Menu
EUR
Geef je immuunsysteem een boost met Chocolade

Geef je immuunsysteem een boost met Chocolade

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Heb je het gevoel dat jouw immuunsysteem een oppepper nodig heeft? Neem dan gewoon wat chocolade! Hoewel dat als een prachtig idee klinkt, lijkt het ook nogal vergezocht, of toch niet?

Naast een goede nachtrust is voeding een belangrijke factor voor een goed functionerend immuunsysteem. Zink, vitamine C, selenium, ijzer en koper zijn allemaal micronutriënten waarvan uit onderzoek is gebleken dat ze helpen het lichaam te beschermen en ontstekingen, hart- en vaatziekten en virusinfecties te bestrijden.

Heilige ceremonies én medicijn

En hier komt cacao om de hoek kijken. Want rauwe cacaobonen zitten boordevol belangrijke mineralen, vitaminen en flavanolen. Dat is waarom de Azteken en Maya's cacao geneeskrachtig noemden en het omdoopten tot "het voedsel van de Goden". In Zuid- en Midden-Amerika wordt cacao al eeuwenlang gebruikt voor heilige ceremonies én als medicijn.

mayas chocolade

De cacao zoals wij die kennen, is afkomstig van de tropische Theobroma-boom, beter bekend om zijn vruchten, de cacaodoppen. Elke peul bevat veel amandelvormige cacaobonen die rijk zijn aan vitaminen en mineralen en veel meer flavanolen bevatten dan bijvoorbeeld blauwe bessen, goji's of zelfs açai bessen!

Flavanolen zijn een soort antioxidanten. Daarom schreven oude culturen pure chocolade voor bij vermoeidheid, koorts of om het zenuwstelsel te stimuleren. Antioxidanten werken goed tegen oxidatieve stress en helpen cellen te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Deze schade draagt bij tot het ontstaan van vele chronische gezondheidsproblemen zoals cataract (staar), kanker, hart- en vaatziekten en ontstekingsziekten.

theobroma boom chocolade

Rauwe chocolade

Daarom is het geen slecht idee om jezelf te trakteren op wat rauwe cacao om je immuunsysteem te helpen een infectie te bestrijden. Helaas is het bij chocolade de standaardprocedure om de cacaobonen zwaar te roosteren om het gewenste smaakprofiel te verkrijgen. Er zijn echter chocolademerken die de voordelen van rauwe cacao erkennen en besloten hebben om rauwe chocolade te maken.

De baanbrekende Amsterdamse chocolademakers "Lovechock" waren de eersten in Europa. Opgericht in 2009, blijven zij trouw aan hun missie om de kracht en authentieke smaak van rauwe cacao op meer mensen over te brengen door heerlijke rauwe chocolade te maken. Door alleen biologische rauwe bonen van de hoogste kwaliteit uit Ecuador en Peru te gebruiken en de cacao bij lage temperaturen te verwerken, probeert Lovechock zo veel mogelijk voedingsstoffen van de cacao behouden.

Lovechock

Lovechock chocolades zijn volledig biologisch, veganistisch en slechts licht gezoet met natuurlijke kokosbloesemsuiker. Zo kun jij de authentieke smaak en voordelen van rauwe cacao ervaren - net als de Maya's. Dus neem de tijd om een beetje te ontspannen en geniet van de pure goedheid van deze biologische rauwe chocolade - hopelijk doet je immuunsysteem hetzelfde :)

Bekijk hier alle smaken van Lovechock:

Lovechock bestellen


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!