Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Een uniek boek waarin je eenvoudig de voedingswaarden kunt inzien van meer dan 800 alledaagse levensmiddelen die verkrijgbaar zijn in de supermarkt. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Dit boek biedt een diepgaand inzicht in de voedingswaarden van alledaagse voedingsmiddelen die in de supermarkt te vinden zijn. Het legt uit dat een groot deel van het supermarktassortiment sterk bewerkt is en een lage voedingswaarde heeft. Ondanks dit gegeven bewijst het boek dat het nog steeds mogelijk is om gezond boodschappen te doen, mits je weet welke producten tot de gezonde categorie behoren. Het neemt de lezer bij de hand en helpt om onderscheid te maken tussen goede en minder voedzame keuzes.
Het boek biedt inzicht in verschillende aspecten, waaronder:
Meer dan 800 voedingsmiddelen worden op een visueel aantrekkelijke manier gepresenteerd, waarbij duidelijk wordt aangegeven welke voedingsstoffen ze bevatten. Hierdoor kan iedereen, ongeacht hun kennis van gezonde voeding, gemakkelijk bepalen of het verstandig is om een bepaald voedingsmiddel vaker of juist minder vaak op het menu te zetten. Het boek bevat overzichtelijke tabellen met voedingswaarden en kan dienen als naslagwerk voor het leven.
Naast de essentiële voedingswaarden biedt het boek ook aanvullende informatie over de zuurgraad (pH), glycemische index (GI), glycemische lading (GL) en de NutriScore van voedingsmiddelen. Deze waarden worden op een visuele manier gepresenteerd met gekleurde bolletjes: rood betekent dat je er beter van weg kunt blijven, oranje staat voor af en toe consumptie, en groen geeft aan dat het voedingsmiddel regelmatig op het menu kan staan.
Alle voedingsmiddelen zijn voorzien van een door de auteurs ontwikkelde Food Value Score (FVS), waarmee je in één oogopslag kan zien hoe voedzaam producten ten opzichte van elkaar zijn.
Dit uitgebreide en complete boek, met zijn focus op visuele presentatie van voedingswaarden, is uniek in zijn soort. Het is waardevol voor professionals en specialisten op het gebied van voeding, maar ook voor iedereen die interesse heeft in gezonde voeding.
Het boek is onderverdeeld in 25 voedselgroepen:
Het boek bevat vrijwel alle voedingsmiddelen die dagelijks door Nederlanders geconsumeerd worden, zowel gezonde als minder gezonde opties zijn opgenomen.
Even door het boek bladeren?
Klik hier voor het inkijkexemplaar.
Aantal pagina’s: 496
Uitvoering: Hardcover
Juglen Zwaan (1982) is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij is een gepassioneerde voedingskundige met een onbedwingbare honger naar nieuwe inzichten. Schreef de boeken De supplementenwijzer, De voedingswijzer en De receptenwijzer.
Juglen is inmiddels meer dan 10 jaar onderdeel van het radioprogramma gezondheidsnieuws en was vaste gast in het TV-programma ‘Wat eten we’ op de landelijke televisie. Studeerde Voeding & gezondheid aan de Open Universiteit en Nutrition Science aan Stanford. Hij onderzoekt kritisch en combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.