Menu
EUR
Frambozenzalf: de wonderen van biologische Shea Butter en Frambozenpitolie voor je huid

Frambozenzalf: de wonderen van biologische Shea Butter en Frambozenpitolie voor je huid

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

We zijn allemaal op zoek naar dat magische product dat onze huid voedt, beschermt en verbetert. Stel je een product voor dat gemaakt is van slechts twee pure ingrediënten en toch barstensvol voordelen zit. Laat me je voorstellen aan frambozenzalf, een krachtig mengsel van biologische shea butter en frambozenpitolie.

Het geheim van Frambozenpitolie

Frambozenpitolie is een droge olie en bevat meer dan 50% onverzadigde vetzuren. Het is rijk aan vitamines A, E en F, die allemaal bekend staan om hun huidverjongende eigenschappen. De olie wordt koudgeperst uit de pitten van frambozen, een proces dat de temperatuur onder 25 ºC houdt om de biologisch actieve stoffen te behouden.

Het resultaat is een potente olie die de huid intensief kalmeert en hydrateert. Bovendien biedt frambozenpitolie van nature een zekere mate van zonbescherming, dankzij de natuurlijk aanwezige SPF in de olie. Het is echter belangrijk om te onthouden dat, hoewel nuttig, frambozenzalf geen vervanging is voor reguliere zonbeschermingsproducten.

Shea Butter: pure en duurzame verzorging

Shea butter wordt gewonnen uit de noten van de Shea bomen die groeien in de Afrikaanse Savanne. Deze noten worden in het wild geraapt en met de hand verwerkt tot biologische, ongeraffineerde Shea Butter. Het resultaat is een rijke, voedende boter die de huid hydrateert en verzacht.

Onze Shea Butter is biologisch gecertificeerd en fairtrade, wat betekent dat het vrij is van schadelijke stoffen en op sociaal verantwoorde wijze wordt geproduceerd. Deze boter levert extra inkomsten voor vrouwen in de arme plattelandsgebieden van Noord-Ghana, die de Shea noten verzamelen en de Shea Butter produceren.

De voordelen van Frambozenzalf

Frambozenzalf is buitengewoon veelzijdig en werkt goed bij een reeks huidaandoeningen, waaronder een gevoelige huid, striae, onzuiverheden, eczeem, en fijne lijntjes en rimpels. Het is ook ideaal voor zonbescherming, dankzij de natuurlijke SPF van de frambozenpitolie.

Bovendien heeft Frambozenpitolie ontstekingsremmende eigenschappen, wat het een nuttige aanvulling kan maken bij de behandeling van huidproblemen zoals eczeem, acne en psoriasis.

Waarom Frambozenzalf kiezen?

Frambozenzalf van Puur Mieke biedt een eenvoudige en natuurlijke manier om voor je huid te zorgen. Met slechts twee ingrediënten, biologische Shea Butter en frambozenpitolie - biedt het een krachtige, maar delicate verzorging voor je huid. Het is een natuurlijk en ethisch verantwoord product, geproduceerd met respect voor zowel mens als milieu.

Frambozenzalf is niet alleen een weldaad voor de huid, maar ook voor de zintuigen. De unieke, subtiele geur van frambozen en de luxueuze textuur van de zalf maken het gebruik ervan een echte verwennerij. Het is een genot om deze zalf aan te brengen, en de huid voelt daarna zacht, soepel en gevoed aan.

Daarnaast gaat Frambozenzalf verder dan alleen oppervlakkige huidverzorging. De actieve ingrediënten ondersteunen het herstellend vermogen van de huid en voeden deze diep, wat bijdraagt aan een gezond ogende en veerkrachtige huid.

Natuurlijke zonbescherming en vitamine D productie: het belang van evenwichtige zonblootstelling

Hoewel frambozenzalf natuurlijke zonbeschermingsfactoren (SPF) bevat, is het belangrijk om te benadrukken dat deze zalf niet bedoeld is als vervanging van reguliere zonnebrandcrèmes. De SPF in natuurlijke producten zoals frambozenzalf kan variëren en biedt niet dezelfde betrouwbare bescherming als gecertificeerde zonnebrandproducten. Gebruik de frambozenzalf als extra bescherming, maar vergeet niet om indien gewenst een natuurlijke zonnebrandcrème met hoge SPF te gebruiken en je huid regelmatig te controleren op tekenen van verbranding door de zon. Verbranding van de huid is erger dan de stoffen die in zonnebrand kunnen zitten. 

Vitamine D, een essentiële voedingsstof voor de gezondheid van de botten en het immuunsysteem, wordt door ons lichaam geproduceerd als reactie op zonlicht. Deze vitamine D-productie vindt echter alleen plaats in specifieke omstandigheden: tussen 11:00 en 15:00 uur in de lente en de zomer (van april tot september). In deze periode bereikt voldoende UV-B straling Nederland om vitamine D te kunnen aanmaken. Een handige vuistregel is dat vitamine D productie optreedt wanneer je schaduw korter is dan je lichaam, een fenomeen dat varieert tussen de lente en de zomer.

Hoewel deze middaguren ideaal zijn voor de vitamine D-productie, lopen we dan ook het grootste risico op zonnebrand. Vandaar dat experts adviseren om de blootstelling aan de zon te beperken tot ongeveer een kwartier per dag zonder bescherming. Dit advies is echter afhankelijk van het huidtype. Mensen met een donkere huid verbranden minder snel, maar produceren ook minder snel vitamine D. Dit betekent dat zij langer in de zon kunnen verblijven dan mensen met een lichtere huid. Na de optimale blootstelling aan de zon, is het raadzaam om zonnebrandcrème aan te brengen.

Kies voor een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor die bij jouw huidtype past. De sleutel is het vinden van de juiste balans tussen totale zonbescherming en geen bescherming. Buiten de piekuren van de zon is de kans op verbranding kleiner en is het ook aangenamer om in de zon te zitten. In deze uren kun je langer genieten van de zon zonder bescherming. Met deze informatie kun je zorgeloos van de zon genieten, terwijl je je lichaam helpt vitamine D aan te maken.

Conclusie: jouw huid verdient Frambozenzalf

Als het gaat om huidverzorging, zijn kwaliteit en puurheid van het grootste belang. De frambozenzalf van Puur Mieke levert beide, dankzij de zorgvuldige selectie van biologische ingrediënten en het duurzame productieproces. Het is niet alleen een weldaad voor je huid, maar ook voor je geweten, aangezien je bijdraagt aan een eerlijke en duurzame productie. Probeer Frambozenzalf vandaag nog en geef je huid de zachte, natuurlijke verzorging die het verdient.

Bestel hier je frambozenzalf:

[products=frambozenzalf]

Frambozenzalf bestellen >


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta
Mijn account
Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!