Menu
EUR
Kan collageen tegen cellulite worden ingezet?

Kan collageen tegen cellulite worden ingezet?

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Wanneer je last hebt van cellulitis heb je jezelf wellicht afgevraagd of er een middel bestaat tegen die ontsierende putjes en bobbeltjes. Nu we steeds meer over de voordelen en werking van collageen poeder te weten komen, blijkt warempel dat collageen tegen cellulite zou kunnen helpen doordat het de huidstructuur van binnenuit verbetert. Je leest er meer over in deze blog.

Je hebt ongetwijfeld al eens gehoord van de term cellulitis. Wanneer je van het vrouwelijk geslacht bent is de kans zelfs erg groot dat je er in meer of mindere mate zelf ook mee te maken hebt of dat je er in de toekomst ooit nog mee te maken zult krijgen. Cellulite is echter een term die nogal eens voor verwarring zorgt, aangezien het de naam is van twee totaal verschillende huidproblemen. In de volksmond wordt cellulite ook wel sinaasappelhuid genoemd, waarbij wordt verwezen naar ontsierende bobbeltjes en deukjes die met name in de huid van dijen of billen voorkomen. In de medische wereld heeft cellulitis echter een geheel andere betekenis, namelijk die van een bacteriële infectie van het onderhuidse weefsel. Deze “medische cellulitus” staat bij de meeste mensen echter beter bekend als wondroos.

In dit artikel richten we ons op cellulitus als cosmetische uitdaging, gezien een sinaasappelhuid geen medische aandoening is en bovendien volkomen onschadelijk is. Het hebben van cellulite kan echter wel heel wat impact hebben op je zelfvertrouwen, doordat het schoonheidsideaal van een strakke, gladde huid flink wordt ondermijnd. Is dit bij jou eveneens het geval, dan heb je jezelf wellicht ook al eens afgevraagd of er een middel bestaat tegen die ontsierende putjes en bobbeltjes. Nu we steeds meer over de voordelen en werking van collageen poeder te weten komen, blijkt warempel dat collageen tegen cellulite zou kunnen helpen doordat het de huidstructuur van binnenuit verbetert.

Wat is cellulite en kan collageen cellulite voorkomen?

Cellulite is dus een puur cosmetische aandoening welke voornamelijk vrouwen treft. Het wordt gekenmerkt door een ongelijkmatige huidtextuur met bobbeltjes en deukjes, welke meestal op de dijen, billen en soms de buik voorkomt. Cellulite ontstaat doordat vetcellen onder de huid tegen het bindweefsel aanduwen, waardoor de huid er hobbelig en onregelmatig uit gaat zien. Over het algemeen is het een aandoening die men niet graag ziet en dus zoveel mogelijk wil voorkomen. De grote vraag luidt dan ook: Is collageen goed voor cellulitis te voorkomen?

De rol van collageen in de strijd tegen cellulite lijkt dan ook veelbelovend, gezien collageen een lichaamseigen eiwit is dat je huid zijn stevigheid en elasticiteit geeft. Naarmate je ouder wordt neemt je lichaamseigen collageenproductie af, wat kan leiden tot het verslappen van je huid, rimpelvorming en de vorming van cellulitis. Het innemen van collageen als voedingssupplement kan helpen bij het verbeteren van je huidstructuur en de elasticiteit van je huid, waardoor je huid gladder kan worden. Of collageen cellulite volledig kan voorkomen blijft echter wel de vraag. Wel kan de vorming van cellulitus er wellicht een flink stuk mee worden afgeremd, doordat collageen ook de eigenschap bezit om het onderliggend bindweefsel in je huid te versterken. Dit zorgt ervoor dat vetcellen zich een stuk minder makkelijk naar de oppervlakte van je huid kunnen duwen, waardoor die ontsierende bobbels minder snel zullen ontstaan.

Helpt collageen tegen cellulitus die al aanwezig is?

Een van de meest intrigerende vragen rond het gebruik van collageen is of je collageen poeder tegen cellulite kunt inzetten die al aanwezig is in de huid. Helpt collageen poeder tegen cellulitus die je al hebt is dan ook een vraag die velen bezighoudt, aangezien cellulite vaak als hardnekkig probleem wordt ervaren. Hoewel er geen wondermiddel is dat cellulitis volledig kan elimineren, wijzen sommige studies en ervaringen van mensen op mogelijke voordelen van collageen in dit opzicht. Het is hierin overigens wel essentieel om realistische verwachtingen te hebben en te beseffen dat consistent gebruik, gecombineerd met een gezonde levensstijl, de beste resultaten oplevert.

Naast collageen poeder kunnen factoren zoals gewichtsverlies en lichaamsbeweging ook een rol spelen bij de vermindering van cellulite. Door regelmatig te sporten en af te vallen neemt je vetmassa immers af, terwijl je spiermassa juist toeneemt. Sterke en beter ontwikkelde spieren kunnen helpen het huidoppervlak te egaliseren, waardoor je huid er strakker uit gaat zien en de zichtbaarheid en voelbaarheid van cellulite vermindert. Het is dus raadzaam om collageengebruik te combineren met een uitgebalanceerd dieet en voldoende lichaamsbeweging, om zo de beste resultaten te bereiken in je strijd tegen cellulitis.

collageen kopen

Collageen bestellen >


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!