Chufa Ongepelde Chufa Tijgernoten 250g - BIO

Heerlijke knapperige Biologische tijgernoten oftewel chufa's. Ze kunnen rauw, geroosterd of gemalen gegeten worden. Ze zijn ook ideaal om bijvoorbeeld koekjes mee te bakken.
Artikelnummer:
260071
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
Op werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis.
product-banner
€4,99
Incl. btw

Bij dit product ontvang je: 5 spaarpunten

Lees hier alles over ons spaarpuntenprogramma

Chufa Ongepelde Tijgernoten 250g - BIO

Wat zijn Tijgernoten / Chufa's ?

Tijgernoten oftewel chufa zijn eigenlijk geen noten, de tijgernoot is een knolletje van de knolcyperus. Het smaakt naar amandelen en zelf vind ik ook wel naar tamme kastanjes smaken. Je kunt ze rauw, geweekt of gemalen eten, maar het is ook een goede basis voor drankjes.

Het is echter geen familie van de verschillende nootsoorten. Doordat hij minder allergiegevoelig is, word het ook veel gebruikt door mensen die AIP eten (Auto Immuum Protocol) en natuurlijk is het ook perfect voor iedereen die paleo of oervoeding eet.

Ze zijn niet biologisch gecertificeerd, maar zijn wel op die manier en zonder chemicalien gekweekt, ze hebben wel al het originele stempel van de originele Valencia tijgernoten. Ze zijn nog bezig met de certificering om het biologisch te mogen verkopen. De tijgernoot heeft over de hele wereld verschillende namen en is ook wel bekend als ground-nut, earth-nut, rush-nut en in Spanje noemen ze het chufa. Daar maken ze het heerlijke drankje horchata van. Die kun je natuurlijk ook zelf namaken met de chufamix.

Hoe maak je de perfecte horchata?

  • Week 200 gram tijgernoten voor 8 tot 24 uur.
  • Doe 1 liter water in de chufamix container
  • Doe daar 100 gram geweekte tijgernoten in, optioneel: voeg wat kaneel, geraspte citroenschil(poeder) en / of 60 gram kokosbloesemsuiker of honing toe
  • Blend  2 minuten met de staafmixer
  • Pers met behulp van de mortier de pulp uit en plaatst de pulp in een andere kom
  • Doe de filter weer terug en vul het met de andere 100 gram tijgernoten en blend nogmaals 2 minuten
  • Laat het 15 minuten staan
  • Pers met behulp van de mortier de pulp weer uit en plaats de deksel erop
  • Laat het een paar uur in de koelkast staan en schud of roer voor het opdienen.

Gebruiksadvies

Van deze chufa's kan je heerlijke plantaardige melk maken, 'horchata'. Of een granola!

Bewaaradvies

Droog en koel bewaren(<25 °C). Uit direct zonlicht houden.

Ingrediënten

Biologische chufa's (ook bekend als aardamandel of tijgernoot).

De chufa is vrij van de 14 bekende en meest voorkomende allergenen, in zeldzame gevallen kan er een allergische reactie plaatsvinden. Ben je gevoelig voor bijvoorbeeld pollen dan is het aan te raden voorzichtig te beginnen.

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 1880 kJ / 449 kcal
Vet 23 g
- waarvan verzadigd 4,83 g
- waarvan enkelvoudig onverzadigd 15,2 g
- waarvan meervoudig onverzadigd 2,64 g
Koolhydraten 63,6
- waarvan suikers 17,4 g
Vezels 14,5 g
Eiwitten 4,43 g
Zout 0,02 g

Netto inhoud

250 gram (8,8 oz).

Land van herkomst

Niger.

Contactgegevens leverancier

ChufaNederland, Bagijnestraat 15, 2611 AT, Delft.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »