Coconut Aminos en Teriyakisaus, waar gebruik je het voor?
Ken je coconut Aminos, de soja vrije "soja"sauzen al? Lees snel verder wat je er mee kunt.
Coconut Aminos
Het prachtige biologische merk Cocowonder heeft een gezond, glutenvrij, GMO-vrij, rauw alternatief voor sojasaus ontwikkeld;Ā Coconut aminos. Deze coconut aminos marinadesaus wordt gemaakt van onverhit en op natuurlijke wijze gerijpt kokosbloesemsap. Naast een lage glycemische index en een breed spectrum aan voedingsstoffen is deze gefermenteerde enzymrijke saus niet alleen een waardevolle, maar ook smaakvolle vervanger voor sojasaus.
Soja
Steeds meer worden we ons ervan bewust dat sojaproducten, ook de gefermenteerde varianten, niet zoān gezonde keuze zijn als gedacht. Nog afgezien van het feit dat veruit de meeste soja genetischĀ gemodificeerd is, zijn het vooral de nadelige effecten op onze gezondheid die steeds meer mensen doen besluiten om sojaproducten te laten staan.
Pas als je er op gaat letten, zal je beseffen hoeveel producten, ook zogenaamde āgezondeā producten, soja bevatten. In de voedingsmiddelenindustrie is soja zeker een interessant product. Zo wordt bijvoorbeeld sojalecithine veel gebruikt als emulgator, antispatmiddel en ook om chocola knapperiger en mooi smeltbaarder te maken. Bewerkte sojaproducten fungeren als krachtige Ā smaakmakers, niet alleen in de Aziatische keuken, maar ook als aroma in bijvoorbeeld bouillonblokjes. Sojaolie is een van de goedkoopste oliesoorten en wordt onder andere gebruikt in koekjes, croissantjes en margarine.
Coconut aminos Ā
Sojasaus is een veel gebruikte smaakmaker in de gemiddelde Nederlandse thuiskeuken. Het geeft Aziatische gerechten meteen dat authentieke oosterse tintje, en geeft je spaghettisaus of ragout meer diepte. Daar hebben we nu dus een geweldig alternatief voor gevonden, coconut aminos.Ā Coconut aminosĀ kun je gebruiken als vervanger voor sojasaus in marinades, roerbakgerechten, koude en warme sauzen, dressings en natuurlijk bij sushi.
De smaak van coconut aminos komt erg dicht in de buurt van (ongezoete) sojasaus, en voegt net dat beetje extra smaak toe aan je gerechten om je even in AziĆ« te wanen. Hoewel coconut aminos wordt gemaakt van kokosbloesemsap, heeft het geen kokossmaak of āgeur. Het bevat aanzienlijk minder zout dan sojasaus, en toch heb je er slechts kleine hoeveelheden van nodig om gerechten op smaak te brengen.
Klik hier om Coconut Aminos te bestellen
Coconut Aminos TeriyakisausĀ
Naast de gewoneĀ coconut aminosĀ biedt Coconut Secrets nu ookĀ coconut aminos teriyakisaus. Teriyaki is een Japanse bereidingswijze waarbij vlees of groenten gemarineerd worden in een basissaus en vervolgens in de saus gegrild. Het woord teriyaki is een combinatie van de Japanse woorden āteriā en āyakiā. āTeriā betekent glanzend en āyakiā betekent grillen, braden of roosteren.
De oorspronkelijke teriyakisaus bevat vier basisingrediĆ«nten: sojasaus, rijstwijn, suiker en gember. De combinatie van suiker en rijstwijn geven gerechten de herkenbare smakelijke glans, die je wellicht wel kent vanuit de Japanse keuken. Ook hiervoor heeft Coconut Secrets een alternatief ontwikkeld; coconut aminos teriyakisaus.Ā DezeĀ teriyakisausĀ is gemaakt van pure biologische ingrediĆ«nten: gefermenteerd kokosbloesemsap, kokosnectar, ongeraffineerd zeezout, gember, ui, knoflookĀ en cayennepeper. Deze saus doet qua smaak en structuur zeker niet onder voor de originele teriyakisaus.
Plakkerige kip, stroperige spareribs, gekarameliseerde zalm of borrelnotenmix bereid je zelf in een handomdraai met deze veelzijdigeĀ coconut aminos teriyakisaus.
Ken je deze producten al? Ik ben erg benieuwd wat je ervan vind en wat je ermee maakt. Ik zou het super vinden om je reactie hieronder terug te lezen.