• Gratis verzending v.a. € 39,- voor NL & BE*
  • Vóór 22:00 besteld, morgen in huis
  • Sparen voor korting
  • 085-3030730

Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5325 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021
Tamari Strong 250ml - BIO

Terrasana Tamari Strong 250ml - BIO

€4,49

Terrasana Tamari Strong 250ml - BIO

Beschrijving

Op traditionele Japanse wijze bereide sojasaus uit Japan. Tamari heeft een kenmerkende rijke zoutige sojasaussmaak en is op natuurlijke wijze gefermenteerd.

Direct leverbaar - Op werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis.

€4,49

Er zijn nog maar 1 producten beschikbaar

Bij dit product ontvang je: 4 spaarpunten

Lees alles over ons spaarpuntenprogramma

  • Verzendkosten NL & BE 4,95 Gratis verzending vanaf €39,-
  • Winnaar Shopping Awards '18, '19, '20 & '21
  • Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 39,-
  • 30 dagen bedenktijd
  • Klanten beoordelen Puur Mieke met een 9,6/10
Terrasana Tamari Strong 250ml - BIO
Productinformatie
Productomschrijving

Terrasana Tamari Strong 250ml - BIO

Op traditionele Japanse wijze bereide sojasaus uit Japan. Tamari heeft een kenmerkende zoutige sojasaussmaak en is op natuurlijke wijze gefermenteerd.

Sterker dan sojasaus, doordat deze langer is gerijpt.

Tamari is een krachtige, glutenvrije Japanse sojasaus, die gemaakt wordt van sojabonen en koji (een unieke Japanse schimmel). Onze tamari wordt op authentieke wijze gemaakt door echte Japanse kenners en heeft een fermentatieperiode nodig van maar liefst 18 maanden. Dit gebeurt in 100 jaar oude cederhouten vaten. De smaak van tamari is heerlijk complex en bevat alle vijf de smaken: zout, zuur, zoet, bitter en umami. Met deze Japanse sojasaus til je werkelijk ieder gerecht naar een hoger niveau: (miso)soepen, noedelgerechten, marinades, sushi, en zelfs stamppot!

Tamari en Shoyu

Tamari en shoyu sojasaus zijn van oorsprong heel verschillende producten. Tamari werd aanvankelijk als bijproduct gewonnen van de productie van hatcho miso. Door de grote vraag, wordt tamari echter al lange tijd ook rechtstreeks als saus gemaakt. 

Tamari heeft een wezenlijk sterkere smaak dan shoyu sojasaus. Voor krachtige bouillons en vooral voor het kruiden van groenten en peulvruchten met langere kooktijd kan het goed worden gebruikt. Gewoon zo uit de fles als kruiderij over rijst of andere gerechten gieten kan men beter niet doen, omdat het daarvoor eigenlijk te sterk en te zout is. 

Tamari heeft ongeveer dezelfde voedingswaarde als shoyu en is bijvoorbeeld voor mensen die tarwevrij eten bijzonder geschikt.

Gebruiksadvies

Als tafelsaus, in dipsauzen en in alle andere gerechten waarin een sterke smaakmaker gewenst is.

Ingrediënten

Sojabonen*, water, zeezout, shochu gezouten* (water, rijst*, zout, koji ferment), koji-ferment.

*Van biologische landbouw.

Voedingswaarde per 100 ml

Energie354 kJ / 83 kcal
Vetten0 g
- waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten6,5 g
- waarvan suikers0,5 g
Vezels0,7 g
Eiwitten14 g
Zout13,1 g

Netto inhoud

250 ml (8,45 fluid oz).

Contactgegevens leverancier

TerraSana, P.O. box 70, 2450 AB Leimuiden, Nederland.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »