Wij vieren feest! Nu 10% korting met de code ZILVER10

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Rundercollageen

Wat is rundercollageen?


Rundercollageen
is afkomstig van runderen en is nog altijd één van de meest gebruikte bronnen voor collageensupplementen. De voornaamste reden hiervan is de hoge vleesconsumptie van de mens. Nadat het vlees van runderen is verwerkt tot vleesproducten, blijven de botten, huid, pezen en het kraakbeen immers over als restproduct binnen de vleesindustrie. Deze restproducten zijn echter ontzettend waardevol, want juist deze delen zitten tjokvol collageen eiwitten, welke de basis vormen voor gehydrolyseerd rundercollageen. Wat binnen de vleesindustrie dus als restproduct te boek staat, is voor de gezondheidsindustrie en supplementenbranche juist een erg waardevolle grondstof.

Gehydrolyseerd rundercollageen, minuscule bouwsteentjes van grote waarde

Nu je de oorsprong van rundercollageen kent, wil je natuurlijk ook weten waarom deze collageen eiwitten verder worden verwerkt tot een zogeheten collageenhydrolysaat. Het verwerkingsproces van rundercollageen gaat met hydrolyse namelijk nog een stapje verder dan enkel de extractie van de collageen eiwitten uit de grondstof. Hydrolyse zorgt er voor dat de collageenvezels worden afgebroken tot minuscuul kleine bouwsteentjes. Deze bouwsteentjes heten rundercollageen peptiden, beter bekend als gehydrolyseerd rundercollageen. Deze rundercollageen peptiden bezitten twee grote voordelen ten opzichte van rundercollageen dat niet gehydrolyseerd is.

Ten eerste komt het de biologische beschikbaarheid van de stof ten goede. Eenvoudiger gezegd betekent dit dat de rundercollageen peptiden door hun kleine formaat eenvoudiger en sneller door ons lichaam worden opgenomen. Ten tweede lost een collageen hydrolysaat een stuk gemakkelijker op in zowel warme als koude vloeistoffen en het drankje blijft bovendien gewoon vloeibaar. Collageen eiwit dat niet verder wordt verwerkt is in feite niets anders dan gelatine. Wanneer je wel eens gewerkt hebt met gelatine, bijvoorbeeld bij het maken van jam, pudding of kwarktaart, dan weet je dat gelatine enkel oplost in een warme vloeistof. De reden dat je gelatine toevoegt aan dergelijke gerechten, is overigens dat het de vloeistof indikt tot een gelei of pudding. Wanneer je niet-gehydrolyseerd rundercollageen toevoegt aan je kopje thee zal je dus achterblijven met een drilpudding met theesmaak, welke je zult moeten eten in plaats van opdrinken. Niet de meest smakelijke oplossing als je het ons vraagt.

Verantwoord rundercollageen kopen

Er zijn ontelbare merken en varianten van rundercollageen te koop, maar hoe weet je nou of je te maken hebt met een verantwoord en eerlijk product? Bij Puur Mieke hebben we verschillende rundercollageen poeders waaruit je kunt kiezen. Ze hebben allemaal gemeen dat het collageen afkomstig is van runderen welke uitsluitend grasgevoerd zijn.

Wil je jouw gezondheid echter naar een nog hoger niveau tillen? In dat geval raden we je het Puur Mieke Gehydrolyseerd Collageen Poeder onder eigen label aan. Dit rundercollageen is namelijk afkomstig van niet gevaccineerde runderen, welke geen groeihormonen en antibiotica krijgen toegediend. Op die manier draag je niet alleen bij aan jouw eigen gezondheid, maar ook aan een duurzame en een verantwoorde toekomst.

16 Producten


16 van de 16 producten gezien

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  • ✓ Spaar automatisch voor korting en extra's
  • ✓ Krijg een cadeautje op je verjaardag
  • ✓ Bekijk en volg je bestellingen
  • ✓ Voeg favoriete producten toe aan je verlanglijst

vergelijk0

X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »