Femke Foodies Groene Bakbananenmeel 500g - UHD 01-09-2017

Bakbananenmeel is een glutenvrij meel, waar onder andere brood, taarten en pannenkoeken mee gebakken kan worden.
Artikelnummer:
256016
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
Op werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis.

€8,99 €4,50

Incl. btw

Een bakbanaan is een vrucht die verschillende rijpingsfases kent. In een onrijpe fase hebben bakbananen een groene kleur schil en zodra ze rijper worden, verkleurt de schil naar een gele en uiteindelijk zwarte kleur. Het is de onrijpe groene bakbanaan waarmee bakbananenmeel wordt gemaakt.

Bakbananen rijping
 

Ingrediënten:
Rauwe bakbanaan.

Allergenen
Geproduceerd in een omgeving waar ook sojabonen worden verwerkt.
 
Voedingswaarde per 100g
Energie 1459 kg / 344 kCal
Vetten 0,7 g waarvan verzadigd 0,3 g
Koolhydraten 77,4 g waarvan suikers 2,8 g
Voedingsvezels 7,8 g
Eiwitten 3,2 g
Zout 0,0 g

Verkrijgbaar in 300 en 500g.
 
Onrijpe groene bakbananen kunnen het beste vergeleken worden met aardappelen. Ze hebben dezelfde neutrale smaak en een hoog gehalte resistente zetmeel granules. Dit wordt ook wel ‘resistant starch’  of RS2 genoemd. RS2 staat bekend als de ‘nieuwe goede koolhydraten’. Dit zijn koolhydraten die niet kunnen worden afgebroken door spijsverteringsenzymen. De koolhydraten komen hierdoor onverteerd in je dikke darm terecht wat lichamelijke voordelen heeft:
  • De bacteriële massa neemt toe, dit verbetert je stoelgang.
  • Er worden korte keten vetzuren aangemaakt, dit heeft een beschermend effect op je darmen.
  • Het zorgt voor een daling van de PH/Zuurtegraad, dit zorgt voor een betere oplosbaarheid van mineralen en vitaminen, en afbraak van eiwitten.
Een ander voordeel van het hoge zetmeel gehalte is dat je bij het bereiden van recepten minder bakbananenmeel nodig hebt. Je kunt ongeveer 40% minder meel gebruiken ten opzichte van de aangegeven hoeveelheid bloem of meel in het recept.Nog een voordeel is dat in tegenstelling tot ‘gewone koolhydraten’ RS2 niet afgebroken kan worden tot glucose eenheden (oftewel druivensuiker). Dit is een gunstige eigenschap voor als je op je suiker inname moet of wil letten. Alleen onrijpe bakbananen brengen dit voordeel met zich mee. Als een banaan rijpt, wordt zetmeel namelijk wel omgezet in suiker. Door een proces van schillen, snijden, drogen en vermalen wordt van bakbananen meel gemaakt. Het is een eenvoudig proces, maar uit wetenschappelijke literatuur is gebleken dat als je de voordelen wil behouden, je het wel op de juiste manier moet uitvoeren. Zo moet de droogtemperatuur niet hoger dan 57 graden zijn om het zetmeel in tact te houden (zie o.a. Tribess et al. 2009). Het meel van Femke’s Foodies wordt met in acht neming van deze kennis gemaakt.

Overige voordelen van bakbananenmeel

  • Vrij van gluten
  • Vrij van lactose
  • Vrij van soja
  • Vrij van noten en zaden
  • Vrij van ei
  • Vrij van nachtschades
  • FODMAP-arm
  • Geschikt voor AIP programma

Bakbananenmeel pannenkoeken 

BAKBANANENMEEL PANNENKOEKEN

Ingrediënten bakbananenmeel pannenkoeken (3 stuks):

  • 40 g bakbananenmeel
  • 100 ml (kokos)melk
  • 1 el ahorn siroop
  • 1 ei (medium)
  • snufje zout
  • Roomboter of kokosolie voor het bakken van de pannenkoeken

Keukengerei:
Mixer, mengkom, koekenpan en een platte spatel.

Hoe maak je de pannenkoeken?
Meng met een mixer alle ingrediënten behalve de boter/kokosolie door elkaar. Vet een hete pan in en verspreid een deel van het beslag over de bodem. Bak op niet al te hoog vuur de pannenkoek aan beide zijden goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is, daarna zijn de pannenkoeken klaar om te besmeren!
  • TYPE MELK // In plaats van kokosmelk kun je ook andere type melk voor het beslag gebruiken zoals gewone melk, sojamelk en amandelmelk. Melk kan wel variëren in dikte, waardoor je soms net iets meer of iets minder melk moet toevoegen voor de gewenste dikte van de pannenkoeken. Bovenstaand recept is gebaseerd op de koelverse kokosmelk van Alpro.

  • DIRECT BAKKEN // Voor het beste resultaat pannenkoeken is het belangrijk dat je na het klaarmaken van het beslag de pannenkoeken direct bakt. Als het beslag langer staat wordt het dikker vanwege het hoge gehalte zetmeel in bakbananenmeel. Wist je dat dit zetmeel verschillende gezondheidsvoordelen mee brengt zoals een betere stoelgang? 

  • KROKANT // Vet na het bakken van iedere pannenkoek de koekenpan opnieuw in met boter of kokosolie voor een krokante pannenkoek.

  • ZOET // In plaats van 1 el ahorn siroop (ook wel bekend als ‘maple syrup’) kun je ook 1 tl honing gebruiken om de pannenkoeken te zoeten.

  • BELEG // De pannenkoeken smaken heerlijk met vers fruit, kaas of ahorn siroop.

  • VARIATIE // Hou je van kaneel? Probeer dan eens een snufje kaneel toe te voegen aan het beslag.
Inhoud:
Ingrediënten:
Biologisch:
Land van herkomst:
Allergenen:
Houdbaarheidsdatum:
Voedingswaarde:
Energie kJ:
Energie kCal:
Koolhydraten:
Suikers:
Vet totaal:
Vet onverzadigd:
Vet verzadigd:
Vezels:
Eiwitten:
Proteïne:
Natrium:
Polyol:
Zout:
Info over fabrikant:

5/5

In combinatie met de Chufameel leverde dit een hele lekkere aparte smaak!

5/5

Zuinig in gebruik: met 40 g meel bakte ik 9 dunne pancakes (10 cm diameter). Ze slaan wel een beetje donker uit, wat deed denken aan de Bretonse crepes, en zo smaakten ze ook wel. Meteen inspiratie om grotere pannenkoekjes te maken volgende keer, en ze te gebruiken met een hartige vulling. Het receptje op het pak is met ei, volgende keer probeer ik een \'gelatine ei\', de ervaring leert dat het flatbread (want dat wordt het) plooibaar blijft en wat steviger blijft. Heel makkelijk beslag. De hersluitbare strip van het pak is ook erg handig (en hij werkt !)

5/5

Direct gebruikt voor een heerlijke taart. lekkere smaak en voordelig in gebruik.

5/5

Geweldig product. Ik gebruik het in mijn eigen broodrecept, gecombineerd met amandelmeel en verschillende zaden. Omdat het goed \'opdroogt\' (uitzet) is het een goede combi met het nog vochtige overblijfsel van het zelf notenmelk maken (in de ChufaMix). Ik vind het ook lekkerder dan kokosmeel, dat ik wat droog vind smaken. Fijn!

5/5

Wat een fijn product! Eindelijk weer eens pannenkoeken gegeten na al die jaren, heb al wel ooit eens andere alternatieven geprobeerd, maar dit product is ver uit het beste bevallen!

5/5

Wat een heerlijke meel!! We hebben er al koekjes en pannekoeken van gebakken. Ze smaakte heerlijk!

5 sterren gebaseerd op 6 beoordelingen Uw review toevoegen