Heerlijke knapperige Biologische tijgernoten oftewel chufa's. Ze kunnen rauw, geroosterd of gemalen gegeten worden. Ze zijn ook ideaal om bijvoorbeeld koekjes mee te bakken.
Wat zijn Tijgernoten / Chufa's ?
Tijgernoten oftewel chufa zijn eigenlijk geen noten, de tijgernoot is een knolletje van de knolcyperus. Het smaakt naar amandelen en zelf vind ik ook wel naar tamme kastanjes smaken. Je kunt ze rauw, geweekt of gemalen eten, maar het is ook een goede basis voor drankjes.
Het is echter geen familie van de verschillende nootsoorten. Doordat hij minder allergiegevoelig is, word het ook veel gebruikt door mensen die AIP eten (Auto Immuum Protocol) en natuurlijk is het ook perfect voor iedereen die paleo of oervoeding eet.
Ze zijn niet biologisch gecertificeerd, maar zijn wel op die manier en zonder chemicalien gekweekt, ze hebben wel al het originele stempel van de originele Valencia tijgernoten. Ze zijn nog bezig met de certificering om het biologisch te mogen verkopen. De tijgernoot heeft over de hele wereld verschillende namen en is ook wel bekend als ground-nut, earth-nut, rush-nut en in Spanje noemen ze het chufa. Daar maken ze het heerlijke drankje horchata van. Die kun je natuurlijk ook zelf namaken met de chufamix.
Hoe maak je de perfecte horchata: