Mieke Hendriks - 12 / Nov / 2019
Groentebrood - Puur Natuur Groente Kookboek
Om je een kleine sneakpeak te geven in het kookboek Puur Natuur Groente van Monique van der Vloed vind je hier een het recept uit het boek wat perfect is voor de zondag bakdag: Groentebrood met prei, wortel en tomaat.

Dit brood is supersnel gemaakt en geschikt als ontbijt, lunch en als onderdeel bij een warme maaltijd. Je hoeft het brood niet te beleggen, want behalve dat een kleine snee brood al enorm vult, is het erg lekker en enorm voedzaam. Je kunt het brood enkele dagen bewaren in een goed afgesloten zak.
Ingrediënten:
- 1000 gr volkoren boekweitmeel
- 15 gram (wijnsteen)bakpoeder
- 2 eetlepels Ras el Hanout kruiden
- 1 snufje Keltisch zeezout
- 1 kleine prei, in kleine ringen gesneden
- 1 bosje platte peterselie, fijn geknipt
- 1 grote wortel, zeer fijn gesneden
- 3 tomaten, in dunne pakken gesneden
- 100 gram lijnzaad
- 2 verse eieren of 2 ei-vervangers (recept hiervoor staat in het kookboek Puur Natuur Groente)
- warm water
- Paprikapoeder (om te bestrooien)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een groot vierkant bakblik met bakpapier.
Roer alle ingrediënten behalve de plakjes tomaat in een grote kom door elkaar en voeg water toe, tot de massa smeuïg wordt.
Stort het beslag in het bakblik en verdeel. Tik met het bakblik enkele keren tegen het aanrecht zodat de massa gelijkmatig verdeeld wordt over het bakblik.
Leg de plakjes tomaat op het brood en bestrooi royaal met paprikapoeder.
Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 55-65 minuten, blijf tussendoor goed controleren. Laat afkoelen.
Smakelijk!
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Monique van der Vloed