Menu
EUR
Mijn ervaring met het Leaky Gut Protocol

Mijn ervaring met het Leaky Gut Protocol

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

8 weken na de start van mijn Leaky Gut Protocol wil er graag op terugkomen over hoe het mij nu bevallen is en natuurlijk, wat het met mij heeft gedaan. Handig voor jou om misschien tips uit te halen, als je zelf ook wil starten met het protocol.

Allereerst ben ik erg blij dat ik deze stap heb genomen. Ondanks dat ik heel gezond eet, wil het niet zeggen dat mijn darmen in orde zijn. Ik had toch hooikoorts klachten, last van veel niezen en geen constante ontlasting. Daarnaast ook meerdere voedingsintoleranties.

Nu is het voor mij al normaal om glutenvrij, lactosevrij en suikervrij te eten. Zelf denk ik ook dat dat voor veel mensen veel beter zou zijn, maar toch is het fijn om af en toe een uitzondering te kunnen maken zonder meteen er superveel last van te hebben. Met een feestje, samenzijn met vrienden, ach je kent het wel.

Tijdens de kuur heb ik geen enkele uitzondering gemaakt betreft mijn voeding en heb ik ook het wijntje wat ik af en toe eens dronk laten staan. 8 weken geen alcohol te drinken is me zelfs zo goed bevallen dat ik het nu ook liever afsla dan dat ik mijn lever ermee ga belasten.

Door mijn Lipoedeem heeft mijn lever het namelijk al zwaar genoeg om mijn oestrogenen en mijn cortisol te verwerken dat ik er extra lief voor wil zijn. Nou, alcohol is niet extra lief zijn voor mijn lever, dus dat houd ik erg in mijn achterhoofd. Het is natuurlijk net zo gezellig met een lekkere kop verse muntthee dus daar hoef ik het niet voor te doen. Maar dit is dus wel mijn eerste verdienste.

De kuur zelf was pittig in de zin dat ik erg moe was de eerste 4 weken, houd daar rekening mee en geef je eraan over. Wees lief voor jezelf en ga lekker op tijd naar bed. Het is ook echt een flinke detox, dus je lichaam gaat daarop reageren.

Het is als je start echt even bekijken wat je op welke tijdstip inneemt van de supplementen, maar dat staat netjes in de folder. Even de producten die bijvoorbeeld de 3de en 4de week aan bod komen aan de kant schuiven en klaarzetten wat je nodig hebt. Neem hier even de tijd voor, dat heb ik ook gedaan. Neem ook even tijd om te bedenken wat je wilt gaan eten, op onze site staan gelukkig allerlei recepten als je gluten, lactose en suikervrij wilt eten. Er is genoeg te eten hoor :)

Zelf drink ik geen koffie, maar voor de koffieliefhebbers is er een uitstekend alternatief: chikko not coffee. Probeer je wel aan de voedingsadviezen te houden, het is niet erg als je een keer afwijkt, maar als je dit pakket koopt wil je natuurlijk er zoveel mogelijk uit gaan halen nietwaar?

Na 4 weken kreeg ik langzaam weer meer energie, mijn lichaam heeft goed voor me gewerkt en ik kon weer gaan opbouwen. Na de kuur van 6 weken ben ik nog doorgegaan om mijn supplementen op te maken. Je hebt ze dan toch in huis en wat je dan gebruikt zijn supplementen die alleen maar opbouwen en goed voor je zijn.

Conclusie

Ik heb mezelf laten testen door middel van Kinesiologie bij mijn natuurgeneeskundig therapeut. Ik heb dit gedaan voor de kuur, na 4 weken en 7 weken na de start van de kuur. Dit gaf echt opmerkelijke resultaten. Naast dat ik mezelf beter voel en merk dat ik weer meer energie heb, is mijn ontlasting ook beter en heb ik eigenlijk niet meer hoeven niezen.

Mijn therapeut merkte na 4 weken al met cupping (een soort massage met vacuüm-zuigende cups voor o.a. betere doorbloeding) dat mijn rug en flanken zachter waren en ook de rest van mijn huid. Na 7 weken merkte ze nog meer verschil. Heel fijn om te horen omdat je zo toch merkt dat je hele lichaam er goed op reageert .

Verder had ik enkele verstoringen die ik hieronder even zal laten zien en ook wat het heeft gedaan.

   

voor de kuur

na 4 weken

na 7 weken

Lymfesysteem

2

 

1

 

1

Lever

 

5

 

2

 

1

Ruggenwervel

2

 

1

 

1

Urineleider

5

 

1

 

1

Galblaas

 

5

 

2

 

1

Wat dit getal aangeeft is eigenlijk een storingsfactor, die van 0 tot 10 gaat. Wat ze ook aangaf is dat de lever en de galblaas aan het detoxen waren na die 4 weken. Zo ook met mijn voeding, waarbij ik o.a. met granen en noten van 7 naar 1 ben gegaan. Bepaalde koolsoorten van 9 naar 2 en paddenstoelen van 5 naar 1 .

Mijn testresultaten zijn erg goed na 7 weken en mijn therapeut gaf ook aan dat het effect nog wel 3 maanden in totaal kan doorwerken. Ik ben dus benieuwd wat over een maand weer uit mijn test komt.

Wat ik fijn vind, is dat ik nu weer af en toe uitzonderingen kan maken.

Zelf ben ik 2,5 kilo kwijt na de kuur, maar aangezien ik al heel gezond at is dat logisch. Er is ook een man die deze kuur heeft gedaan en die at daarvoor niet zo gezond en was 10 kilo kwijt!

Het protocol is een hele mooie start naar een gezonde levensstijl, want als je 6 weken zo goed voor je lijf bent geweest, wil je dit natuurlijk volhouden. En je bent ook nog eens meteen van je suikerverslaving af :)

Meer weten over het Leaky Gut Protocol?
Lees dan hier het blog over wat het nu precies is en wil je het zelf gaan ervaren bestel dan hier je pakket.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!