Menu
EUR
Magnesium en sport: Verbeter je prestaties en bespoedig je herstel

Magnesium en sport: Verbeter je prestaties en bespoedig je herstel

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Of je nu een doorgewinterde atleet bent of net vol goede moet bent gestart met een actievere leefstijl, de rol van magnesium is onmiskenbaar. Magnesium helpt namelijk bij de ondersteuning van je spierfunctie, zorgt voor een betere energiehuishouding en verbetert het herstelproces van je lichaam. Ontdek zelf hoe dit mineraal een steentje kan bijdragen aan bij het verbeteren van je sportprestaties en waarom magnesium en sport hand in hand gaan.

Hoeveel magnesium per dag als sporter nemen?

De gemiddelde magnesium behoefte per sporter is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder je geslacht. Voor sportende vrouwen bedraagt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zo’n 300 milligram, terwijl mannen doorgaans tussen de 300 en 350 milligram nodig hebben. Het is daarnaast belangrijk om te beseffen dat individuele behoeften kunnen variëren op basis van factoren zoals leefstijl, intensiteit van de fysieke activiteit en de voedingsgewoonten. Het is raadzaam om met een gezondheidsprofessional te overleggen wanneer je een gepersonaliseerd advies wenst, dat aansluit bij jouw specifieke behoeften en omstandigheden.

Ontdek welke magnesium voor sporters het meest geschikt is

Hoewel je de eerder genoemde hoeveelheden magnesium in principe eenvoudig uit je dagelijkse voeding kunt halen, kan de daadwerkelijke beschikbaarheid door je leefstijl, sportactiviteiten en dieet sterk variëren. In dergelijke gevallen kan extra magnesiuminname vanuit supplementen een waardevolle aanvulling zijn. Maar welk magnesiumsupplement is dan het meest geschikt?

Met een groeiend aanbod in verschillende soorten, vormen en prijscategorieën is het cruciaal om te kiezen voor een biologisch beschikbare vorm. Het lichaam reageert daar namelijk het beste op, waardoor de opname in je lichaam efficiënter verloopt en het supplement effectiever zal werken. Voorbeelden van diverse magnesiumsoorten zijn onder andere magnesium bisglycinaat, MCM (magnesium chrondroïtine en methylsulfonylmethaan), magnesium citraat, nano magnesium, magnesiumsulfaat en magnesiumascorbaat. De technische onderbouwing van deze magnesiumvormen, met de nadruk op biologische beschikbaarheid uitgedrukt in procenten, speelt een cruciale rol bij het maken van de juiste keuze.

Zo hebben magnesium bisglycinaat en magnesium citraat een biologische beschikbaarheid van 22%, terwijl nano magnesium een biologische beschikbaarheid heeft van 100%. Dat betekend dus dat 30 milliliter nano magnesium ongeveer gelijk staat aan 125 milligram magnesium bisglycinaat.

Ontdek nog een aantal verassende magnesiumvarianten

Magnesium is inmiddels als lang niet meer beperkt tot de traditionele supplementvormen. Zo zijn er de laatste jaren enkele verrassende varianten op de markt gekomen, welke het gebruik van magnesium naar een volgend niveau tillen.

Magnesium badkristallen

Een ontspannend magnesiumbad kan een weldaad zijn voor vermoeide spieren na een intensieve trainingssessie. Magnesium badkristallen bieden niet alleen de voordelen van magnesiumabsorptie door je huid, maar creëren ook een heerlijk rustgevende spa-ervaring. Laat de vermoeidheid wegspoelen terwijl je geniet van de rustgevende eigenschappen van magnesium. Heb je geen ligbad? Geen nood, je kunt de magnesium badkristallen ook heel goed gebruiken voor een weldadig voetbad, bijvoorbeeld na een lange wandeling of intensieve hardloopsessie.

[products=blog_magnesium_bad]

Magnesiumolie

Magnesiumolie is een populaire keuze voor sporters die hun magnesium direct op de huid willen aanbrengen. Het kan eenvoudig worden gemasseerd op specifieke spiergroepen voor gerichte ondersteuning. De snelle absorptie maakt het een handige optie voor zowel de toepassing voor als na het sporten.

[products=blog_magnesium_olie]

Magnesium sportgel

Magnesium sportgel is specifiek ontworpen om aan de behoeften van sporters te voldoen. De sportgel fungeert als je eerste hulp bij spierkrampen, welke nogal eens voorkomen na een intensieve sportsessie, en bevordert bovendien een snel herstel, zelfs bij blessures. Het effect van magnesium sportgel reikt overigens verder dan alleen krampverlichting. Het helpt daarnaast bij het afvoeren van melkzuur uit je spieren, houdt je spieren soepel en voorkomt spierpijn bij regelmatig gebruik.

[products=blog_magnesium_sport]


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!