Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Deze gierstvlokken van De Halm zijn hoog in vezels en eiwitten en ideaal om te verwerken in salades, koekjes of om pap van te maken. Ze kunnen zowel gekookt als rauw gegeten worden. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Gierst is een oud graangewas dat al duizenden jaren wordt geteeld en gegeten. De kleine korrels van de gierst zijn glutenvrij en bieden een goede basis voor veel gerechten. De vlokken hebben een natuurlijke nootachtige en lichtzoete smaak. Ook kun je goed bakken met deze gierstvlokken. Je maakt bijvoorbeeld heerlijke taarten en koekjes, maar ook het lekkerste brood.
Als grondleggers van de verwerking van biologische granen vindt De Halm het belangrijk om dit zo verantwoord mogelijk te doen. Zo zijn hun granen niet alleen biologisch - wat bijdraagt aan de biodiversiteit, maar ook proberen ze deze zo circulair mogelijk te produceren. Dit zie je bijvoorbeeld aan hun folie, die biobased is. Biobased plastic wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen in plaats van de fossiele grondstoffen bij reguliere plastic.
Spoel per persoon 50g gierstvlokken af en kook deze in 200ml vocht in 2-3 minuten gaar. Deze gierstvlokken kunnen ook rauw gegeten worden.
Biologische gierstvlokken
Kan sporen van soja en noten bevatten.
Energie |
378 kcal |
Vet |
4,2 g |
- waarvan verzadigd |
0,7 g |
Koolhydraten |
72,9 g |
- waarvan suikers |
1,6 g |
Vezels |
8,5 g |
Eiwitten |
11 g |
Zout |
0,013 g |
500g
Udea, Kempkens 1000, 5465 PR, Veghel, Nederland.