- Sale
- -20%
- Aan verlanglijst toevoegen

DE BOODSCHAPPENCOACH
‘Het beste uit de supermarkt’
De voedselschandalen die de media halen vormen slechts het topje van de ijsberg. In De boodschappencoach (160 pagina’s) waarschuwt Moorman de lezer voor tal van minder bekende risico’s en instinkers, zoals:
- Prijzige diepvriesbiefstukken zijn vaak gemaakt van aan elkaar geplakte stukjes restvlees.
Oneerlijke levensmiddelen
‘De supermarkt ligt vol met oneerlijke levensmiddelen die ook nog eens slecht voor de gezondheid zijn,’ zegt Moorman. ‘Via het fabrieksvoedsel krijgen we elke dag chemicaliën van alle soorten en maten binnen, plus een overdosis aan suiker, geraffineerd zout en slechte vetten. Door hun producten vol te stoppen met smaakversterkers, verleiden fabrikanten de consument tot overeten, met de huidige vetzuchtepidemie tot gevolg. Ondertussen probeert men ons met misleidende reclamecampagnes, fraaie verpakkingen, creatieve productnamen, ronkende gezondheidsclaims en eigen keurmerken te laten geloven dat we juist béter van supermarktvoer worden…’
Aanraders en afraders
Ondanks de vele misstanden in de voedingsindustrie, hoeft de consument volgens Moorman niet te wanhopen. Tussen de overdaad aan fabrieksproducten die volgens de levensmiddelentechnoloog meer met chemie dan met kookkunst te maken hebben, ligt meer dan voldoende ‘eerlijke’ etenswaar in de schappen van de supermarkt. Producten van hoge kwaliteit die ideaal voor de gezondheid zijn. Maar hoe vind je die?
De boodschappencoach. Het hart van de gids bestaat uit overzichtelijke lijsten met voedingsmiddelen die zijn ingedeeld bij de ‘Aanraders’ of de ‘Afraders.’ Alle producten zijn voorzien van belangrijke informatie en tips. Dankzij kleurcodes en symbolen ziet de lezer in één oogopslag wat ermee aan de hand is. Een trefwoordenregister achterin maakt het opzoeken van de producten extra eenvoudig. Omdat het boek een handzaam zakformaat heeft, kan het gemakkelijk naar de winkel worden meegenomen.
‘Als de vraag naar voedingsproducten zonder schadelijke toevoegingen en bewerkingen toeneemt