
Bauckhof Bakmix voor Havervolkorenbrood - 600g - BIO
Productomschrijving
Bauckhof Bakmix voor Havervolkorenbrood - 600g - BIO
Met deze biologische bakmix maak je super eenvoudig zelf een heerlijk havervolkorenbrood. Zoals Bauckhof het zelf zegt: een life changing bread! Scandinave Wunderbrood.
Gebruiksadvies
Snelle bereiding:
550ml kokend water aan de inhoud van de verpakking toevoegen en doorroeren. 20min laten wellen, daarna het deeg tot een brood vormen en op een met bakpapier beklede bakplaat of in een broodvorm leggen. In een voorverwarmde oven gedurende 70min bakken op 200 graden Celcius boven- en onderwarmte.
Klassieke bereiding:
500 ml koud water aan de inhoud van de verpakking toevoegen en doorroeren. Gedurende 3 uur laten weken. Daarna het deeg in een bakvorm van 25x10 cm gieten, goed verdelen en gladstrijken.
De bakvorm in een niet voorverwarmde oven zetten en gedurende 80 minuten bakken op 200 graden Celcius.
Goed laten afkoelen alvorens aan te snijden.
Ingrediënten
Volkoren havervlokken glutenvrij*, pompoenpitten*, zonnebloempitten*, gebroken lijnzaad*, sesam*, lijnzaad*, chiazaad 3% (salvia hispanica)*, volkoren gierstvlokken*, gemalen psylliumvezels*, zeezout.
* Uit gecontroleerde biologische teelt.
Bewaaradvies
Koel en droog bewaren.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 1943 kJ / 467 kcal |
Vetten | 28 g |
- waarvan verzadigd | 3,9 g |
Koolhydraten | 29 g |
- waarvan suikers | 0,8 g |
Vezels | 12 g |
Eiwitten | 19 g |
Zout | 1,5 g |
Mineralen per 100 gram
IJzer | 5,9 mg | 42%* |
Kalium | 525,4 mg | 26%* |
Magnesium | 247,1 mg | 66%* |
Mangaan | 3,2 mg | 160%* |
Fosfor | 460 mg | 66%* |
Zink | 4,7 mg | 47%* |
* Referentiehoeveelheid voor de dagelijkse vitamines en mineralen.
Netto inhoud
600 gram (21,1 oz).
Land van herkomst
Duitsland.
Contactgegevens leverancier
Odin, De Panover 1, 4191 GV Geldermalsen.
Productinformatie
Reviews
Katrien 10-11-2022
Als je een (reguliere consistentie zoals) brood van meel verwacht dat moet je deze niet gebruiken , het is echt een pitten-en zaden "brood" MAAR ik vind het wel heel lekker !!! Zalig ook dat je kan kiezen tussen de snelle of de minder snelle bereidingswijze!
Anneke 26-07-2022
Mijn all time favoriet. Eigenlijk zou ik een toelage willen van Puur Mieke voor elke persoon die ik dit brood heb aanbevolen haha ;) Iedereen waar ik het voor bak of als ik het meeneem bij een potluck willen mensen altijd het recept en ze gaan het bestellen. En het is supersimpel om te maken, even weken in heet water en dan een uurtje bakken (70 minuten is voor mijn oven te lang). Eindelijk eens fatsoenlijk gluten én melkvrij brood.
Evelien 25-04-2022
Ik vind het lekker, wel heel veel pitten Kan ik er wat broodmeel bij doen, of zou dit niet goed gaan Heeft hier iemand er ervaring mee Ik vind het lekker, wel heel veel pitten Kan ik er wat broodmeel bij doen, of zou dit niet goed gaan Heeft hier iemand er ervaring mee. Reactie vanuit Puur Mieke: Je kan bij je eigen broodrecept bijv. 100 g van deze Bakmix erbij doen, maar andersom is niet mogelijk. Dit omdat er geen gist in zit, maar een bepaalde hoeveelheid chiazaad en lijnzaad, hierdoor kunnen de verhoudingen dan niet correct zijn, waardoor het brood uit elkaar zal vallen.
Remco 15-10-2021
Super brood. Heerlijk en voedzaam.
Anneke 15-10-2021
Wauw wat een heerlijk brood! Super simpel te maken en erg voedzaam, deze ga ik zeker vaker bestellen.
Therese 15-10-2021
Super
Cynthia 15-10-2021
DIT is nu eens een lekker glutenvrij brood. Ik had eigg de hoop al opgegeven maar iemand van puur mieke raadde me deze aan via de chat. En het is een WINNER. Als je houdt van een stevig broodje met zaadjes net als ik is dit zeker een goede keuze. Enkel 550ml water toevoegen, laten wellen en 70min de oven in en je dan inhouden tot het een beetje afgekoeld is om ervan te smullen. Heerlijk met pure grasboter en verse confituur.
Nathalie 15-10-2021
het is echt heerlijk en nog eens heel simpel om te maken warm water er bij even wachten dan 70 minuten bakken en je heb iets heerlijk op tafel,