Agar Agar poeder ideaal als geleermiddel voor gelei, confituur en nagerechten. Lees meer.
Zuiver plantaardig geleermiddel voor stevige vleesgelei en pastei, lekkere marmelades, taartcouverture, groentegeleis of snijdbare spijzen. Het perfecte alternatief voor dierlijke gelatine.
Geleerproduct Agar-agar volgens de doseringsaanwijzing in de koude vloeistof roeren, opkoken en 2 minuten lichtelijk laten garen terwijl je roert. Voor koude substanties: 2 gram geleerproduct BIO-agar-agar met 100 ml koude vloeistof in een kleine pot door elkaar roeren, opkoken en 1 minuut laten garen. Laat het wat laten afkoelen, vervolgens de koude ingrediënten geleidelijk toevoegen en erdoorheen roeren. Liever niet omgekeerd.
De optimale mate van verstijfseling is bereikt in de koelkast na ongeveer 3 uur. Agar-agar geleert alleen beneden 40 °C.
Dosering: 2 gram (ca. 1 afgestreepte theelepel agar-agar) geleerproduct komt overeen met ongeveer 6 blaadjes gelatine en geleert 500 ml vloeistof.
Geleermiddel Agar-Agar*.
*Uit biologische teelt.
Energie | 720 kJ / 172 kcal |
Vetten | < 0,5 g |
- waarvan verzadigd | < 0,1 g |
Koolhydraten | < 0,5 g |
- waarvan suikers | < 0,5 g |
Vezels | 86 g |
Eiwitten | < 0,5 g |
Zout | 1,3 g |
30 gram (1,05 oz).
Biovegan GmbH, Allee 1, DE-56579 Bonefeld, Duitsland.