VeggiPasta Matooke pasta - Fusilli - 250g

Glutenvrije fusilli pasta gemaakt van groene bakbananen met een ‘al dente’ bite.
Artikelnummer:
200005
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
Op werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis.
Bestel binnen:
dan heb je het morgen in huis (mits op voorraad)
product-banner
€3,39
Incl. btw

Bij dit product ontvang je: 3 spaarpunten

Lees hier alles over ons spaarpuntenprogramma

VeggiPasta - Matooke pasta - Fusilli - 250g

Bevat meer dan 50% "veggies"!

Matooke

Matooke vindt zijn oorsprong in het Grote Merengebied in Midden-Afrika, voornamelijk geteeld in Uganda. ‘Matooke’: een gezonde en duurzame groente met Ugandese roots, beter bekend als de groene bakbananen. Een duurzaam ingrediënt voor gezonde voeding welke VeggiHap rechtstreeks inkoopt bij lokale boeren. De matooke wordt op grote schaal weggegooid in Uganda (waar Sean, een van de founders vandaan komt).

Net als een tomaat of pompoenen, is de matooke zowel een vrucht als een groente, hij heeft een neutrale smaak, dus geen zoete bananensmaak. Het is een glutenvrije pasta die ideaal is voor elke pastaliefhebber met een 'al dente' bite en een heerlijk mondgevoel en textuur. Chefs en consumenten zijn erg enthousiast over dit glutenvrije pasta alternatief. 

Afrikaanse ontdekking meets Italiaanse traditie. Daar ga je van watertanden!

Er zijn 2 pasta's gemaakt van matooke: Fusilli en Cavatappi.

Fusilli

Fusilli zijn over de hele wereld geliefd vanwege hun perfecte textuur, 'sausminnende' groeven en kookstabiliteit. Gecombineerd met de Oegandese groente Matooke resulteert het in een pasta die glutenvrij is en veel eiwitten, voedingsvezels en langzame koolhydraten bevat. Een gezonde en toegeeflijke pastavariant waarvan je meer zult willen.

VeggiHap

Food of tomorrow, powered by veggies

VeggiHap wil groenten eten weer aantrekkelijk maken! Zij gaan bij lokale boeren op zoek naar imperfecte en overbodige groenten. Daar maken we heerlijke VeggiPasta van die goed is voor jou… en voor de voedselketen!

Gebruiksadvies 

Breng water aan de kook. Voeg de VeggiPasta toe nadat het water kookt (optioneel: voeg zout toe).

Kook de VeggiPasta 6 minuten. Salade? Spoel de pasta af met koud water.

Tip: Maak eerst je pastasaus voordat je de pasta gaat koken, want de kooktijd van VeggiPasta is korter dan normale tarwe pasta - hoe makkelijk is dat?

Ingrediënten*

Matooke** (groene bakbananen), bruine rijstmeel, maïsmeel, erwten proteïne, konjac-vezel.

*Verwerkt in een glutenvrij gecertificeerde fabriek in Italië.

**Matooke is een oeroude bakbananen soort afkomstig uit Oeganda, verbouwd door biologische boeren.

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 1243 kJ / 297 kcal
Vetten 2,5 g
- waarvan verzadigd <0,5 g
- waarvan enkelvoudig verzadigde vetten 0,5 g
- waarvan meervoudig onverzadigde vetten 1,0 g
Koolhydraten 77 g
- waarvan suikers 12 g
Vezels 21 g
Eiwitten 8 g
Zout 0,12 g

Netto inhoud

250 gram.

Land van herkomst

Nederland.

Contactgegevens leverancier

VeggiHap B.V., Marconistraat 16, 3029 AK, Rotterdam, Nederland.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »