Menu
EUR

Zwangerschap

Essentiële zwangerschapsvitaminen voor jou en je baby

Je bent blijde verwachting, hebt een zwangerschapswens of je bent inmiddels kersverse moeder, ongeacht de fase waarin je nu zit zul je beamen dat het een bijzonder hoofdstuk is in je leven. Zowel tijdens de voorbereidingen op de komst van een klein wonder, maar evengoed daarna, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je in goede gezondheid verkeerd.

Dat is namelijk niet alleen voor je baby van levensbelang, maar ook voor jezelf is deze periode van groei en transformatie groots en ingrijpend. Om je te begeleiden en ondersteunen in dit avontuur op weg naar nieuw leven, kun je door het innemen van zwangerschapsvitaminen deze reis zo aangenaam mogelijk maken en je baby de best mogelijke start geven.

34 Producten
Toon:
Toon 25 - 34 van 34
Sanacore Adenosyl 1000 Vitamine B12 60 tabletten
Sanacore
Adenosyl 1000 Vitamine B12 60 tabletten
Adenosyl 1000 Vitamine B12 tabletten. Verpakt per 60 tabletten met foliumzuur.
12,33 11,31
Sanacore Adenosyl 1000 Vitamine B12 - 60 tabletten zonder foliumzuur
Sanacore
Adenosyl 1000 Vitamine B12 - 60 tabletten zonder foliumzuur
Nu ook Vitamine B12 1000mcg zonder foliumzuur. Neem hierbij een foliumzuur of fo...
13,00 11,93
Sanacore Methyl 1000 Vitamine B12 zonder foliumzuur 60 tabletten
Sanacore
Methyl 1000 Vitamine B12 zonder foliumzuur 60 tabletten
Nu ook Methyl Vitamine B12 1000mcg zonder foliumzuur. Neem hierbij een foliumzuu...
14,00 12,84
Arctic Blue Pure Arctische Visolie MSC + vitamine D -  250ml
Arctic Blue
Pure Arctische Visolie MSC + vitamine D - 250ml
Pure omega 3 visolie van wilde Arctische kabeljauw in 250 ml verpakking met sina...
27,90 25,60
Royal Green Omega-3 Visolie - 60 softgels
-25%
Royal Green
Omega-3 Visolie - 60 softgels
Hoge concentratie Omega-3 (EPA/DHA) per capsule (79%!) zonder visnasmaak.
34,95 32,06 26,21 24,05
Royal Green DHA Algenolie - 60 vegicaps
-25%
Royal Green
DHA Algenolie - 60 vegicaps
Bevat 200 mg DHA per 1 vegetarische capsule zonder nasmaak.
36,95 33,90 27,71 25,42
Arctic Blue Vegan Algenolie met Vitamine D3 - 90 capsules
Arctic Blue
Vegan Algenolie met Vitamine D3 - 90 capsules
Voedingssupplement van algenolie rijk aan omega-3 (DHA), met toegevoegde plantaa...
24,90 22,84
Arctic Blue Vegan Algenolie - 60 capsules
Arctic Blue
Vegan Algenolie - 60 capsules
Vegan omega-3 van algen. Kleine capsules, gemakkelijk te slikken.
16,90 15,50
Arctic Blue Pure Algenolie - DHA & EPA - 150ml - Vegan
Arctic Blue
Pure Algenolie - DHA & EPA - 150ml - Vegan
Deze plantaardige omega-3 is een pure algenolie, rijk aan DHA & EPA. Zonder viss...
48,99 44,95
Arctic Blue Pure Arctic Oil MSC - 60 capsules
Arctic Blue
Pure Arctic Oil MSC - 60 capsules
Gezuiverde visolie capsules van wilde vis uit Noorwegen met MSC-keurmerk.
12,90 11,83
Toon 25 - 34 van 34

Zwangerschaps vitamine voordat je zwanger wordt

Wanneer het verlangen om moeder te worden groeit, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om jezelf voor te bereiden op deze bijzondere reis richting moederschap. Zo zijn er vitamine voor zwangerschap die de kans om zwanger te raken kunnen vergroten. Ter verduidelijking: Het biedt dus geen garantie dat je door deze vitamine zwanger wordt, maar het is een manier om je lichamelijke gesteldheid zo optimaal mogelijk te maken voor conceptie.

Daarnaast zijn er supplementen welke zorgen voor een goede start aan het prille begin van de zwangerschap. Een goede voorbereiding is immers erg belangrijk, gezien veel vrouwen in het allereerste stadium van hun zwangerschap nog helemaal niet weten dat ze zwanger zijn.

Supplementen zwangerschapswens

Vitamine D en ijzer zijn supplementen die ervoor kunnen zorgen dat je lichaam optimaal functioneert voor de conceptie. Vitamine D speelt een belangrijke rol als het gaat om je vruchtbaarheid zelf, doordat het een goede hormonale balans stimuleert. Een ijzer supplement helpt je lichaam bij het voorkomen van bloedarmoede, iets dat met name tijdens de zwangerschap van groot belang is, maar waar je het beste voorafgaand aan de bevruchting al mee kunt starten.

Supplementen vroege zwangerschap

Elke fase van een zwangerschap kent zo zijn eigen risico’s, maar over het algemeen kun je de vroege fase van een zwangerschap als meest risicovol beschouwen. Deze fase omvat de eerste 12 weken van een zwangerschap en wordt ook wel het eerste trimester genoemd. Om de kans op een gezonde vroege zwangerschap te vergroten kun je foliumzuur innemen. Een zwangerschaps vitamine met foliumzuur verkleind het risico op neurale buisdefecten bij je baby aanzienlijk, en het is dan ook een van de beste prenatale vitamines die je kunt nemen om te voldoen aan een verhoogde behoefte aan deze voedingsstof.

Zwangerschaps vitamine tijdens zwangerschap

Wanneer je eenmaal zwanger bent geraakt, wil je als aanstaande moeder natuurlijk ook graag weten welke vitamine je zwangerschap ondersteuning kan bieden. Je hormonen vliegen intussen alle kanten op, waardoor er allerlei lichamelijke en geestelijke kwaaltjes en ongemakken de kop op kunnen steken. Daarnaast wil je jouw kindje natuurlijk ruimschoots voorzien van alle bouwstoffen die het nodig heeft om zich goed en gezond te kunnen ontwikkelen.

De beste supplementen om je zwangerschap comfortabeler te maken zijn de speciaal ontwikkelde vitamine voor zwangere vrouwen. Dergelijke supplementen worden aangeboden in de vorm van een multivitamine en bevatten dus een uitgebalanceerde mix van verschillende vitaminen, mineralen en spoorelementen. Zowel jij als je ongeboren baby hebben hier baat bij en je kunt dergelijke supplementen met een gerust hart gebruiken.

Wat is de beste multivitamine voor zwangere vrouwen?

Welke multivitamine het beste is voor jou als aanstaande moeder kan variëren, afhankelijk van je individuele behoeften en je gezondheidsomstandigheden. Over het algemeen moet een goede prenatale multivitamine ten minste foliumzuur, ijzer, calcium, vitamine D, Omega-3 vetzuren en jodium bevatten. Mogelijk zijn er voor jouw individuele behoeften nog aanvullende supplementen die je zwangerschap kunnen ondersteunen.

Welke vitamine slikken als je zwanger bent, bovenop de eerder genoemde vitaminen?

Allereerst raden we je altijd aan om je zorgverlener te raadplegen wanneer je bovenop een multivitamine voor zwangere vrouwen nog andere supplementen wilt gaan gebruiken. Om je zwangerschap zo comfortabel mogelijk te maken zou je de volgende vitaminen kunnen innemen, mochten deze niet aanwezig zijn in de zwangerschapsmulti die je gebruikt.

  • Vitamine B12
  • Vitamine C
  • Vitamine D3
  • Vitamine K2

Welke zwangerschapsvitamines zijn het best wat betreft de opname in je lichaam?

De kwaliteit van supplementen kan nogal uiteenlopen en het aanbod is ruim. Om er zeker van te zijn dat je lichaam de zwangerschapsvitamines goed zal opnemen kun je het beste kiezen voor vitaminen in hun biologisch actieve vorm. Veel goedkope supplementen bevatten helaas synthetische, oftewel kunstmatige vitaminen en mineralen. Dergelijke voedingsstoffen worden vaak niet goed of helemaal niet opgenomen in je bloedbaan, waardoor ze ongebruikt via je urine je lichaam weer verlaten. Kijk dus kritisch naar de ingrediëntenlijst van zwangerschapsvitaminen. Zodra de vorm van een vitamine niet benoemd wordt, kun je er donder op zeggen dat het een kunstmatige vorm is.

De beste postnatale zwangerschap supplementen

Nu je weet welke supplementen zwangerschap bevorderen, aanvullen en ondersteunen, wil je waarschijnlijk ook graag weten welke supplementen na je bevalling kunnen helpen om het lichamelijk herstel te bespoedigen en je energielevels weer op peil brengen. Supplementen als ijzer, calcium en omega-3 vetzuren kunnen eventuele tekorten die tijdens je zwangerschap zijn ontstaan aanvullen.

Last van obstipatie tijdens je zwangerschap? Lees dan onze tips: Oorzaken en oplossingen voor obstipatie tijdens zwangerschap

Merken
  • Bekijk meer
Biologisch/Duurzaam
Allergenen Informatie
  • Bekijk meer
Dieetvoorkeur
Prijs
Min Max
Sluiten
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!