Menu
EUR
Zo houd je met kokosolie tanden en mond hygiënisch schoon

Zo houd je met kokosolie tanden en mond hygiënisch schoon

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van natuurlijke tand- en mondverzorging, waarbij een opvallende trend te zien is in het gebruik van kokosolie. Deze natuurlijke olie staat bekend om zijn antibacteriële eigenschappen en wordt steeds vaker ingezet als een alternatieve benadering voor een gezonde mondhygiëne. Ben jij ook geïnteresseerd in natuurlijke en alternatieve mondverzorgingsmethoden, dan biedt het gebruik van kokosolie je wellicht een boeiende en effectieve optie.

Want of het je nou te doen is om het verminderen van bacteriële groei, het witter maken van je tanden of het bevorderen van een frisse adem, met kokosolie tanden en mond verzorgen is een eenvoudige, natuurlijke en veelzijdige oplossing.

Regelmatig je mond spoelen met kokosolie verbetert je mondhygiëne

Je mond spoelen met kokosolie is een eeuwenoude Ayurvedische praktijk, die beter bekend staat als oil pulling of olie trekken. Je doet dit door een eetlepel kokosolie in de mond te nemen en deze gedurende 15 tot 20 minuten rustig rond te bewegen in je mond. Tijdens het spoelen zorgt de in kokosolie aanwezige stof laurinezuur ervoor dat schadelijke bacteriën worden bestreden en de toxines die in je speeksel zitten worden verwijderd. Spuug de olie na ongeveer 20 minuten uit, liefst in een prullenbak en niet in de gootsteen, aangezien kokosolie kan stollen en zodoende je afvoer kan verstoppen. Spoel vervolgens je mond grondig na met warm water en poets eventueel je tanden. Naast een verbetering van je algehele mondhygiëne, heeft je mond spoelen met kokosolie nog twee voordelen. Het kan namelijk tandplak verminderen en zorgt er tegelijkertijd voor dat je tandvlees de nodige verzorging krijgt.

[products=blog_kokosolie500ml]

Tanden poetsen met kokosolie voor dagelijkse hygiëne

Traditionele tandpasta’s bevatten doorgaans allerlei chemicaliën en kunstmatige ingrediënten, en ondanks dat je tandpasta normaal gesproken niet doorslikt, kunnen deze chemicaliën wel degelijk in je lichaam terechtkomen via je mondslijmvlies. Wanneer je deze onnatuurlijke stoffen zoveel mogelijk wilt vermijden, zou je de overstap kunnen maken naar een van onze natuurlijke tandpasta’s, of je kunt als alternatief hierop kokosolie voor tanden gebruiken.

Je tanden poetsen met kokosolie biedt een natuurlijke mondverzorging, die aan de ene kant mild is voor je tandglazuur, maar aan de andere kant krachtig genoeg is om tandplak en een slechte adem te bestrijden. Door de antibacteriële eigenschap van kokosolie is tandenpoetsen met kokosolie goed wanneer je snel last hebt van een slechte adem. Een slechte adem komt immers voort uit de groei van bacteriën in de mond, die verantwoordelijk zijn voor de onaangename geur. Kokosolie heeft de natuurlijke capaciteit om deze bacteriën te bestrijden, waardoor het een effectieve en frisse oplossing biedt voor een langdurige mondhygiëne en een zelfverzekerde glimlach.

[products=blog_kokosolieroyalgreen]

Natuurlijk witte tanden met kokosolie

Een stralende lach begint natuurlijk bij een goede mondgezondheid, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Veel mensen dromen van een prachtige rij witte tanden en schromen dan ook niet om hun gebit eens in de zoveel tijd met tandbleekmiddelen onder handen te laten nemen. Helaas zijn commerciële tandbleekmiddelen vaak erg agressief, waardoor ze je tandglazuur kunnen beschadigen en gevoeligheid kunnen veroorzaken. Gelukkig biedt de natuur een mildere, maar effectieve tandbleekoptie in de vorm van kokosolie. Door regelmatig de oil pulling techniek toe te passen, kunnen oppervlakkige vlekken op je gebit verminderen en maak je jouw tanden witter met kokosolie. Je tanden bleken met kokosolie is overigens niet alleen milder voor je gebit en tandvlees, het is ook nog eens een stuk milieuvriendelijker dan al die chemische tandbleekmiddelen en biedt tegelijkertijd een effectieve benadering van mondverzorging. Hierdoor is kokosolie goed voor je mond, helpt het gezond tandvlees te behouden, laat het je gebit stralen en wordt zelfs de natuur er een stukje blijer van.

Kokosolie bestellen >


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta
Mijn account
Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!