Ceylon-kaneel wordt ook wel 'echte' kaneel genoemd, omdat de meeste kaneel die in de winkel of het keukenkastje staat de goedkope Cassia-variant is. Ceylon-kaneel is heel diep en rijk van smaak en vooral een aanrader als je het puur ergens overheen strooit. Bijvoorbeeld over een toetje of over je latte. Een aanrader!
Dit is de echte pure Ceylonkaneel.
Ceylonese kaneel is zoeter en milder van smaak dan de meest toegepaste Chinese kaneelsoort. Het bevat tevens veel minder Coumarine.
Ingrediënten:
Biologische Ceylon kaneel
Puur Mieke kiest voor het Blauwe Huis omdat:
Deze Ceylon kaneel is de echte kaneel en heeft een erg volle smaak! Zelf moest ik er wel aan wennen vergeleken met de Cassia kaneel, maar deze doet me echt denken aan de heerlijke kaneelstokken van de kermis. Wel raad ik aan om de kaneel in een afsluitbaar bakje te bewaren, want de verpakking is niet echt handig.
Ik gebruik de kaneel voor door mijn koffie, heerlijk! Echt kwaliteit!