Menu
EUR
De vele gezondheidsvoordelen van dennennaalden thee

De vele gezondheidsvoordelen van dennennaalden thee

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Je kunt dennennaalden thee natuurlijk puur en alleen drinken omdat je het een lekkere thee vind, maar waar is dennennaalden thee goed voor als het gaat om je gezondheid?

Dennennaalden thee is een heerlijk aromatische en heilzame drank, welke al eeuwenlang wordt gewaardeerd om zijn therapeutische eigenschappen. Dennennaalden thee wordt gemaakt van de naalden van de Pinus sylvestris, in de volksmond beter bekend als de grove den. De grove den is een majestueuze naaldboom, welke niet alleen in het oog springt vanwege zijn indrukwekkende hoogte en lange levensduur, maar eveneens vanwege zijn medicinale toepassingen in verschillende traditionele geneeskundesystemen.

Dennennaalden thee werking en voordelen

Je kunt dennennaalden thee natuurlijk puur en alleen drinken omdat je het een lekkere thee vind, maar waar is dennennaalden thee goed voor als het gaat om je gezondheid?

Immuunsysteem

De dennennaalden van deze wintergroene naaldboom bevatten aanzienlijke hoeveelheden vitamine C, een krachtige antioxidant die het immuunsysteem kan versterken en het lichaam beschermt tegen schadelijke vrije radicalen. In vroeger tijden waren dennennaalden van de grove den voor veel mensen de enige bron van vitamine C tijdens de schrale wintermaanden, dus het is niet zo verwonderlijk dat dennennaalden thee al eeuwenlang gewaardeerd wordt als middel om verkoudheden en andere typische winterkwaaltjes buiten de deur te houden.

Ontstekingsremmend, antibacterieel en antioxiderend

Dennennaalden zijn daarnaast rijk aan allerlei belangrijke inhoudsstoffen die niet alleen voor de boom, maar ook voor de mens grote gezondheidsvoordelen bieden. Zo hebben diverse natuurlijke verbindingen zoals fenole flavonoïden en proanthocyanide tanninen bijvoorbeeld ontstekingsremmende, antibacteriële en antioxiderende eigenschappen, welke je immuunsysteem kunnen ondersteunen en ontstekingen in je lichaam kunnen verminderen. Doordat je lichaam zich gemakkelijker kan ontdoen van schadelijke stoffen en vrije radicalen, kun je ook een verbetering van je huidgezondheid merken.

Bloeddruk en botgezondheid

Een andere belangrijke component in dennennaalden is vitamine A. Vitamine A is een essentiële vitamine voor een goede huid- en ooggezondheid. Daarnaast bevat dennennaalden thee ook nog een aantal belangrijke mineralen zoals kalium, magnesium en calcium, welke essentieel zijn voor het behoud van een gezonde bloeddruk, spierfunctie en botgezondheid.

Kalmerend

Tot slot staat het drinken van dennennaalden thee ook bekend om zijn kalmerende eigenschappen, waardoor het een goede keuze is om te ontspannen en het verminderen van stress.

Kan je door het drinken van dennennaalden thee ontgiften?

Dennennaalden thee kan een effectieve bondgenoot zijn wanneer je jouw lichaam wil ontgiften. Dit heeft de thee niet alleen te danken aan zijn sterk antioxiderende werking, maar ook aan zijn vocht afdrijvende eigenschappen. De zogeheten diuretische werking van dennennaalden thee stimuleert je nieren om meer urine te produceren, waardoor je lichaam nog eens extra geholpen wordt bij het afvoeren van afvalstoffen. Deze sterk vocht afdrijvende werking zorgt er echter ook voor dat dennennaalden thee bijwerkingen zoals hoofdpijn of lichte duizeligheid kan veroorzaken. Het is dan ook belangrijk om voldoende water te blijven drinken, zodat je gehydrateerd blijft en je de kans op ongemak vermindert.

Is dennennaalden thee gezond?

Dennennaalden thee kan absoluut een gezonde remedie zijn tegen allerlei kwaaltjes, echter kan het in bepaalde situaties ook zeker minder gezonde of zelfs gevaarlijke bijwerkingen hebben waarmee je rekening dient te houden. Zo raden we het drinken van dennennaalden thee met klem af voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Dit heeft onder andere te maken met het hoge gehalte tanninen dat in dennennaalden thee zit, welke met name in de eerste drie maanden van de zwangerschap in staat zijn een abortus op te wekken.

Ook wanneer je medicatie gebruikt tegen een te hoge of juist te lage bloeddruk, raden we het drinken van dennennaalden thee met klem af. De bloeddrukverlagende werking van dennennaalden thee kan namelijk interfereren met de werking van het medicijn, waardoor elkaars werking versterkt of juist belemmerd wordt. Hierdoor kun je last krijgen van duizelingen, flauwvallen of zelfs ernstiger complicaties ervaren.

Zelfs bij natuurlijke remedies zoals dennennaalden thee is voorzichtigheid nog altijd de sleutel tot een betere gezondheid. Wanneer je lijdt aan een specifieke aandoening of gezondheidsklacht is het dan ook heel belangrijk om altijd eerst medisch advies in te winnen, alvorens je begint met het drinken van dennennaalden thee.

Kun je dennennaalden thee maken van zelf geplukte dennennaalden?

Ja, in principe kun je dennennaalden thee maken van zelf geplukte dennennaalden, echter zitten er altijd een aantal riskante haken en ogen aan wildplukken. Zo is het allereerst belangrijk te weten dat niet alle dennennaalden geschikt zijn voor consumptie. Zo zijn de naalden van de taxus en lariks bijvoorbeeld zeer giftig. Ook dien je ervoor te zorgen dat je enkel dennennaalden verzamelt van bomen die niet zijn behandeld met pesticiden of andere chemicaliën, ter voorkoming dat je deze giftige stoffen binnenkrijgt. Het is bovendien belangrijk om enkel bomen te kiezen die groeien in schone, ongerepte gebieden, ver weg van verontreinigende bronnen zoals autowegen, industrie of vliegverkeer. Dit is echter iets dat in dichtbevolkte landen zoals Nederland knap lastig zal zijn.

Voor een veilige en betrouwbare bron van dennennaalden thee kun je dan ook veel beter terecht bij Puur Mieke. Je bent hierdoor verzekerd van hoogwaardige kwaliteit dennennaalden, afkomstig van betrouwbare bronnen. Op die manier kun je onbezorgd profiteren van de heilzame effecten van een heerlijk kopje dennennaalden thee.

Dennennaalden thee bestellen


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!