
De Nieuwe Band Tamari - 250ml - BIO
Productomschrijving
De Nieuwe Band Tamari - 250ml - BIO
Tamari is een krachtige Japanse sojasaus die te gebruiken is als hartige smaakmaker in soepen, sauzen, wokgerechten, groente- en granenschotels. Tamari heeft een iets sterkere smaak dan shoyu.
Onze biologische tamari wordt volgens traditionele Japanse methode gemaakt. Hierbij worden gestoomde & geroosterde sojabonen, unieke Japanse Koij-schimmels zeezout en zuiver water gebruikt. De fermentatie en rijping van deze tamari gebeurt in grote open vaten en duurt circa 9 maanden. De pasteurisatie geschiedt pas na het afvullen. Door het gebalanceerde proces ontstaat een heerlijke Japanse tamari die alle vijf smaken bevat: zout, zuur, zoet, bitter en umami.
Ingrediënten
Water, (on)geroosterde sojabonen*, zeezout, gezouten Shochu* (water, rijst*, zout, koji) en koji (= Asperigillus oryzae).
* Van biologische teelt.
Verpakt in een ruimte waar ook granen, noten, en sesam verpakt worden.
Voedingswaarde per 100 ml
Energie | 315 kJ / 74 kcal |
Vetten | 0,2 g |
- waarvan verzadigd | 0 g |
Koolhydraten | 8,3 g |
- waarvan suikers | 3,4 g |
Vezels | 0 g |
Eiwitten | 9,8 g |
Zout | 14,5 g |
Netto inhoud
250 ml (8,4 fluid oz).
Land van herkomst
Japan.
Contactgegevens leverancier
Odin, De Panoven 1, 4191 GV, Geldermalsen, Nederland.
Reviews
Ria 18-10-2021
Lekkere tamari, precies goed van smaak en voordelig.
Jaimy 18-10-2021
Na lang gezocht te hebben naar een glutenvrije, suikervrije en rotzooivrije soyasaus, ben ik om! Deze tamari is fijn verpakt en je doet er lang mee. De smaak is ook erg vol en je hebt er weinig van nodig. Ook lekker om het wat zoeter te maken met honing.
Monica 18-10-2021
Prima vervanging van de Sojasaus
Eva 18-10-2021
Enorm lekkere tamari. Het geeft overal een lekkere zoute en umami smaak aan. Ik gebruik deze al jaren en ben echt fan! Gewoon wat groenten wokken, wat van deze tamari eroverheen naar smaak en klaar. Niks anders nodig om een gerecht lekker te maken
P.M. Sandbergen 04-07-2016
PRIMA EN LEKKER