Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Biologische kaneelstokjes Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Dit is de echte pure Ceylonkaneel.
Ceylonese kaneel is zoeter en milder van smaak dan de meest toegepaste Chinese kaneelsoort. Het bevat tevens veel minder Coumarine.
Ingrediënten:
Kaneel*.
*= Van biologische herkomst.
Puur Mieke kiest voor het Blauwe Huis omdat:
Wat is het verschil tussen Cassia Kaneel en Ceylon Kaneel:
Het Blauwe Huis heeft twee soorten kaneel. Ceylon kaneel (Cinnamomum zeylanicum/verum) en Cassia kaneel (Cinnamomum aromaticum/burmannii/cassia).
Kaneel is afkomstig van de kaneelboom, Cinnamomum. Het is gemaakt van de bast van de bomen. De takken worden geoogst en vervolgens word de bast er in reepjes afgeschraapt en gedroogd. Bij Ceylon kaneel zijn dit heel dunne laagjes, bij Cassia kaneel zijn dit dikkere lagen. Af en toe is er bij kaneelstokjes nog iets van de witgrijze binnenbast (cambium) te zien, dat is geen probleem voor de kwaliteit. Beide soorten zijn geschikt voor allerhande zoete en hartige gerechten. Er zijn onderling wel verschillen te zien, ruiken en proeven.
Cinnamomum zeylanicum is oorspronkelijk afkomstig uit Sri Lanka en wordt daarom “echte” of Ceylon kaneel genoemd. Onze Ceylon kaneel komt uit Madagaskar en Sri Lanka. Het heeft een lichtbruine kleur en de smaak is subtiel en warm. Het kan voor allerhande gerechten worden gebruikt. Bij gebruik van grote hoeveelheden en bij langdurig verhitten kan de smaak wat bitter worden. De Ceylon kaneelstokjes bestaan uit meerdere omgekrulde dunne laagjes. Het coumarinegehalte is laag.
Cinnamomum aromaticum wordt Cassia kaneel genoemd. Onze Cassia kaneel is afkomstig van een coöperatie op het Indonesische eiland Sumatra, de kaneelbomen staan op de flanken van de vulkaan Mount Kerinci op 800-1500 meter hoogte. Wij nemen direct af van deze sociaal en duurzaam gerichte landbouwcoöperatie en slaan daarmee de tussenhandel over. Cassia kaneel is dieprood tot roodbruin van kleur en heeft een uitgesproken en verwarmende smaak. Een combinatie van scherp, bitter en zoet. De Cassia kaneelstokjes bestaan uit een enkele dikke omgekrulde laag. Het coumarinegehalte is hoger dan van Ceylon kaneel.
Over coumarine wordt veelvuldig gesproken in de media. Het zijn plantenstoffen die zowel een gunstige en een ongunstige uitwerking kan hebben op het lichaam. Met name de uiteindelijk ingenomen dosis en frequentie zijn hierbij van belang. Het is verstandig om bij therapeutisch gebruik van kaneel advies van een fytotherapeut te vragen. Bij "normaal" keukengebruik van zowel Ceylon als Cassia kaneel zullen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden coumarine niet worden overschreden.