Een kaarsje branden, is dat nu wel zo verstandig?

 • Geplaatst op
 • Door Mieke van Eijndhoven
 • Geplaatst in Kaarsen
 • 2
Een kaarsje branden, is dat nu wel zo verstandig?

Een kaarsje branden is gezellig, maar is het nu zo gezellig voor je lichaam?

Vooral in deze donkere dagen worden er veel kaarsjes aangestoken, het zorgt ook meteen voor sfeer.
Maar waar zorgt het nog meer voor?

De standaard kaarsen die je in de winkel koopt zijn van paraffine, helaas is het zo dat met het verbranden van die kaarsen er giftige stoffen vrij komen.

En dan hebben we het nog niet over het feit dat voor elke kaars de koolstofvoorraad en daardoor onze oliereserves het moeten vergelden.

Op het moment dat je een kaars brand komen er stoffen vrij, zoals benzeen en methylbenzeen. Die kunnen zelfs kanker veroorzaken als je daar teveel van inademt. Natuurlijk is het geen probleem als je heel af en toe een kaars brand, pas dan wel op met geurkaarsen omdat die ook nog eens eczeem en astma kunnen triggeren.
 

Brand daarom een standaard kaars nooit in een slecht geventileerde ruimte en ook niet teveel tegelijk. Maar kan het dan ook anders? Natuurlijk kan dat!

 

We verkopen al een lange tijd waxinelichtjes van 100% gerecycled materiaal.

Biokema koopt door de autoriteiten gecontroleerde voedsel grondstoffen op en onderwerpt hen aan testen en zuiveringsprocessen.

Deze vetten bevatten aantoonbaar geen zware metalen en polycyclische aromatische koolwaterstoffen, alleen de natuurlijke zwavel, geen dioxines of furanen.

Deze waxinelichtjes verkopen we al een hele tijd, maar sinds deze week ben ik trots om te kunnen zeggen dat we hele goede mooie stompkaarsen hebben gevonden.

Ze zijn gemaakt van palmwas, en biologisch gecertificeerd. Voor deze was worden speciale plantages aangelegd en het gaat niet ten kosten van het regenwoud.
 

Ook bij palmwas kaarsen zijn je muren en plafonds veilig tegen roet. Dat betekent ook dat de kankerverwekkende stoffen die in deze zwarte rook zit niet jouw longen zullen vervuilen. Een huis vol met onze sfeervolle kaarsen is dus geen probleem.

Doordat Palmwas kaarsen tot 50% langer branden dan paraffinekaarsen heb je ook nog eens meer waarde voor je geld.
 

Palmwas kaarsen zijn volledig natuurlijk, ook voor het kleuren van de kaarsen worden natuurlijke kleurstoffen gebruikt. Natuurlijke kleurstoffen kunnen door dagelijks licht van kleur veranderen. Na verloop van tijd, zonder te branden, wordt de kaars lichter van kleur. Als je de kaars brandt, wordt de kleur weer iets donkerder. Een mooi verschijnsel van moeder natuur dus.
 

Dus wil je rekening houden met de gezonde lucht in je huis en toch ook heerlijk genieten van kaarsen kan je nu je slag slaan bij Puur Mieke.

We hebben verschillende kleuren en maten op voorraad en mocht er voldoende interesse zijn kan het zomaar zijn dat we in de toekomst het assortiment vergroten.

Reacties

 1. Peggy peters Peggy peters

  Hallo

  Ik heb een vraag
  Jullie theelichtjes geven die zeker geen roet aanslag
  Ik hoor het graag
  Groet Peggy Peters

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed