Menu
EUR
Dè pure foodtrends van 2020

Dè pure foodtrends van 2020

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

​Op de Biofach en de Biobeurs waar wij dit jaar zijn geweest kregen mijn collega Deni en ik een goed inkijkje in de pure foodtrends voor 2020. Wat zijn de producten en ontwikkelingen die dit jaar in de schijnwerpers komen te staan? Kijk hieronder samen met mij in de glazen bol, want ik heb mijn top 7 van de leukste pure foodtrends voor je op een rijtje gezet:

1. Plantaardig eten
Er komen steeds meer vleesvervangers op de markt en ook dit jaar komen er bijzondere dingen aan. Wat je nu al kunt proberen is Jackfruit. Door de vlezige/draderige structuur van deze Indiase vrucht lijkt het erg veel op vlees en wordt het veel gebruikt als vleesvervanger. Een lekker recept voor Mexicaans Pulled Jackfruit vind je hier.

2. Zelf brouwen
Ook dit jaar gaan we steeds vaker zelf drankjes brouwen. Bijvoorbeeld gemberbier en kombucha. Kombucha is een drank van gefermenteerde thee en maak je met een bacteriecultuur (kombucha-zwam). Geen tijd of zin om zelf aan de slag te gaan? Hier kun je direct kant en klare Kombucha bestellen.

3. Dé specerij van 2020
De specerij dit dit jaar niet mag ontbreken in je kruidenkastje is familie van de gember en komt uit India: Kardemom. De warme smaak van dit specerij is heerlijk in thee of gebak, maar doet het ook super in hartige gerechten. 

4. Tahin (ook wel tahini genoemd)
Tahin is een sesampasta, gemaakt van (geroosterde) sesamzaadjes. Je zal dit in 2020 op veel plekken tegen gaan komen. Er zijn zelfs al ijssalons die van Tahin heerlijk roomijs maken. Heb jij het al geproefd?

5. Vegan kaasplank
Ook de kaasplank met plantaardige kazen doet zijn intrede in 2020. Je vind er bijzondere kazen op, op basis van cashewnoten, tapioca of kikkererwten. Wist je dat je ook heel eenvoudig zelf Parmezaanse kaas kunt maken?

6. Plasticschaamte - No Waste
Dit jaar gaan we nog bewuster om met plastic. Wij kwamen bijvoorbeeld veel producten tegen waarmee je zelf je eigen shampoo, tandpasta of schoonmaakmiddel kunt maken. Tabletjes die je een een navulbare glazen fles kunt stoppen. waarmee je direct een plastic verpakking bespaart.
Ook zijn de verpakkingsvrije supermarkten zijn in opkomst en voor heel veel plastic artikelen zijn nu al super goede vervangers. Denk bijvoorbeeld aan de rietjes van suikerbieten en de wax wraps als vervanger voor huishoudfolie.

7. Van eigen bodem
De laatste trend die ik met je wil delen is de bewustwording van lokaal, seizoensmatig en plasticvrij eten. Dit jaar gaan we meer gebruik maken van Nederlandse groenten uit het seizoen. In het seizoen zijn groentes niet duur en het is ook nog eens veel beter voor het milieu. De bloemkool of prei hoeft niet met een vliegtuig vervoerd te worden, want je kan deze vaak zelf direct bij de boer kopen.

Heb jij misschien nog leuke trends gespot waarmee ik dit lijstje kan aanvullen?

Laat het me dan zeker even weten!


Reacties (0)

gravatar
Lara
Geplaatst op 2023-03-20 07:12:46
Hoi Mieke,

Wat een leuke website heb jij met goede en waardevolle informatie wat mij erg aanspreekt. Puntje nummer 7 "van eigen bodem" spreekt mij namelijk erg aan. Ik fiets dan ook graag om naar een lokale boer in de buurt. Ik heb daar een goed gevoel over en steun de lokale boeren graag met hun verse en smakelijke producten. Ik bestel zelf regelmatig producten bij vleeskopenbijdeboer.nl en noordhollandseboerenkaas.nl voor een vleespakket en lekkere boerenkaasjes als ik vrienden op bezoek krijg. Heb jij daar al eens besteld? Ik zag dat je daar nog geen tips bij had staan, missschien leuk als aanvulling. Mij bevalt het goed, altijd op duidelijk en op tijd geleverd.

Succes met je website,
Lara
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!