Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Deze biologische pijnboompitjes hebben een heerlijke zachte nootachtige smaak en maken je gerechten echt af. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Deze kleine biologische pitjes met unieke eigenschappen kun je aan veel gerechten toevoegen voor een lekkere zachte nootachtige smaak.
Pijnboompitten zijn afkomstig van de Siberische den genaamd Pinus Sibirica, een dennenboom die veel voorkomt in Siberië, Rusland. Hier komen verreweg de mooiste en lekkerste pijnboompitten vandaan. De Pinus Sibirica is een naaldboom waarbij de eerste dennenappels vanaf ongeveer het 6e levensjaar beginnen te groeien. De boom kan wel 30 tot 40 meter hoog kan worden en zelfs tot 800 á 850 jaar oud.
De luxe pitjes zitten goed verscholen tussen de harde houtachtige schubben van de dennenappels. Om bij de pitten te komen moeten eerst de dennenappels geoogst worden. Dit gebeurt door middel van een lange stok om zo de dennenappels van de tak te kunnen halen. Vervolgens worden de dennenappels gedroogd zodat de schubben langzaam open gaan staan. Hierdoor kunnen de pijnboompitjes eruit gehaald worden. Om het pitje zit nog een extra bescherming in de vorm van een sterk bruin schilletje. Omdat dit schilletje erg lastig handmatig te verwijderen is, wordt dit machinaal gedaan.
Onze pijnboompitten zijn puur natuur, biologisch en geheel vrij van toevoegingen.
De pijnboompitten zijn een échte bron van eiwitten (13,7g / 100g). Eiwitten zijn namelijk de bouwstenen voor het lichaam. Eiwitten zorgen voor de instandhouding en groei van de spieren en daarnaast zorgen eiwitten ook voor het behoud van sterke botten. Tevens zijn pijnboompitten een goede bron van vezels (3,7g / 100g).
Een ander mooie voordeel van pijnboompitten is dat ze meervoudig onverzadigde vetzuren (20,7g / 100g) bevatten zoals de Omega 6 vetzuren, ook wel bekend onder de naam linolzuur. Dit is een essentieel vetzuur, wat betekent dat het lichaam dit vetzuur niet zelf kan aanmaken maar wel nodig heeft. Linolzuur (Omega 6) is een bouwstof dat helpt het cholesterolniveau gezond te houden, wat bijdraagt aan een goede doorstroming van het bloed. Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 10g linolzuur (LA).
Daarnaast bevatten pijnboompitjes ook vitamine E (24mg / 100g). Deze vitamine heeft een antioxidante werking en helpt de cellen te beschermen tegen oxidatieve schade door UV-licht en luchtvervuiling.
Onze noten, zaden en zuidvruchten worden met extra zorg en aandacht ingepakt. De productie van onze pijnboompitten wordt uitbesteed aan een zorginstelling waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding de zakjes vullen en stickeren.
Je kan de pijnboompitten rechtstreeks uit het zakje eten, maar voor nóg meer smaak kun je ze ook even kort roosteren in een droge koekenpan.
De pitjes worden vaak gebruikt bij bijvoorbeeld pasta pesto of carpaccio, maar ze zijn ook heerlijk door een salade of hartige taart.
Koel, droog en afgesloten bewaren.
100% biologische pijnboompitten.
Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, gluten en sesam worden verwerkt.
Energie | 2813 kJ / 673 kcal |
Vetten | 68,4 g |
- waarvan verzadigd | 4,9 g |
Koolhydraten | 13,1 g |
- waarvan suikers | 3,6 g |
Vezels | 3,7 g |
Eiwitten | 13,7 g |
Zout | 0 g |
250 gram (8,8 oz).
Rusland.
Puur Mieke, Schutboom 2b, 5427 CG, Boekel, Nederland.