
De Bolster Alfalfa - Kiemgroente - 50g - BIO
Productomschrijving
De Bolster - Alfalfa - Kiemgroente - 50g - BIO
Kiemgroenten zijn scheuten die ontstaan uit het natuurlijke proces waarbij sporen of zaden ontkiemen op een teelt in water. Deze scheuten worden binnen een paar dagen uit zaad gekweekt. De engelse term sprouting is een populaire term voor kiemgroenten. Onze biologische kiemgroenten bevatten talloze vitamines en mineralen in zeer geconcentreerde vorm.
Alfalfa kiemgroente is één van de meest bekende spruitgroenten met een een vrij milde smaak. De spruiten kunnen goed als garnering of bij kaas gegeten worden.
Voor het kweken van de kiemgroente hebben wij een heel geschikt kiemschaaltje in ons assortiment. Het kweken gaat met dit schaaltje heel gemakkelijk! Maar Alfalfa is ook geschikt voor de Easy-Sprout!
Standplaats: zon-halfschaduw
Planthoogte: 3-4 cm
Gebruiksadvies
Vul het kiemschaaltje met kraanwater tot de onderkant van het rooster. Strooi een dun laagje zaad gelijkmatig en met een beetje tussenruimte op het rooster. Zet het kiemschaaltje weg bij kamertemperatuur.
Alfalfa kan ook in het donker worden geteeld. Op een lichte plek, maar niet in de volle zon, worden de kiemplantjes groen. In het donker blijven ze wit. Groene alfalfa heeft een sterkere smaak dan witte.
Controleer dagelijks het waterpeil en vul het zonodig aan tot het rooster. Zolang de zaden nog geen kiemwortels hebben, moeten ze vochtig blijven, maar niet doorweekt.
Na twee dagen zitten de zaden met hun kiemwortels vast aan het rooster en kan je het troebele water verversen.
Blijf het waterpeil dagelijks controleren. De kiemwortels moeten in het water zitten, maar houd de kiemplantjes droog. Dat vermindert de kans op problemen met schimmels.
Na 8 tot 12 dagen zijn de kiemplantjes 3 tot 4 cm lang en kunnen ze geoogst worden. Knip ze met een schaar net boven het rooster af.
Netto inhoud
50 gram.
Contactgegevens leverancier
De Bolster Biologische Zaden, Oude Oenerweg 13, 8161 PL Epe, Nederland.