Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Taugé kiemgroente wordt veel in Aziatische wokgerechten en loempia's gebruikt. Het is een spruit van de ontkiemde mungboon. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Taugé is de spruit van een ontkiemde mungboon. Deze bekende kiemgroente wordt veelal in Aziatische wok-gerechten en loempia’s gebruikt. De kiemen zijn lekker knapperig en hebben veel gezondheidsvoordelen. Taugé als kiemgroente is een grote bron van vitamine C, bevat ook vitamine B1 en B2, evenals calcium en ijzer. Vitamine B6 en B11 vind je ook terug in taugé. In taugé zit ook veel magnesium en fosfor, en komen in kleine hoeveelheden ook zink, koper, kalium en natrium voor. Daarnaast past taugé natuurlijk ook goed in een vegetarisch dieet, want de kiemgroente zit vol eiwitten.
Standplaats: zon-halfschaduw
Planthoogte: 4-10 cm
Taugé kun je het beste binnen op de vensterbank kweken en dit kun je het hele jaar door doen. Zo heb je zelfs in de winter heerlijke, biologische Taugé voor door je Aziatische wok gerecht of soep.
Neem een glazen bakje of potje en verdeel een kleine hoeveelheid zaden over de bodem. Het lijkt misschien weinig maar de zaden zullen opwellen en flink groeien. Laat de kiemzaden eerst een nachtje weken in een laagje water. Giet het water af en spoel vanaf dat moment twee tot drie keer per dag de kiemen met vers water. Laat ze daarna goed uitlekken anders gaan de kiemen schimmelen. Je merkt dat als de kiemgroenten heel vies gaan ruiken.
Na een ongeveer een week zijn de kiemgroenten klaar om geoogst te worden. Het lekkerste is natuurlijk om ze gelijk te verwerken in een gerecht, maar anders kun je ze ook nog een paar dagen goed houden in een afgesloten bakje in de koelkast.
25 gram.
De Bolster Biologische Zaden, Oude Oenerweg 13, 8161 PL Epe, Nederland.