
Mattisson Cacaoboter - 300g - BIO
Productomschrijving
Mattisson Cacaoboter - 300g - BIO
Cacao boter wordt verkregen na persing van cacao massa. Cacao boter bestaat voor het grootste gedeelte uit vetten. Cacaoboter is bij kamertemperatuur vrij week en smeerbaar. Vandaar dat men ook van boter spreekt. Het heeft een kenmerkende geur en is wit tot lichtgeel van kleur. Cacao boter wordt gebruikt bij het maken van chocolade. Vroeger was Cacao boter het enige vet wat was toegevoegd aan de chocolade. Omdat Cacao boter bij een temperatuur van 36 graden langzaam vloeibaar wordt. Krijg je hierdoor het effect dat de chocolade in je mond smelt. Tegenwoordig worden er vaak ook andere vetten aan toegevoegd. Onze Cacao boter komt uit Zuid-Amerika.
Gebruiksadvies
Cacao boter is zoals hierboven genoemd te gebruiken om chocolade mee te maken. Maar leent zich ook uitstekend voor het maken van een maskertje of lekkere crème. De Cacao boter voedt en beschermt de huid door de vele gezonde vetten die er in zitten.
Heerlijk in smoothie en kan bij het bakken van koekjes en cake gebruikt worden ter vervanging van boter. Het versmeltingspunt van Cacao Boter ligt rond de 35 graden Celcius
Bewaaradvies
Koel, droog en gesloten bewaren.
Ingrediënten
100% Biologische Cacao Boter.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 3677 kJ / 894 kcal |
Vetten | 99 g |
- waarvan verzadigd | 64 g |
Koolhydraten | 0,3 g |
- waarvan suikers | 0,3 g |
Vezels | <0,1 g |
Eiwitten | 0,3 g |
Zout | 0,02 g |
Netto inhoud
300 g (10,58 oz).
Land van herkomst
Zuid-Amerika.
Contactgegevens leverancier
Mattisson Healthcare BV, Middenweg 16, 3401 MB IJsselstein, Nederland.
Productinformatie
Reviews
ML 11-10-2021
Deze cacao boter smaakt heerlijk