Menu
EUR
Glyfosaat: wat is het en waarom moet je deze gifstof vermijden?

Glyfosaat: wat is het en waarom moet je deze gifstof vermijden?

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Onlangs heb ik vernomen dat de Europese Commissie de toelating van het glyfosaat-bestrijdingsmiddel met 10 jaar heeft verlengd. Ik kan het nog steeds niet geloven en vind het super erg, want ondanks de noodklok die 159 wetenschappers via een brandbrief hebben geluid, heeft de EC toch besloten het te verlengen voor de aankomende 10 jaar.

Wat is Glyfosaat?

Glyfosaat is een middel tegen onkruid. Het is de werkzame stof in veel onkruidverdelgers, zoals Roundup van Monsanto.

Hoewel er discussie is over dat glyfosaat kankerverwekkendheid is, wijzen onderzoeken op schade aan darmflora, hormoonbalans, voortplanting, DNA, lever, en mogelijke neurologische effecten. Het stapeleffect van glyfosaat in het lichaam, zelfs bij lage doseringen, is zorgwekkend.

Glyfosaat blijkt niet alleen een gezondheidsrisico, maar ook schadelijk voor het milieu. Het wordt vijf keer meer gebruikt dan gemeld, met afbraakproducten zoals AMPA die bodemleven verstoren en bijen beïnvloeden. Het zit in ons drinkwater, voedsel en ook de lucht.

Hoe krijg je zo min mogelijk glyfosaat binnen?

Het is natuurlijk verschrikkelijk dat wij hier de aankomende 10 jaar nog mee te maken hebben. Wil je zo min mogelijk glyfosaat binnenkrijgen? Eet dan zoveel mogelijk biologisch eten. Dit kan het glyfosaatgehalte in het lichaam met wel 70% verminderen.

Hoe was je glyfosaat van je groenten en fruit af?

Voordat je groenten en fruit gaat eten is het belangrijk om het goed te wassen, of je nou biologisch of niet-biologisch eten in huis hebt. Als het specifiek om glyfosaat gaat, is er een studie die meldt dat elektrolyse de hoeveelheid glyfosaat in water kan verminderen.

Dit kan bijvoorbeeld met het AquaPure-apparaat. Daarom heb ik deze opgenomen in het Puur Mieke assortiment, zodat we alsnog de opname van glyfosaat kunnen minimaliseren. Onderzoek toont namelijk aan dat het de hoeveelheid glyfosaat met meer dan 95% kan verminderen. 

[products=blog_aquapure]


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!