Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Een naslagwerk en informatieboek boordevol (h)eerlijke recepten, tools, kennis en uitleg over veel thema’s, waardoor jij een short cut naar grip op jouw gezondheid krijgt. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Charlotte vertelt over het boek: “Ik heb zelf jarenlang heel veel informatie op moeten zoeken en er 4 jaar studie aan gewijd om antwoorden op mijn vragen te krijgen. Mijn leven stond 5 jaar in het teken van een enorme zoektocht omdat ik niet meer gezond was.
Ik kreeg niet per se de antwoorden waar ik op hoopte of antwoorden die ik helemaal vertrouwde, maar ik heb wel geleerd hoe ik hier goed onderzoek naar kan doen, hoe een lichaam functioneert en hoe het dit het beste kan doen. Hoe de systemen in ons lijf met elkaar samenhangen en ook van elkaar afhankelijk zijn. En dat de reguliere zorg hier toch echt heel anders naar kijkt dan ik inmiddels.
We zijn nu eenmaal geen auto met onderdelen die je plaatselijk kunt vervangen. Alleen al de benzine is van levensbelang, maar dat wordt zwaar onderschat. Vaak wordt er meer geld uitgegeven aan de pomp dan aan boodschappen. Een diesel rijdt niet op benzine en ons lichaam functioneert niet op vulling in plaats van voeding.
ECHT LEVEN door ECHT ETEN geeft jou tools, kennis en uitleg over veel thema’s, waardoor jij een short cut naar grip op jouw gezondheid krijgt. Al die termen waarmee gegooid wordt in reclames, tijdschrijften en op sociale media, wat betekenen ze nou eigenlijk en hoe werkt het echt?
Pro- en prebiotica’s, antioxidanten, eiwitten, koolhydraten, darmflora, macro- en micronutriënten, vitamines, cholesterol en verschillende leefstijlen, ik leg het allemaal uit. En ik wens vurig dat jij hierdoor, gewapend met kennis, weer beter contact kunt maken met jouw gezondheid en weer kunt en durft te luisteren naar jouw ‘gut feeling’.
Ik daag je uit om verder te kijken en vragen te stellen want alleen dan word jij de baas over jouw gezondheid. En natuurlijk vind je 40 (h)eerlijke gluten- en geraffineerde suikervrije recepten, allemaal toppers uit The Broth Bar.”
Charlotte Van Loo (1971) heeft na een flinke gezondheidsuitdaging ervaren wat het zelfhelend vermogen van het lichaam kan betekenen. Ze studeerde Orthomoleculaire Geneeskunde en Voeding en ontdekte hoe mooi het lijf aangeeft waar het behoefte aan heeft. Het is haar missie om deze kennis op een laagdrempelige manier aan jou aan te bieden zodat jij het kunt vertalen naar de praktijk. In dit boek vind je Charlotte’s kennis, praktische tips en de allerlekkerste, gezondste en 100% glutenvrije recepten. Na een succesvol restaurant (The Broth Bar) te hebben gerund in hartje Maastricht, is ze samen met haar man naar Spanje verhuisd om daar zoveel mogelijk zelfvoorzienend te leven.