
Ghee-Easy Naturel - 100g - BIO
Productomschrijving
Ghee-Easy Naturel - 100g - BIO
Ghee, een hele zuivere vorm van geklaarde boter, wint de laatste tijd sterk aan populariteit. Het is net als kokosolie een veelzijdig toepasbaar natuurlijk (bak)vet en vind zijn oorsprong in de Indiase Ayurveda.
Ghee bevat de vitamines A, D3 en E.
Hoge verbrandingstemperatuur
Boter en de meeste oliën kunnen snel verbranden tijdens het bakken. Niet gezond. Ghee heeft een verbrandingspunt van maar liefst 250°C. Vet hoog dus. Veel gezonder.
Rijk van smaak
Ghee heeft een rijke noot-achtige smaak. Het is te gebruiken in de plaats van olie. Je kan er eigenlijk alles in bakken: een ei, pannenkoeken, groente of een stuk vlees.
Ghee wordt gemaakt van geklaarde boter dat net zo lang op een klein pitje verhit is totdat alle vocht verdampt is en het een typisch nootachtige smaak krijgt. Een van de belangrijkste kenmerken van ghee is dat het op zeer hoge temperatuur verhit kan worden zonder dat er schadelijke stoffen vrijkomen.
Ghee wordt veel gebruikt in de Indiase Ayurveda keuken, met name voor het frituren en braden van gerechten. In tegenstelling tot de traditionele ghee uit India, die vaak een bittere nasmaak heeft, is de ghee van Ghee Easy heerlijk neutraal met een milde butterscotch of nootachtige smaak.
Voordelen
- Heeft een zeer rookpunt van ca. 250 °C.
- Bij uitstek geschikt voor veilig bakken, braden en frituren.
- Heeft bij koud gebruik een milde butterscotch smaak, na verhitting smaakt het ietwat nootachtig.
- Rijk aan verzadigde vetzuren.
- Bevat geen caseïne of lactose.
- Gemaakt van biologische Hollandse boter uit natuurgebied de Weerribben.
Ben je lactose intolerant of heb je een koemelkallergie dan kun je Ghee gewoon gebruiken. Mocht je het interessant vinden kun je hierover de verschillende labtesten inzien:
- Lab test Caseine (dierlijk eiwit dat in melk voorkomt)
Weetjes
Het rookpunt van ghee ligt bij ca. 250 °C.
Ghee wordt ook als basis gebruikt voor veel Ayurvedische medicijnen.
Ghee Easy is verkrijgbaar in de smaken Natural en Rozemarijn.
Ghee is eigenlijk 1000 jaar houdbaar. Zo is het verhaal en buiten de koeling! Maar er wordt gewerkt met een THT van twee jaar (ook na openen). Het enige wat belangrijk is: donker bewaren.
Gebruiksadvies
Je kunt Ghee Easy gebruiken om mee te bakken, braden en frituren. Daarnaast is het ook zeer geschikt als smeersel.
Bewaaradvies
Bewaren op een donkere plek met dichte deksel (hoeft niet in koeling!).
Ingrediënten
Botervet*.
* Van biologische herkomst.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 3681 kJ / 895 kcal |
Vet | >99,5 g |
- waarvan verzadigd | 62,5% |
Koolhydraten | <0,5 g |
- waarvan suikers | <0,5 g |
Vezels | 0 g |
Eiwitten | <0,5 g |
Zout | <0,5 g |
Netto inhoud
100g (3,5 oz).
Land van herkomst
Nederland.
Contactgegevens leverancier
Ghee Easy B.V., Wognumerstraat 97, 1023 CD Amsterdam.
Productinformatie
Reviews
carla van gemert 18-10-2021
ook voor het eerst gebruik. Bevalt prima
GP 18-10-2021
Bij de vermelding ‘ in handige afsluitbare beugelpot’ had ik me iets anders voor gesteld. Het is zoals op het plaatje; een draaideksel. Overigens doet dat niks af aan de kwaliteit van de Ghee die is prima. Klantenservice: we hebben de tekst aangepast, sorry voor de verwarring, dat was de oude verpakking.