thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022
Bakbananenmeel - 400g

Puur Mieke Bakbananenmeel - 400g

€6,49

Puur Mieke Bakbananenmeel - 400g

Bakbananenmeel is een glutenvrij meel, waar onder andere brood, taarten en pannenkoeken mee gebakken kan worden.

Op werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis. Transportkosten en levertijden Europa

€6,49

Er zijn nog maar 980 producten beschikbaar

Bij dit product ontvang je: 6 spaarpunten

Lees alles over ons spaarpuntenprogramma

Op voorraad

  • Gratis verzending Vanaf €50,-
  • Winnaar Shopping Awards '18, '19, '20, '21 & '22
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • 30 dagen bedenktijd
  • Klanten beoordelen Puur Mieke met een 9,6/10
  • Profiteer van korting met spaarpunten
Puur Mieke Bakbananenmeel - 400g
Productomschrijving

Puur Mieke Bakbananenmeel - 400g

Een bakbanaan is een vrucht die verschillende rijpingsfases kent. In een onrijpe fase hebben bakbananen een groene kleur schil en zodra ze rijper worden, verkleurt de schil naar een gele en uiteindelijk zwarte kleur. Het is de onrijpe groene bakbanaan waarmee bakbananenmeel wordt gemaakt.

bakbananen rijping

 

Onrijpe groene bakbananen kunnen het beste vergeleken worden met aardappelen. Ze hebben dezelfde neutrale smaak en een hoog gehalte resistente zetmeel granules. Dit wordt ook wel ‘resistant starch’  of RS2 genoemd. RS2 staat bekend als de ‘nieuwe goede koolhydraten’. Dit zijn koolhydraten die niet kunnen worden afgebroken door spijsverteringsenzymen. De koolhydraten komen hierdoor onverteerd in je dikke darm terecht wat lichamelijke voordelen heeft:

  • De bacteriële massa neemt toe, dit verbetert je stoelgang.
  • Er worden korte keten vetzuren aangemaakt, dit heeft een beschermend effect op je darmen.
  • Het zorgt voor een daling van de PH/Zuurtegraad, dit zorgt voor een betere oplosbaarheid van mineralen en vitaminen, en afbraak van eiwitten.

Een ander voordeel van het hoge zetmeel gehalte is dat je bij het bereiden van recepten minder bakbananenmeel nodig hebt. Je kunt ongeveer 40% minder meel gebruiken ten opzichte van de aangegeven hoeveelheid bloem of meel in het recept.

Nog een voordeel is dat in tegenstelling tot ‘gewone koolhydraten’ RS2 niet afgebroken kan worden tot glucose eenheden (oftewel druivensuiker). Dit is een gunstige eigenschap voor als je op je suiker inname moet of wil letten. Alleen onrijpe bakbananen brengen dit voordeel met zich mee. Als een banaan rijpt, wordt zetmeel namelijk wel omgezet in suiker.

Door een proces van schillen, snijden, drogen en vermalen wordt van bakbananen meel gemaakt. Het is een eenvoudig proces, maar uit wetenschappelijke literatuur is gebleken dat als je de voordelen wil behouden, je het wel op de juiste manier moet uitvoeren. Zo moet de droogtemperatuur niet hoger dan 57 graden zijn om het zetmeel in tact te houden (zie o.a. Tribess et al. 2009). Het meel wordt met in acht neming van deze kennis gemaakt.

Voordelen van bakbananenmeel

  • Vrij van gluten
  • Vrij van lactose
  • Vrij van soja
  • Vrij van noten en zaden
  • Vrij van ei
  • Vrij van nachtschades
  • FODMAP-arm
  • Geschikt voor AIP programma

Recepten met bakbananenmeel

Recept pannenkoeken van bakbananenmeel

Recept Bakbananenmeel pannenkoeken

Ingrediënten bakbananenmeel pannenkoeken (3 stuks)

Keukengerei
Mixer, mengkom, koekenpan en een platte spatel.

Hoe maak je de pannenkoeken?
Meng met een mixer alle ingrediënten behalve de kokosolie door elkaar. Vet een hete pan in en verspreid een deel van het beslag over de bodem. Bak op niet al te hoog vuur de pannenkoek aan beide zijden goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is, daarna zijn de pannenkoeken klaar om te besmeren!

DIRECT BAKKEN
Voor het beste resultaat pannenkoeken is het belangrijk dat je na het klaarmaken van het beslag de pannenkoeken direct bakt. Als het beslag langer staat wordt het dikker vanwege het hoge gehalte zetmeel in bakbananenmeel. Wist je dat dit zetmeel verschillende gezondheidsvoordelen mee brengt zoals een betere stoelgang? 

VARIATIE
Hou je van kaneel? Probeer dan eens een snufje kaneel toe te voegen aan het beslag.

Bewaaradvies

Donker, koel en droog bewaren.

Ingrediënten

Onrijpe bakbanaan

Geproduceerd in een omgeving waar ook sojabonen worden verwerkt.

Voedingswaarde per 100 gram

Energie1459 kJ / 344 kcal
Vetten0,7 g
- waarvan verzadigd0,3 g
Koolhydraten77,4 g
- waarvan suikers2,8 g
Vezels7,8 g
Eiwitten3,2 g
Zout<0,01 g

Netto inhoud

400 gram

Land van herkomst

Colombia & Ecuador

Contactgegevens leverancier


Veel gestelde vragen over dit product:

* Ik lees dat het niet goed is om resistent zetmeel te verhitten. Hoe zit dat met dit meel?
De hoeveelheid resistent zetmeel neemt af naarmate je het verwarmd en weer toeneemt naarmate het afkoelt. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor aardappels. Bakbananenmeel recepten kunnen daarom het beste koud gegeten worden en liever op een lagere temperatuur in de oven afgebakken worden.

Productinformatie
Reviews

4.9 / 5

4.9 sterren op basis van 24 beoordelingen

  • 5 / 5Maartje 04-04-2023

    Heerlijk! Zeker 5 sterren! Ik vind het een fijn en veelzijdig meel. Heerlijk voor zachte koekjes of pannenkoeken of wraps (zonder ei). Ik vind het ook lekker te combineren met andere meelsoorten. Het is ook ideaal om iets te verdikken, bijv als je een havermoutpap te dun hebt gemaakt, kun je wat toevoegen, omdat het bindend werk. Ik zou zeggen, een must trij!

  • 5 / 5Nathalie 13-02-2022

    Dit is zo geweldig fijn product,vooral met het recept voor een soort cake met appel maar als je eenmaal de smaak te pakken heb is er zoveel mee te doen,dus raadt het iedereen aan.

  • 5 / 5Heleen 13-12-2021

    Fijn product, heb er een appeltaart mee gebakken die goed gelukt is, luchtig en toch ook stevig en knapperig. Smaak is neutraal.

  • 5 / 5Debby 15-10-2021

    Wat een heerlijke meel!! We hebben er al koekjes en pannekoeken van gebakken. Ze smaakte heerlijk!

  • 5 / 5Marjo 15-10-2021

    Wat een fijn product! Eindelijk weer eens pannenkoeken gegeten na al die jaren, heb al wel ooit eens andere alternatieven geprobeerd, maar dit product is ver uit het beste bevallen!

  • 5 / 5Anna M 15-10-2021

    Geweldig product. Ik gebruik het in mijn eigen brood recept, gecombineerd met amandelmeel en verschillende zaden. Omdat het goed opdroogt (uitzet) is het een goede combi met het nog vochtige overblijfsel van het zelf notenmelk maken (in de ChufaMix). Ik vind het ook lekkerder dan kokosmeel, dat ik wat droog vind smaken. Fijn!

  • 5 / 5Ria 15-10-2021

    Direct gebruikt voor een heerlijke taart. lekkere smaak en voordelig in gebruik.

  • 5 / 5Ritaveldmaat.nl 15-10-2021

    In combinatie met de Chufameel leverde dit een hele lekkere aparte smaak!

  • 3 / 5Annemarie Mulder 15-10-2021

    Het is wel even wennen aan de smaak! Echt onbekend. Met appel en kaneel vind ik het nog het lekkerst. Wel een gezond alternatief voor gluten.

  • 5 / 5Linda 15-10-2021

    Mijn vaste pannenkoekenmeel. Ik probeer zelf wel eens een ander recept met ander bakbananenmeel, maar deze is de lekkerste en bakt het fijnst. Heerlijk om weer pannenkoeken te kunnen eten.

  • 5 / 5Rina 15-10-2021

    Nog niet gebruikt

  • 5 / 5Ruth 15-10-2021

    Super lekker dit product en de beste groene bakbananenmeel die er is. Maar jammer dat de houdbaarheidsdatum maar kort was namelijk nog geen 2 maanden.

  • 4 / 5Olga 15-10-2021

    Veel mogelijkheden, geeft weinig smaak die te bepalend zou kunnen zijn. Jammer dat dit product in onze keuken zo weinig bekend is en in recepten niet genoemd wordt als alternatief.

  • 5 / 5Sandbergen 15-10-2021

    Top! De pannenkoeken ervan smaken geweldig.

  • 5 / 5Priscilla 15-10-2021

    Dit bananenmeel is super lekker om pannenkoeken van te maken. Gewone pannenkoeken lukken me niet om meer dan 1 te maken, deze lukken allemaal. De pannenkoek smaakt echt overheerlijk en zou geen gewone pannenkoeken meer willen maken.

  • 5 / 5Loes 15-10-2021

    Heerlijk voor pannenkoeken!

  • 5 / 5lutgarde 15-10-2021

    lekkere pannenkoeken ermee gemaakt, smakelijk alternatief voor glutenvrij

  • 5 / 5Mar 15-10-2021

    Heerlijk en goed alternatief voor tarwemeel en ik vind het fijner dan andere alternatieven omdat het ook elastisch Is en mn pannekoek bij het bakken niet uit elkaar valt

  • 5 / 5Lily 15-10-2021

    Voor mij een nieuw product waar ik erg benieuwd naar was. Na wat experimenteren heb ik er een zeer geslaagde kruidkoek mee gebakken. Het recept staat hier: https://www.suikerbom.nl/2020/11/07/kruidkoek-van-bakbananenmeel/ Het klopt dat je er maar heel weinig van nodig hebt. Met slechts 70 gram bakte ik een kruidkoek waar ik 12 plakken van kon snijden.

  • 5 / 5mar 15-10-2021

    erg fijn bakken met dit meel voor pannenkoeken, ik mix het met ander meel zoals speltmeel of amandelmeel en met havermelk of kokosmelk

  • 5 / 5S. 15-10-2021

    Heerlijke pannenkoeken mee gemaakt! En handig dat het recept achterop de verpakking staat.

  • 5 / 5Gerda 15-10-2021

    Heerlijk produkt.

  • 5 / 5Belia Rombout 15-10-2021

    Lekkere snelle pannenkoeken

  • 5 / 5Y.Kempenaar 15-10-2021

    Prima basis voor brood/krackers. Ik gebruik dit graag in mijn paleo menu.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  • ✓ Spaar automatisch voor korting en extra's
  • ✓ Krijg een cadeautje op je verjaardag
  • ✓ Bekijk en volg je bestellingen
  • ✓ Voeg favoriete producten toe aan je verlanglijst

vergelijk0

X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »