RVS drinkflessen, waarom en waar let je op?

RVS drinkflessen, waarom en waar let je op?

Waarom moet je water niet uit plastic flessen drinken, maar bijvoorbeeld uit RVS?

Water drinken

Water drinken is natuurlijk heel erg gezond, en dat is de reden dat veel mensen nu ook flesjes water met zich meedragen om regelmatig water te kunnen drinken. Aangezien we bijna allemaal aan het uitdrogen zijn en veel te weinig water drinken is dat natuurlijk erg goed.

Ik zie helaas veel om me heen dat men drinkt uit plastic bidons of spa blauw flesjes. De plastic flesjes van het gekochte water zijn alleen niet gemaakt om te hergebruiken. Je kunt die flessen ook niet goed schoonmaken! Heb je wel eens geroken aan de plastic bidon waar je je water uit drinkt bij het sporten?!

En natuurlijk denken we ook aan het milieu door al dat plastic te vervangen voor duurzaam RVS
 

BPA (Bisphenol A )

Op den duur zal dat plastic flesje giftige stoffen gaan afgeven aan het water. Zoals BPA.

Dus zie je veel kreten als “BPA-vrij” voorbij komen, het is een mooie marketingtruc. Men denkt nu alleen dat je daarop moet gaan letten. De werkelijkheid is anders, er bestaan heel veel verschillende soorten weekmakers zoals o.a. BPE of BPF, maar nog veel meer die helaas nog veelvuldig worden gebruikt.

Dat is een reden waarom ik pleit voor RVS flessen en broodtrommels en niet voor BPA-vrij plastic als basis. Doppen en deksels zijn daarop een uitzondering omdat die niet constant in aanraking staan met eten en /of drinken.
 

100% toxin free.jpg


Wat doet BPA met je?
 

Maar wat doen al die stoffen nu met je? We noemen het ook wel Xeno-oestrogenen, dat is een stofje wat lijkt op Oestrogeen, het vrouwelijke hormoon, die vervolgens je hormonale stelsel in disbalans brengt. Als man zit je sowieso niet te wachten op die hormonen omdat dat extra borstvorming met zich mee kan brengen.

Ook is er bekend dat een hoog oestrogeengehalte in je lichaam kan bijdragen aan kankervorming. Nu zijn plastic flesjes niet het enige waar je extra Xeno-oestrogenen mee in je lichaam krijgt, maar daar zal ik in een ander blog op terugkomen.

BPAfree


Waar moet je nu op letten bij het kopen van een RVS fles?
 

RVS
 

Als eerste dat het ook echt RVS is. Aan de buitenkant kun je nog ooit bedot worden door aluminium, nu is dat geen goede keuze, sowieso omdat aluminium niet gezond is in onze voeding. Nu weten de makers van die flessen dat ook, en maken een beschermlaagje in de flessen met onder andere, ja je raad het al: BPA!

Schoonmaken
 

Wat verder dan belangrijk is, is dat je de fles goed schoon kunt maken. Kies dus een fles met een brede opening waardoor je er met een afwasborstel goed in kunt om het schoon te maken.

Flessen die helemaal van RVS zijn kun je zelfs in de vaatwasser stoppen. De flessen met een leuk kleurtje kunnen dat weer niet en die zal je dus even goed met de hand af moeten wassen. De flessen in mijn webshop worden gekleurd met een niet giftige verf en zijn niet vaatwasser bestendig.

Doppenlekdichte rvs dop


Dan heb je nog verschillende doppen. Kies je voor een RVS lekdichte draaidop, dan heb je helemaal geen plastic in aanraking met je water.

Verder heb je verschillende drinkdoppen.

  • De flip and flow lid; niet 100% lekdicht, maar drinkt wel erg fijn omdat je aan 1 stuk door kunt drinken. Ook fijn   voor het sporten.
  • De Supergreen cap; ideaal voor in de kindertas en is wel lekdicht, maar je drink er wel wat kleinere slokjes    door, ideaal voor kinderen.
  • De Big Flipper cap; een cap die niet lekdicht is, je laat met deze dop het water als het ware in je mond gieten,    fijn als je graag even veel wilt drinken, zonder geluid van een beluchtingsgaatje. Deze is eigenlijk wel lekdicht,    maar als je het lipje per ongeluk open stoot in je tas, dan word je daar niet vrolijk van natuurlijk.
  • De baby Sipper; als je kinderen nog niet goed uit een fles kunnen drinken, maar je ze wel een fijne fles mee    wilt geven.

Alle plastic doppen moeten wel regelmatig worden vervangen, de RVS draaidop gaat wel heel lang mee, omdat er geen bewegende delen aan zitten.

Warmhouden
 

De RVS flessen hebben geen warmhoud functie, maar zijn er echt om de drinkflessen te vervangen voor een gezonder exemplaar. Wil je wel eten of drinken koel of warm meenemen, kies dan een thermosbeker, die is multifunctioneel omdat je er zowel eten als drinken, warm of koud, in mee kunt nemen.

.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed