Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Zoutsteen Grill gemaakt van het zuiverste minerale zout beschikbaar: Himalaya zout. 100% natuurlijk en ongeraffineerd. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Op zoek naar een nieuwe manier om gerechten te bereiden en te serveren? Probeer dan zeker eens deze Himalaya Zoutsteen Grill. De steen gemaakt van Himalayazout warm je op in de oven en daarna kun je hem gebruiken als steengrill om je favoriete gerechten op klaar te maken. Gebruik hem op je barbecue of plaats hem direct op tafel.
Sappen uit je gerecht zullen een klein toplaagje van het Himalaya zout opnemen en zo een subtiele zoutsmaak geven aan je gerecht. Hoe langer een gerecht op de hete steen ligt des te meer smaak deze krijgt.
Himalaya zout is het zuiverste minerale zout beschikbaar op aarde, 100% natuurlijk en ongeraffineerd. Het bevat een natuurlijke bron van meer dan 84 mineralen en is gezond voor het lichaam, onder andere aanbevolen voor mensen die een zoutarm dieet volgen.
Je warmt de steen op (kan tot 600 graden) en vervolgens kun je er direct je gerechten op klaarmaken. Je kan hem ook verplaatsen naar de tafel om hem te gebruiken als steengrill. Hij blijft dan ongeveer 1-2 uur lang warm.
In plaats van verwarmen kun je de steen ook in de koeling zetten om hem vervolgens te gebruiken als serveerplaat voor bijvoorbeeld sushi, koude vis of vleesgerechten. De steen blijft tot zeker 2 uur koud.
Met de houder kun je de (hete) zoutsteen gemakkelijk verplaatsen vanaf de hittebron. Je kunt de houder in elke warmtebron gebruiken, maar pas wel op, hij wordt net als de steen erg heet dus gebruik altijd ovenwanten om hem aan te pakken en kijk goed naar de plaats waar je hem neerzet.
Wil je de steen met houder op je tafel plaatsen, zorg er dan altijd voor dat er een onderzetter onder ligt om beschadigingen aan je tafel te voorkomen.
Tip: Gebruik geen olie op de steen tijdens de bereiding van je vlees of vis. Op deze manier kan het vlees of vis de fijne zoute smaak goed in laten trekken.
Verwarm voor gebruik de steen in ongeveer 15 minuten geleidelijk op in de oven tot 170°C. Doe dit in 3 fases waarin je de warmte steeds iets hoger zet. Leg de steen om te beginnen in een koude oven en zet deze op ongeveer 90 graden, daarna op 120 om vervolgens op 170 uit te komen. Dit doe je om het vocht uit het zout te halen wat barsten van de steen voorkomt.
Als de steen warm is kun je hem uit de oven halen en op de gekozen warmtebron voor de bereiding plaatsen. Gebruik de zoutsteen bijvoorbeeld op de BBQ thuis of op de camping, kookplaat, gasfornuis of laat hem in de oven liggen en gebruik hem daar voor bereidingen tot zelfs 600°C.
Barbecue
Bij gebruik op een BBQ begin dan op de hoogste zone (verste van het vuur). Na een kwartier verplaatst je de zoutsteen een niveau lager en 15 minuten daarna mag de zoutsteen het dichtste bij het vuur worden gelegd. De zoutsteen is heet genoeg wanneer je een druppel water op de zoutsteen laat vallen en deze als het ware sissend gaat ‘dansen’ op de zoutsteen.
Serveertip
De Himalaya zoutsteen kan ook gebruikt worden als koude ondergrond voor het presenteren van sushi, salades, groenten, kaas, fruit, ijs en desserts. Plaats hiervoor de zoutsteen 2 uur in de koelkast (of geheel droog in de diepvries).
Laat de zoutsteen na gebruik afkoelen en spoel deze vluchtig af met water. Indien nodig de steen afkrabben met een scherp mes en vervolgens met een schone bevochtigde doek schoonvegen. Laat na het reinigen de steen nog geruime tijd drogen voor deze opnieuw te gebruiken. Vanwege de natuurlijke eigenschappen van zout is het niet nodig te reinigen met zeep.
Bewaar de zoutsteen op een droge plaats maar let op: de zoutsteen is breekbaar!
1 Himalaya zoutsteen van 5 kg.
Afmetingen
Zoutsteen: 20 x 30 x 3,2 cm.
Houder: 20,5 x 34 cm.
Saltrange Pakistan.
SelNature, Geerkade 55, 4871 CK, Etten Leur, Nederland.