Mijn eerste blog

 • Geplaatst op
 • Door Mieke van Eijndhoven
 • 14

Jeetje bloggen.....Dat is iets wat ik al heel lang wil , maar nog steeds geen tijd voor heb gehad.

Wie ben ik? Moeder van 2, echtgenote, ex-kapster, visagiste, trainer Hormoonfactor, webshophoudster en inmiddels ook Oerslankcoach.

Wat wil ik ? Mensen bewust maken. Mensen uitleg geven waarom het één wel te gebruiken en waarom het ander niet, maar alles tegelijk gaat niet, dus maar bij het begin beginnen:

Hoe ben ik begonnen?

Bij mij begon het toen ik kinderen kreeg, nee eigenlijk nog wel eerder, maar toen ik kinderen kreeg was alles toch een beetje anders. Daar ik zelf al niet goed tegen tarwe en zuivel kon, had mijn zoon al tijdens mijn borstvoedingsperiode last van atopisch eczeem. Net een paar weken op de wereld en hij zou al zijn eerste hormoonzalf krijgen. Nou dat ging er bij mij niet in, maar wat dan wel?
 

Zo is het traject begonnen. Ikzelf op een streng dieet (althans dat vond ik toen) van geen tarwe, lactose, suiker en ga zo maar door. Haast niet te doen in die tijd. 7 jaar geleden was er helaas nog niet zoveel informatie over voeding op het internet te vinden als nu. Of in ieder geval niet zo gemakkelijk op te zoeken. Naar de Natuurvoedingswinkel, altijd op alle etiketten lezen wat er nu allemaal inzat. Want ook daar kwam ik erachter dat de producten die daar te koop waren ook niet allemaal gezond waren. Het gaat niet alleen maar om biologisch. Als er tarwe, suiker en lactose inzit is het in mijn ogen toch niet echt gezond.
 

DSC_0019

Nu 7 jaar verder ben ik in mijn ontwikkeling flink gegroeid, als ik toen wist wat ik nu weet, had ik toch al anders gegeten toen ik zwanger was.
 

Toen nog blij dat ik 1 glaasje cola light mocht hebben tijdens de zwangerschap, nu zou ik het niet meer drinken al had ik nog zo'n dorst. Om maar een voorbeeld te noemen.
 

Maar ja ik wist het niet, en hoe kan je nu iets veranderen als je het niet weet, en daar heb je nu mijn hele punt.
Wat wil ik? Mensen bewust maken. En ooit komt ik te betweterig over, dat is voor mij ook een leerproces geweest, nu vertel ik een beetje en willen mensen meer weten dan vertel ik graag verder.
Want er is zoveel wat wij gewoon niet weten en waarom niet? Omdat we verkeerd worden voorgelicht en dat is een kwalijke zaak.

 

Alles draait om geld en macht in de voedingsindustrie, patent hier , genetische manipulatie daar...
En wij slikken het allemaal maar. Tot nu dan, want de laatste tijd zijn er steeds meer mensen bewust en ook steeds meer mensen bezig anderen bewust te maken en daar draag ik graag een steentje aan bij.

 

Wat ik wil zeggen, kijk om je heen, luister naar signalen van je lichaam. Wat voel je als je een bepaald voedingsmiddel gegeten hebt en heel belangrijk, kijk op de etiketten. Weet wat je eet.
 

En nu 7 jaar later?


Nu ik een stuk puurder eet dan voorheen, merk je ook sneller dat je lichaam last heeft van bepaalde voedingsmiddelen die je voorheen graag at. Mensen zeggen wel eens, zo kun je nergens meer tegen, maar het tegenovergestelde is waar. Mijn lichaam geeft aan, dat vind ik niet fijn. En dat deed hij voorheen ook, maar omdat ik me toen heel vaak zo voelde viel dat niet eens op.
 

Het was heel normaal om af en toe een branderig gevoel te hebben, me moe te voelen na het eten. Weinig energie te hebben en ga zo maar door.

Maar je komt er pas achter als je gezonder gaat eten hoe je je ook kunt voelen.

En dan weet je vanzelf ik wil niet meer terug, maar ook dat gaat met vallen en opstaan, dat is bij mij ook zo.
 

En ook ik eet af en toe iets wat helemaal niet gezond is, ik geniet er dan van en daarna pak ik de draad weer op.

de 80/ 20 regel noemen ze dat. 80 procent gezond en 20 procent waarbij je het wat laat varen.

Inmiddels kies ik thuis voor gezond omdat ik me daar lekkerder bij voel en ik natuurlijk veel lekkere alternatieven heb. Maar ben ik bij iemand anders dan vind ik dat ooit nog wel lastig. En pak ik eenmaal iets lekkers, dan blijf ik helaas aan de gang.

Dat blijft voor mij een heikel punt, maar ook daarin zie ik gelukkig een groei.
 

Nu is het vaak voor mijn omgeving abnormaal hoe ik eet, het is raar om, in mijn ogen in ieder geval , gewoon gezond te eten.

Normaal is het om je lijf vol te proppen met van alles wat je lichaam niet herkent. Vullen noemen we dat in plaats van voeden.

Ik merk dat ik met voeden minder eten nodig heb, dat ik verzadigd ben en niet steeds een knorrend buikje heb wat moet eten.

Puur, dat is in mijn ogen de oplossing. Begin met bewerkte voeding te laten staan en voel wat dat met je doet.
 

Eet puur en onbewerkt en ga zoeken wat bij jou past.

In mijn ogen zijn granen ook een boosdoener voor veel kwaad, probeer het eens te laten staan en laat je verrassen wat dat voor invloed op je heeft.
 

Webshop
 

Vandaar ook mijn webshop, dat is iets wat ik in mijn tijd van uitzoeken wilde, een winkel waar ik van alles kon kopen , waar ik zeker was dat er geen tarwe, suiker en lactose inzat.

In plaats van uren in de natuurvoedingswinkel op alle ingrediëntenlijsten te gaan kijken of er iets gezonds bij zat.
 

Met informatie en evt tips. Nou die tips staan er nog niet veel op, maar ik ga eraan werken om ook steeds meer informatie te kunnen geven, want dat hoort er zeker wel bij. Wel zijn we al heel uitgebreid en blijft het assortiment groeien.
 

Ik zal de komende tijd proberen steeds een gedeelte van de spullen in de webshop proberen te belichten, over waarom ik voor die producten heb gekozen en wat er zo belangrijk aan is. Aan veel producten zit een verhaal, producten zijn niet zomaar uitgekozen, ik ben erg lang bezig geweest een goed assortiment samen te stellen. De mensen om me heen werden er ooit gek van en mijn man al helemaal. Zo ben ik weken bezig geweest voordat ik de goede RVS flessen had gevonden. Zoveel eisen die ik had en dan word het lastig. Maar waarom moet je nou juist een RVS fles en geen aluminium? En waar moet je dan op letten?
 

Dat vertel ik de volgende keer.....

Groetjes Mieke

Reacties

 1. Mieke van Eijndhoven Mieke van Eijndhoven

  Hoi Linda,
  Wat leuk om te lezen, ik ga er hard mee aan de slag om meer info te gaan geven :) Groetjes Mieke

 2. Linda Linda

  hey Mieke,
  Kan niet wachten tot er meer verschijnt
  op je blog, het is altijd plezant dat er nog
  eerlijke info geplaatst wordt
  Het is zoals je eerder al ergens gezegd
  hebt, tegenwoordig is alles gericht op geldbejag
  en niet meer op gezondheid
  groetjes
  Linda

 3. Mieke van Eijndhoven Mieke van Eijndhoven

  Hoi Monique, wat een prachtige woorden om te lezen, dit is ook echt mijn passie en wat is het dan fijn als ik daar andere mensen blij mee kan maken

 4. Monique Monique

  oi Mieke,
  Zo herkenbaar wat je schrijft over de weg die je hebt afgelegd ook al zijn mijn omstandigheden anders. Fijn om te lezen, want is toch weer bevestiging dat het niet gek is en men gewoon vastgeroest zit in wat men al veel te lang is aangepraat (en ik tenslotte ook lange tijd heb geloofd). ik was heel blij dat ik je webshop via een blog vond, je assortiment is geweldig! En dat kritische/veeleisend: helemaal goed, daarmee onderscheid je je in kwaliteit. Veel succes met alles en bedankt dat je deze geweldige webshop bent gestart! Groetjes Monique

 5. Mieke van Eijndhoven Mieke van Eijndhoven

  Hoi Nancy, jazeker ken ik je nog, wat een leuke tijd heeft Anouk bij jullie gehad zeg. Ik vertelde laatst nog tegen iemand dat wij het er eens over gehad hebben dat bij jullie in het dorp kinderen alleen maar met fruit mogen trakteren op school en als ze iets anders mee hebben, dat er dan niet getrakteerd mag worden, zo goed vind ik dat, ik wilde dat het bij ons op school zo was. En wat leuk om te horen dat jezelf ook qua voeding de goede kant bent opgegaan. Super en bedankt voor je complimenten :)

 6. Nancy Nancy

  Hoi Mieke,
  Ik weet niet of je mij nog kent( leidster van Anouk bij Peuterplezier) , herkenbaar verhaal ook hier is ommekeer toegeslagen wat betreft de voeding.Dus heel blij met je blog en webshop!!!Groetjes Nancy

 7. Mieke van Eijndhoven Mieke van Eijndhoven

  Hoi Agne, dat is een hele goede, daar kijk ik ook vaak op, maar helaas staan er weinig producten uit europa op, bij deze site komt de tandpasta van Jack ‘n Jill die ik verkoop als enige uit de bus waar helemaal geen rommel inzit :)

 8. Agne Agne

  Heel leuk, ik kan niet wachten tot je volgende blog. Wel een tip over verzorgingsmiddelen in je webshop: zelf gebruik ik deze site http://www.ewg.org/skindeep/ om te kijken hoe schadelijk een shampoo kan zijn, dat is dan mijn keuze, dus het andere hoeven het niet te gebruiken en maken eigen overweging. Sommige producten zijn niet zo natuurlijk, puur of onschadelijk als het lijkt.

 9. Mieke van Eijndhoven Mieke van Eijndhoven

  Nou Klaas, wat leuk om te lezen :)

  Groetjes Mieke

  P.s. We zitten midden in het inlogsysteemtraject, het heeft erg lang geduurd, maar nu komt het dan eindelijk echt online.

 10. Mieke van Eijndhoven Mieke van Eijndhoven

  Hoi Ilona, je hebt helemaal gelijk we gaan voor die verandering!! Jij bent ook goed bezig, en zo zijn er gelukkig vele :)

 11. Mamoeska Mamoeska

  Hé Mieke, wat leuk!
  Ik ben ook zo blij dat mensen steeds bewuster worden. Toch zijn de meeste mensen nog ‘blind’ wat betreft voeding.
  Ik krijg ook vreemde ogen als ik gezond eet. ‘Normaal’ is inderdaad cola met chips en ‘raar’ wortels met een pot gemberthee.
  Laten we dit alsjeblieft veranderen!

  Leuk dat je gaat schrijven, ik zal je blijven volgen :)
  Succes!

 12. Joke Joke

  chapeau.. je hebt een heerlijk ei uitgebroed, mooi. Je schrijft leuk en de persoonlijke verhalen en ervaringen van een ervaringsdeskundige…. ik kan niet wachten, kom maar op

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed