Ghee-Easy Ghee Easy Naturel 245g

Ghee Easy naturel – voor veilig bakken, braden en frituren. Een vet met een zeer hoge verbrandingstemperatuur dat bij uitstek geschikt is voor veilig bakken, braden en frituren. Ghee Easy naturel wordt gemaakt van biologische Hollandse boter, wat afkom
Artikelnummer:
266008
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
Op werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis.
€6,29
Incl. btw

Ghee Easy naturel – voor veilig bakken, braden en frituren.

Een vet met een zeer hoge verbrandingstemperatuur dat bij uitstek geschikt is voor veilig bakken, braden en frituren. Ghee Easy naturel wordt gemaakt van biologische Hollandse boter, wat afkomstig is van uitsluitend grasgevoerde koeien. Het zit in een decoratieve en handige herafsluitbare beugelpot. 

Voordelen

  • Heeft een zeer hoge verbrandingstemperatuur.
  • Bij uitstek geschikt voor veilig bakken, braden en frituren.
  • Heeft bij koud gebruik een milde butterscotch smaak, na verhitting smaakt het ietwat nootachtig.
  • Rijk aan verzadigde vetzuren.
  • Bevat geen caseïne of lactose.
  • Gemaakt van biologische Hollandse boter uit natuurgebied de Weerribben.
  • In decoratieve en handige herafsluitbare beugelpot die ideaal is voor hergebruik.

Gebruik 
Je kunt Ghee Easy gebruiken om mee te bakken, braden en frituren. Daarnaast is het ook zeer geschikt als smeersel. 

Oorsprong 
Ghee verbetert de spijsvertering: goede stoffen worden beter opgenomen, afvalstoffen worden goed afgevoerd. In de Indiase Ayurveda leer is Ghee al duizenden jaren hét vet voor in de keuken. Ghee Easy zit boordevol essentiële vetzuren omega-3 en omega-9 én bevat de vitamines A, D, E en K. Niet toegevoegd in een fabriek, nee, gewoon rechtstreeks uit de natuur.

Ghee wordt gemaakt van geklaarde boter dat net zo lang op een klein pitje verhit is totdat alle vocht verdampt is en het een typisch nootachtige smaak krijgt. Een van de belangrijkste kenmerken van ghee is dat het op zeer hoge temperatuur verhit kan worden zonder dat er schadelijke stoffen vrijkomen. 
Ghee wordt veel gebruikt in de Indiase Ayurveda keuken, met name voor het frituren en braden van gerechten.  In tegenstelling tot de traditionele ghee uit India, die vaak een bittere nasmaak heeft, is de ghee van Ghee Easy heerlijk neutraal met een milde butterscotch of nootachtige smaak. 

Weetjes 

Het rookpunt van ghee ligt bij ca 250 C.
Ghee wordt ook als basis gebruikt voor veel Ayurvedische medicijnen.
Ghee Easy is verkrijgbaar in de smaken Natural, Indian Spice en Rozemarijn.
Ghee is eigenlijk 1000 jaar houdbaar. Zo is het verhaal en buiten de koeling! Maar er wordt gewerkt met een THT van twee jaar (ook na openen). Het enige wat belangrijk is: donker bewaren.

Ingrediënten 
Boterolie (ghee)

Inhoud:
Ingrediënten:
Biologisch:
Land van herkomst:
Allergenen:
Houdbaarheidsdatum:
Voedingswaarde:
Energie kJ:
Energie kCal:
Koolhydraten:
Suikers:
Vet totaal:
Vet onverzadigd:
Vet verzadigd:
Vezels:
Eiwitten:
Proteïne:
Natrium:
Polyol:
Zout:
Info over fabrikant:

5/5

Wordt hier vaak gebruikt om te bakken en te braden, let op geeft wel een sterkte roomboter smaak mee. Wij zijn er blij mee;)

5/5

Kan heel goed verhit worden en de smaak van roomboter komt goed naar voren.

4/5

heel fijn om mee te bakken . goede smaak.

5/5

Ik eet Paleo en gebruik ook veel kokosolie, ik heb de Ghee besteld en vooral met gebakken eieren vind ik het heerlijk.

4.75 sterren gebaseerd op 4 beoordelingen Uw review toevoegen