- Sale
- -10%
- Aan verlanglijst toevoegen

Appelazijn is het sap dat wordt gewonnen uit de pulp van gepureerde appels. De appels die gebruikt worden voor de Amanprana Premium appelazijn zijn biologisch en van premium kwaliteit. Het recept is een oud Italiaans familierecept sinds 1962.
De appelazijn van Amanprana is niet gepasteuriseerd, niet gefilterd dus van nature troebel daarnaast is het rauw, clean label (slechts 1 ingrediënt, nl. gefermenteerde appelen) en heeft deze azijn een zuurtegraad van 5%.
De biologische ongefilterde appelazijn van Amanprana is verkregen van 100% biologisch appelen die onmiddellijk werden gefermenteerd op traditionele wijze.
Er wordt grote aandacht besteed aan de selectie van de appels en productie processen. Hierdoor zijn pasteurisatie en filteren niet nodig. Daardoor zijn we bij Amanprana instaat om de ‘moeder’ van de azijn te koesteren in de fles.
De ’moeder’ is een sediment dat rijk is aan voedingstoffen van de appels. De moeder creëert ook gunstige bacteriën die nuttig zijn voor onze gezondheid. Zo ontstaat door het fermentatieproces vitamine B12.
De ‘moeder’ in de appelazijn van Amanprana schenkt vitaliteit en geeft deze azijn een authentieke smaak, zoals men dat al eeuwen doet.
Amanprana premium appelazijn is rauw en wordt tijdens het proces geeb enkele keer verhit. De ‘moeder’ in de azijn is een complexe substantie met positieve zuren en goede bacteriën. Deze bacteriën zijn goed voor onze darmflora, weerstand en gezondheid. Vol probiotica en actieve enzymen.
Het is de rauwe toestand van deze appelazijn met de ‘moeder’ dat haar kracht geeft en zich onderscheid van goedkope gepasteuriseerde of industrialiseerde appelazijn.
De smaak van de appelazijn van Amanprana is zacht. Daarover is geen twijfel als je haar proeft. Wat haar speciaal maakt is dat het hele proces in huis gebeurd. Bij velen wordt het appelsap getransformeerd tot appelwijn (appelcider). De aanwezige suiker van het appelsap wordt door fermentatie omgezet tot alcohol. Dit tussenproduct zijnde appelcider wordt dan meestal weggebracht naar azijnmakers. Deze azijnmakers transformeren de cider in azijn door een azijnzuur fermentatie.
Amanprana doet alles in huis en gebruikt een eeuwenoud speciale fermentatiemethode waarvan de know-how strikt geheim blijft. Geheim is een groot woord want het recept is oud.
Resultaat? De Amanprana premium appelazijn behoudt zijn versheid en de smaak van de gekozen appeltjes.
Slierten in de appelazijn met de ‘moeder’?
De “moeder” heeft na verloop van tijd een kwalachtige verschijning vaak vooraf gegaan met slierten. Dat is prima. Dat is perfect. Oogt op eerst zicht wat raar. Telkens even schudden. En daarna drinken of gebruiken bij gerechten of lichaamsverzorging.
Start de dag met een glas Amanprana Premium appelazijn en je dag kan niet meer stuk! Vul je glas met 1/5 appelazijn en 4/5 water (250 ml).
Uiteraard is de appelazijn ook heerlijk op salades als dressing of gebruik het als basis voor een vinaigrette.
Appelcider*
*=BIO
Energie | 75kj/ 18 kcal |
Vetten | 0g |
- waarvan verzadigde vetten | 0g |
Koolhydraten | 0,5g |
- waarvan suikers | 0,5g |
Vezels | 0g |
Eiwitten | 0,01g |
Zout | 0g |
1 liter
Noble-House NV, Brechtsebaan 42 unit 70, B2900 Schoten