Boomklimmen en angsten overwinnen

Boomklimmen en angsten overwinnen

Noem het raar en onverantwoord, Ik vind het geweldig. De laatste tijd ga ik met mijn coach Geert steeds vaker boomklimmen. Je gebruikt daarbij je gehele lijf dus ook alle spiergroepen, daar kan in mijn ogen geen sportschool tegenop. Natuurlijk let ik erg goed op en ben ik erg voorzichtig met wat ik doe.

Het punt is juist dat ik me laat leiden door mijn gevoel. Op het moment dat ik ga nadenken komt de angst en dan kan ik zeker niet hoger. Dan neem ik even afstand en let even goed op mijn ademhaling, dan neemt mijn gevoel het weer over en gaat het zelfs beter dan de keer daarvoor.

Ik verbaas me erover hoe het lichaam dingen gaat herkennen. Als ik denk, dat gaat nooit of het lukt niet ga ik het toch wel altijd proberen. En inderdaad niet alles lukt meteen. Maar als je daarna het nog eens doet kent je lichaam de beweging al en gaat het al iets beter.

En na een paar keer zie je helemaal verschil. of het nu boomklimmen is of een andere oefening die ik voorgeschoteld krijg het blijft hetzelfde.


Ons lichaam past zich telkens aan, daarom is het natuurlijk ook zo belangrijk dat je ook in de sportschool niet steeds dezelfde oefeningen doet en af gaat wisselen, want het word steeds gemakkelijker voor je lijf en die ziet op een gegeven moment niet meer een uitdaging. En daar zit nu juist onze eigen uitdaging: Om steeds maar te blijven zoeken naar mogelijkheden en steeds een stapje erbij te zetten.

De mogelijkheden ontdekken en kijken wat je nog meer kan doen. dat geld natuurlijk niet alleen voor het sporten hè ;)

MIJN EIGEN MIJLPAAL

Ook ik ben bezig met het overwinnen van mijn angsten, voor mij heb ik gisteren een hele belangrijke mijlpaal behaald.

Een presentatie geven voor een klas met gymleraren in Den Bosch over voeding bij kinderen. Wat was het gaaf en wat heb ik genoten en dat terwijl ik van te voren erg zenuwachtig was.presenterswall-2a

Het mooiste was dat ik wat zaadjes heb gepland bij de meeste leerlingen. Er werden volop vragen gesteld en iedereen lette vrij goed op. Nu is het hopen dat er mooie bomen uit die zaadjes komen natuurlijk. Maar na de presentatie kwamen er meerdere jongens naar me toe met vragen over hun eigen voeding. Dus ik heb er sowieso enkele geïnspireerd om meer water te drinken en minder suiker te gebruiken.

Hoe gaaf is dat, het doel waarom ik ooit ben begonnen met de webshop is om mensen bewust te maken over het feit dat er veel vulling is ipv voeding. En dat er veel verpakkingen misleidend zijn. Dat we zelf de verantwoordelijkheid hebben voor ons eigen lichaam en dat we daar zorg voor moeten dragen.

Je kunt niets veranderen als je het niet weet, maar op het moment dat iemand je ervan bewust heeft gemaakt dan kun je je niet meer verschuilen achter onwetendheid en zul je zelf op moeten staan.

Ennuh, dit was een mooie oefening voor mijn eerste lezing. Ik was al eerder wel eens gevraagd, maar durfde toen nog niet zo goed maar Ik ben er nu klaar voor, dus ik zou zeggen kom maar op ;)  Ik ben nu wel benieuwd, wat is jou grootste angst die jij wil overwinnen of die je al hebt overwonnen?

Reacties

  1. Sylvester Sylvester

    Wat gaaf dat je je angst hebt overwonnen, en nog steeds overwint op deze manier!

    Bekrachtigend :)

    Liefs
    Sylvester

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed