Mijn persoonlijke weg naar geluk en gezondheid

 • Geplaatst op
 • Door Mieke van Eijndhoven
 • Geplaatst in Geluk
 • 20
Mijn persoonlijke weg naar geluk en gezondheid

fgelopen maandag stond in het teken van Blue Monday volgens de experts.

Nou, voor mij was het juist een nieuw begin.

Ik heb hier een persoonlijk blog over geschreven omdat ik denk dat er meer mensen in hetzelfde schuitje zitten. Ik zou graag die mensen willen inspireren. Want ik denk dat er voor meerdere herkenning in zit.

De laatste jaren heb ik het erg druk gehad. (Dat krijg je soms met de combinatie van een eigen bedrijf en kinderen.)

Door de hoge mate van stress en een vervelende afwijking in mijn genen kon ik het hormoon  oestrogeen niet goed verwerken, waardoor er steeds meer oestrogeen bij komt en  ik steeds dikker word op mijn benen en armen. ( en dat is nog niet het enige, ik vertel het nu even in het kort )
 

Helaas krijg ik dat met voeding alleen niet onder controle, ik heb een tijdje crossfit gedaan, wat ik echt super vond, maar wat mijn klachten helaas alleen nog maar erger maakte.

En na contact met goede therapeuten heb ik daarmee moeten stoppen omdat mijn glutamine voorraad uitgeput was. Ik zat toen al tegen een burn out aan.

Ik kon een tijdje helemaal niet meer sporten en raakte daardoor ook steeds meer opgebrand. Juist het tegenovergestelde van waar ik in geloof en waar ik voor sta.
 

Hoe frustrerend is het als je maar dikker word en eigenlijk zelf een bedrijf hebt waar het om gezonde voeding draait. Ik at natuurlijk wel gezond, maar stress was voor mij de factor.

Eind vorig jaar kreeg ik weer een waarschuwing, met een longontsteking op bed en na een paar dagen ben ik zelfs 10 dagen mijn hele stem kwijt geweest.

Even rust en pas op de plaats

Hoewel ik al langer bezig ben met denken hoe ik het allemaal beter gecombineerd en geregeld krijg en daarin ook zeker wel stappen heb gezet, zette ik mijn ideën nog niet 100% door.
 

Ik heb 2 weken op bed gelegen en zat dus meer dan anders op facebook. Zo heb ik mijn nieuwe coach gevonden.  Ik zocht hulp iemand die me mee helpt mijn doelen te bereiken.

Maar ik wist niet goed waar ik het moest zoeken.

Ik wilde training op mijn eigen niveau ( wat nu dus behoorlijk laag is ) en wat bij me past, maar wilde ook mentaal  geholpen worden zodat ik zekerder in mijn schoenen ga staan.

Door dit alles ben ik vrij onzeker geworden en het belemmerd me in mijn werk, ik wil inspireren en mensen motiveren. En dat gaat zo een beetje lastig.

Een combi dus, maar waar vind je die?
 

Nou ik heb hem dus gevonden in een vriend die ik al op facebook had en die ik eerder ook in Real life had ontmoet. Geert en ik hadden leuk contact en aangezien ik flink ziek was gingen we daar dieper op in.

Hij kon altijd al goede tips geven en heeft briljante inzichten. Ik vertelde hem tijdens een van die gesprekken dat ik op zoek was naar een personal trainer of iets in die trant.

Toevallig had hij de dag ervoor besloten om professioneel mensen te gaan coachen.

Hij coachte al, maar nog niet echt als zijn werk. Nu geloof ik zelf niet in toeval dus na een dieper gesprek heb ik meteen besloten dat ik hem heel graag als coach wilde.
 

Hij werkt als intuitief coach en pakt body, mind en soul aan. Hij voelt aan wat bij je past en kijkt echt persoonlijk naar iedereen en juist dat sprak me aan. Daarnaast prikt hij door de excuses heen die ik maak, de welbekende:  ja maar…. en juist zo iemand heb ik nodig.

Maandag was Geert hier voor het eerst en hij had een tas met attributen bij. Nou dat maakte me nogal nieuwsgierig. Maar dat was voor later, dus we zijn naar de bossen gewandeld.
 

Nu was ik al met wandelen bezig om mijn energie weer op te bouwen. Dus so far so good.

We hadden een stuk gewandeld en Geert vond dat mijn hartslag even omhoog moest. En wat had hij bij? Bokshandschoenen!!

Zijn intuïtie liet hem hier niet in de steek, want het leek me super om te doen, ik had vroeger  tae bo gedaan in de sportschool, wat ik ook erg leuk vond.
 

En zo was mijn eerste boksles een feit, op de terugweg hebben we ook nog leuke diepe gesprekken gehad, dingen waar ik dieper over na kan denken. Ook gaan we kijken welke voedingsmiddelen voor mij nog meer ontsteking verlagend werken. Heel fijn om aan alle kanten die hulp te vinden in 1 persoon.

We hebben als doel mijn geluk en dat gaan we ook zeker bereiken.

En dan Body Mind and Soul.
 

Wat ik heerlijk vond is dat ik in de natuur was, wat maakt dat je vol geluk naar huis gaat, geinspireerd door de natuur zelf.

Ik zal hier af en toe eens over gaan bloggen, want hij heeft nog verschillende soorten trainingen voor me in petto. Elke keer zal hij denken wat bij me past, hoe fijn is dat.

Vind je het leuk om meer persoonlijke verhalen te lezen? Laat dan hieronder een reactie achter

Reacties

 1. Mieke van Eijndhoven Mieke van Eijndhoven

  Wat mooi om te lezen. Dank je wel. Ook zo leuk om vaste klanten te mogen bedienen. Daar zijn we erg blij mee. Groetjes Mieke

 2. Cindy Cindy

  Wat een bijzonder verhaal. Mooi geschreven vanuit je hart. En knap dat je jezelf kwetsbaar opstelt en dit met anderen wilt delen!
  Dat zouden meer mensen moeten doen;)

  Beterschap en een mooie vooruitgang!

  Bestel al jaren met plezier mijn spullen bij jou.

 3. Annie Annie

  Hoi Mieke, wat leuk voor je dat je Nu je weg vindt. Heb je verdiend,ik weet wat het is om te veel voor andere klaar te staan ,en jezelf te vergeten.Zorg goed voor jezelf ,doe ik ook.En heb vertrouwen ,alles komt goed. Groetjes annie

 4. Liesbeth Liesbeth

  Hoi Mieke,
  Veel succes en ben benieuwd hoe het verder met je gaat dus blijf je nieuws graag volgen.

 5. Mieke van Eijndhoven Mieke van Eijndhoven

  Hoi Cunera, inderdaad ook ik heb last va stress, dat wil zeggen nog wel, want ik ben hard aan het veranderen nu, ik heb zeker ook baat bij voetreflex, dat heb ik eerder wel al eens gehad, maar dat is wel al even geleden. Diny is mijn moeder, inderdaad en Rita mijn tante, ik ben dan nu wel nieuwsgierig wie jij bent :)

 6. Cunera Pennings Cunera Pennings

  Beste Mieke,
  Intuïtief open ik je verhaal, en heb wel eens je site bezocht. Goed van je dat je zo open bent. Iemand die zo ‘n gezondheidssite heeft, daar verwacht je niet snel van dat ze ook lijdt aan stress. Ik vroeg me af of Je al eens aan Voetreflexmassage gedacht hebt om je zelf genezend vermogen te stimuleren? Het zou een mooie aanvulling zijn met hetgeen je al voor jezelf doet. Ik wens je het allerbeste toe. PS. Volgens mij ken ik je moeder en tante Diny en Rita? Groetjes Cunera

 7. Sonja Sonja

  Lieve Mieke, je bent een heerlijk spontaan mens. Ik vind het knap dat je nu je eigen weg ingaat. Ik ga je blog zeker volgen en hoop je weer eens tegen te komen. Veel succes!!

 8. Antoinette Antoinette

  Hoi Mieke, hoe kwetsbaar ben je om dit te delen en daarom zo persoonlijk. Veel mensen die dit lezen zullen wel wat herkennen en die help jij ook daardoor. Super dat je stappen gaat ondernemen voor je eigen geluk! Top Mieke ik volg je graag!

 9. Jola van de Valk Jola van de Valk

  Echt heel mooi verwoord Mieke en ik zou het zeker leuk vinden om je te blijven volgen ja….
  Ik was er tenminste zelf al van overtuigt dat er ind meer met je aan de hand was, maar niet te min je blijft een mooie vrouw……
  Daarom wens ik je ontzettend veel succes meis met natuurlijk heel veel beterschap!!! Tot gauw horens

 10. Cathrien Cathrien

  Hoi Mieke, Mooi verwoord bedankt dat we dit mochten lezen. Heel veel succes met je nieuwe ingeslagen weg die waarschijnlijk niet altijd even makkelijk zal zijn, je komt er wel veel sterker uit.

 11. Rozita van Buel Rozita van Buel

  Ja ik ben heel benieuwd!!! Leer ik ook altijd van véél succes!!!! Hartelijke groet van Rozita.

 12. Ineke Ineke

  Zo puur en zo echt Mieke. Je mag trots zijn op jezelf. Je durft echt naar jezelf te kijken en dat is de grootste stap die je kunt zetten naar gezondheid, vreugde en balans.

 13. Hennie Hennie

  Fijn dat je iemand gevonden hebt om je te helpen, ik lees graag het vervolg en veel succes!!

 14. Fanny Fanny

  Hoi Mieke,
  Wat dapper van je om dit te delen…ik heb zelf op 18 verkeersongeval gehad dan fibromyalgie en nu al tijd thuis na operatie van diep abces in been..Blijkbaar al meer dan 10 jaar chronische ontsteking en nu na operatie ontzettend veel pijn en frustratie omdat thuiszitten niet bij me past. .. ik herken je verhaal over over je grenzen gaan maar al te goed en zit nu ook in een moeilijke tijd..Alle tips neem ik dus mee en als je het zelf wil,lees ik graag meer over jou mr alleen als jij echt wil. Heel veel succes met je coach en denk vooral aan jezelf groetjes

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed