Toepassing
Heerlijk op je brood, cracker of rijstwafel! Lekkere vervanger van pindakaas. En dat laagje olie? Gewoon even roeren.
Oorsprong
Wie de bijzondere noot heeft ontdekt? De Portugezen hebben rond 1558 de noot ontdekt in het door hen gekoloniseerde Brazilië.
Productieproces
Aan de cashewbomen groeien cashewappels. Daaronder vind je de cashewnootdop. Als de appel rijp is valt deze van de boom. Deze worden verzameld en losgemaakt van de cashewnootdop, die vervolgens wordt gedroogd en opengemaakt. Daarna worden de cashewnoten licht geroosterd en vermalen tot een pure, zoete cashewpasta.
Verkrijgbaar in 250 en 500 gram
Inhoud: | 500g |
Ingrediënten: | cashewnoten* |
Biologisch: | |
Land van herkomst: | Brazilië |
Allergenen: | |
Houdbaarheidsdatum: | |
Voedingswaarde: | per 100g |
Energie kJ: | 2477 |
Energie kCal: | 591 |
Koolhydraten: | 22,5g |
Suikers: | 0g |
Vet totaal: | |
Vet onverzadigd: | 46,5g |
Vet verzadigd: | 9,5g |
Vezels: | 7,5g |
Eiwitten: | 18,5g |
Proteïne: | |
Natrium: | 14mg |
Polyol: | |
Zout: | 0,035g |
Info over fabrikant: |