkomstig zijn uit de biologische landbouw, vaak zijn deze besmet met chemicaliën of is er genetische manipulatie toegepast.
  • De waarde van ons voedsel neemt af in verhouding tot het niveau van verwerking en wijziging ervan. Niet alleen na verloop van tijd, maar ook door bewaren, koken of koelen.
  • Ook bij natuurlijke supplementen is het erg belangrijk dat er een hogere of minimaal even hoge Bovis waarde aan hangt. Anders zal er geen verbetering optreden. Dit zegt meteen dus ook iets over de toegevoegde waarde van een supplement.
  • Een mobiele telefoon bij je dragen of in de buurt zijn van stralingsapparatuur zoals een magnetron heeft ook een negatief effect op de Bovis waarde.
  • Vlees heeft direct na de slacht een Bovis waarde van 6500, maar verliest heel snel zijn waarde. Na bakken of kokenheeft vlees nog maar 3000 tot 4000 Bovis. Natuurlijk scheelt het wel waar je je vlees vandaan haalt, zelf bestel ik mijn vlees bij Schotse Hooglanders. Het scheelt veel hoe het vee gehouden en gevoerd is. Zo heeft wild een hogere Bovis waarde dan vee wat in hokken geleefd heeft.

 

De Bovis volgens Robert H. Steelooper

De befaamde Nederlander Robert H. Steelooper stelt: 'Voedingsmiddelen met een Boviswaarde beneden de 7.000 kosten het lichaam energie en zijn ziekmakend. Boven de 7.500 geven ze energie en zijn deze voedingsmiddelen goed voor de gezondheid te noemen. Boven de 9.000 hebben voedingsmiddelen zelfs een reinigende en therapeutische werking’

Dr. Robert H. Steelooper is niet de eerste de beste met een mening over de Bovis en de Boviswaarde van voedingsmiddelen. Hij heeft al veel successen op zijn naam staan. Hij studeerde geneeskunde en filosofie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, volgde een ayurvedische geneeskunde, is orthomoleculair arts, fysiotherapeut gespecialiseerd in manuele therapie (gewrichtspijn) en volgde daarnaast een studie sociale geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. het Globaal Medisch Dossier en voor de Bedrijfsvereniging voor de Gezondheid (Noot van de redactie: in Nederland). Sinds 2010 woont hij in Portugal, waar hij arts is bij het Consultorio de Medicina Natural.

 

Zelf heb ik 12 jaar geleden ook een opleiding gedaan om met een biotensor te meten, maar heb ik iemand anders gevraagd om onze Puur Mieke producten door te laten meten. Om objectief te blijven vind ik dat zeker belangrijk, ik wil dat iedereen baat heeft bij onze natuurlijke supplementen en daarom is het belangrijk dat die een goede hoge Bovis waarde hebben.

Zo dragen ze echt bij aan een goede gezondheid. We zijn nog bezig met meer metingen, maar waarvan het al bekend is, staat het bij de productinformatie vermeld.

 

Wil je meer lezen over onze supplementenlijn en de Bovis waarde per supplement? Bekijk dan hieronder alle Puur Mieke supplementen


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!