Menu
EUR
Gunstige effecten van collageen tijdens zwangerschap

Gunstige effecten van collageen tijdens zwangerschap

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Eén van de dingen die je jouw lijf kunt bieden tijdens je zwangerschap, is de aanvoer van extra collageen. Door het suppleren van collageen tijdens zwangerschap kunnen namelijk zowel bij moeder als kind gunstige effecten optreden. Met het innemen van collageen zorg je dus in de eerste plaats dat je ongeboren kindje niets tekort komt, terwijl je jezelf tegelijkertijd de broodnodige en welverdiende ondersteuning biedt.

Enkele manieren waarop collageen de zwangerschap kan ondersteunen

Huidelasticiteit

Tijdens je zwangerschap krijgt je huid heel wat te verduren. Zo komt je huid op een aantal plaatsen onder grote spanning te staan, waardoor de elasticiteit vaak flink op de proef word gesteld. Heeft je huid eenmaal zijn maximale rekvermogen bereikt, dan kan dat leiden tot striemen, ook wel striae of stretch marks genoemd. Het suppleren van collageen poeder als je zwanger bent kan het ontstaan van striae beperken, allereerst doordat het de elasticiteit van je huid ondersteunt en als tweede doordat het je huid gehydrateerd houdt.

Darmgezondheid en spijsvertering

De combinatie collageen en zwangerschap kan op het gebied van je darmgezondheid en spijsvertering een cruciale rol spelen. Zo helpen de aminozuren in collageen bij het herstellen van je darmwand, wat op zijn beurt je spijsvertering en de opname van voedingsstoffen kan bevorderen. Zowel voor je ongeboren kindje als voor jezelf is het natuurlijk uiterst belangrijk dat er zoveel mogelijk voedingsstoffen in je bloedbaan terechtkomen. Die hebben jullie beide immers hard nodig om fysiek sterk te worden en te blijven.

Gewrichten en ligamenten

Tijdens je zwangerschap ervaar je hoogstwaarschijnlijk flinke veranderingen in je gewrichten en ligamenten. Niet alleen het toenemen van je gewicht, maar ook flinke hormonale schommelingen zijn hiervan de oorzaak. Collageen tijdens zwangerschap helpt je gewrichten en ligamenten te versterken, zodat je lichaam beter in staat is de fysieke belasting van een zwangerschap te dragen.

Alternatieve gezichtsbehandeling

Tijdens je zwangerschap zijn er heel wat dingen die worden afgeraden, waaronder ook bepaalde gezichtsbehandelingen die mogelijke risico’s vormen voor je ongeboren kindje. Het innemen van collageen poeder bij zwangerschap is echter wel veilig, waardoor het een alternatief vormt voor je reguliere gezichtsbehandeling.

Gezonde haargroei

Een bekend fenomeen bij pas bevallen vrouwen is het zogeheten postpartum haarverlies. Wanneer je lichaam beschikking heeft tot voldoende collageen, kan het de haargroei op een gezonde manier ondersteunen. Hierbij wordt niet alleen de groei van nieuw haar gestimuleerd, ook heeft collageen een positieve uitwerking op de gezondheid en stevigheid van je haar.

Collageen na je zwangerschap

Niet alleen kun je collageen innemen als je zwanger bent, maar ook na je zwangerschap biedt het de nodige ondersteuning. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de periode dat je borstvoeding geeft. Een veelgehoorde uitspraak is bovendien “9 maanden zwanger, 9 maanden ontzwangeren”. Hiermee wordt verwezen naar de herstelperiode die je lichaam nodig heeft, na zo’n lange periode van ultieme inspanning. Helaas worden onderzoeken naar het suppleren van collageen en borstvoeding gevende vrouwen doorgaans niet toegestaan.

Wil je dus starten met het innemen van collageen poeder tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding, raadpleeg dan voor de zekerheid altijd eerst even je huisarts of verloskundige.

Collageen zwangerschap

collageen zwangerschap


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »