Kweek je eigen selderij met deze biologische zaadjes. Lees meer.
Snijselderij ‘Gewone Snij’ is een veel gebruikt keukenkruid. Snijselderij is een tuinkruid dat lijkt op peterselie, maar dan met een veel sterkere smaak. Snijselderij wordt ook wel bladselderij of bosselderij genoemd en is een uitstekende plant voor de beginnende tuinder omdat deze makkelijk groeit. Ook is dit ras minder gevoelig voor bladvlekkenziekte dankzij het grovere blad.
Snijselderij verdraagt schaduw en is dus handig voor die plekjes in de tuin of op het balkon waar nauwelijks zon komt. Zo heb je toch nog groen op die donkere plekjes. Ook kun je maandenlang genieten van dit kruid omdat er hergroei plaatsvind wanneer je de stengels afknipt om te verwerken in een gerecht. Het verse blad kan in diverse gerechten gebruikt worden.
Plantafstand: 20x15 cm
Standplaats: zon-halfschaduw (of schaduw)
Planthoogte: 35-50 cm
Vanaf april tot en met juni kun je de zaden van de snijselderij rechtstreeks in de bodem planten in je tuin, moestuin of in een leuke pot op het balkon. Het oogsten van deze plant kan vanaf juli tot en met oktober.
Plant de zaden op een plek waar zowel zon als schaduw komt, dus niet heel de dag in de volle zon. Bij deze plant is het ook mogelijk om hem in de schaduw te kweken, dit biedt meer mogelijkheden voor het groeien van snijselderij in je tuin. Laat tussen elk zaadje ongeveer 15-20cm vrij in alle richtingen, zo geef je de plant genoeg ruimte om goed te kunnen groeien.
2 gram. 1 zakje is voldoende voor ongeveer 30 m².
De Bolster Biologische Zaden, Oude Oenerweg 13, 8161 PL Epe, Nederland.