Bambu Salz Bamboezout - 2x gebrand - Fijn - 150gr

Dit 2x gebrand bamboezout heeft een fijne structuur (fijne kristalvorm). Je gebruikt het bijv. in de keuken ter vervanging van zeezout/fleur de sel.
Artikelnummer:
250073
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
Op werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis.
Bestel binnen:
dan heb je het morgen in huis (mits op voorraad)
product-banner
€21,50
Incl. btw

Bij dit product ontvang je: 22 spaarpunten

Lees hier alles over ons spaarpuntenprogramma

Bamboezout 2x gebrand

2x gebrand bamboezout heeft een fijne structuur (fijne kristalvorm). Je gebruikt het in de keuken ter vervanging van zeezout/fleur de sel, maar in de badkamer kan je je huid er perfect mee scrubben of poets je tanden met een met een paar zoutkorrels op je tandenborstel voor het verbeteren van de conditie van je tandvlees.

Bamboezout wordt gemaakt door zeezout uit de Gele Zee bij Korea in holle bamboestengels te gieten. Vervolgens worden deze langs beide kanten dichtgemaakt met mineraalrijke klei en gebakken met dennenhout in een hete oven tot 1300 °C. De bamboe verbrandt tot as en wat overblijft zijn witte zoutpilaren die in stukjes worden gebroken. Dit bamboezout wordt 2x gebrand in een hete oven en nadien verpulverd tot fijn zout. Bij elke keer dat het bamboezout wordt gebrand, 1 maal, 2 maal of 9 maal, stijgt de kwaliteit. Er worden meer onzuiverheden verwijderd en de hoeveelheid mineralen in het zout verhoogt.

Gebruik:

  • Strooi het over je eten of zuig tussendoor op enkele zoutkristallen alsof het snoep is.
  • Je kan van bamboezout ook een zoutoplossing maken om je ogen, neus of mond mee te spoelen. 
  • Of poets er je tanden mee. 
  • Bij geprikkelde huid: sproei wat zout opgelost in water op je huid.
  • Doe 3 eetlepels fijn bamboezout in je bad voor een ontspannend moment.

Over Koreaans bamboezout.

Koreaans bamboezout is heel basisch en heeft een pH-waarde tussen 9 en 12. Het smaakt heel zout, maar is erg rijk aan mineralen. Bamboezout is hierdoor meer dan een smaakmaker, maar een natuurlijke en makkelijke manier om je voeding dagelijks op te waarderen.

Onze hedendaagse voeding bevat veel minder voedingsstoffen dan pakweg 50 jaar geleden. Maar vandaag hebben we juist méér voedingsstoffen nodig om vervuiling en chemicaliën in ons lichaam af te breken. Mineralen activeren vitaminen en zetten enzymen in gang die afvalstoffen afvoeren. Zonder mineralen geen vitaminen. Zout zorgt er voor dat voedingsstoffen goed door ons lichaam worden getransporteerd en door onze cellen worden opgenomen. 

Het bijzondere van bamboezout is dat het een hele hoge concentratie mineralen bevat. Bamboezout is hierdoor veel meer dan een aromatische smaakmaker. Het is een makkelijke en natuurlijke manier om dagelijks extra voedingskracht aan je eten toe te voegen. Strooi dit krachtige bamboezout over je eten of zuig dagelijks enkele zoutkristallen op. Bamboezout smaakt heel erg zout en het heeft een hoog zwavelgehalte, wat je ook proeft. Na een tijd went de smaak en kan je zelfs enige zoetigheid proeven.

Hoe komt het dat er zoveel mineralen in bamboezout zitten?

Bamboezout (Jukyeom) is een unieke zoutsoort uit Korea. Het werd er 1000 jaar geleden ontwikkeld door monniken als gezondheidsremedie voor de Koreaanse bevolking. Het wordt op traditionele wijze en met de hand gemaakt door middel van verbranding. 

Tijdens de herhaaldelijke bakprocessen worden de onzuiverheden in het zout verwijderd of geneutraliseerd. De mineralen zoals calcium, kalium, ijzer, koper en zink, worden verhoogd, mede omdat de mineralen van bamboe, klei en dennenhout ook overgaan in het zout. Ook krijgt het bamboezout door het verbrandingsproces een hoog zwavelgehalte. Dit maakt het zout heel alkalisch (pH-waarde tussen 9 en 12), terwijl de meeste zoutsoorten zuur zijn. Bamboezout kan dus neutraliserend werken bij zure voeding, welke een goede voedingsbodem vormt voor vele ziekten. 

Welk bamboezout kiezen: 1, 2 of 9 maal gebrand?

Bamboezout kan je voor veel dingen gebruiken; als mineraalrijk supplement of om je eten te verrijken, maar ook om je tanden mee te poetsen, in je bad, als zoutoplossing voor neus, ogen en gezicht. Naargelang de toepassing, kan je kiezen voor fijn of groffer zout.

Bij elke keer dat het bamboezout wordt gebrand, 1 maal, 2 maal of 9 maal, stijgt de kwaliteit. Er worden meer onzuiverheden verwijderd en de hoeveelheid mineralen in het zout verhoogt. Ook de kleur wordt steeds donkerder. 9x gebrand bamboezout wordt daarom paars zout genoemd. Het duurt 3 jaar om 9x gebrand bamboezout te maken! 

  • Dit 1x gebrand bamboezout is zeer fijn, bijna als poeder. Ideaal als keukenzout of tafelzout. Ook makkelijk om een zoutoplossing mee te maken.
  • 2x gebrand bamboezout is fijn, vergelijkbaar met fleur de sel. 
  • 9x gebrand bamboezout is er in een groffe en heel groffe korrelgrootte. Dit groffe bamboezout is ideaal om als supplement op te zuigen.

Ingrediënten: 95% zout, bamboe koolstof.

Voedingswaarde per 100g
Energie kj / kcal 0 / 0
Vetten  0 g
- waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 0 g
- waarvan suikers 0 g
Vezels 0 g
Eiwitten 0 g
Zout 100 g

Waarom hebben we mineralen en zout nodig?

Hoewel mineralen maar 3,5 tot 4% van onze lichaamssamenstelling uitmaken, hebben ze wel een hele grote invloed op de werking ervan. Ze activeren vitaminen en liggen zo aan de basis van de werking van ons lichaam. Een tekort kan voor veel problemen zorgen, maar kan je niet zomaar aanvullen!  Om goed te worden opgenomen, is het belangrijk dat het natuurlijke mineralen zijn en liefst ook in de juiste verhouding. Een teveel van het ene mineraal werkt de opname of werking van het andere mineraal tegen.

Zout is levensnoodzakelijk. Zout bevat natrium, een stof die we zelf niet aanmaken, maar essentieel is voor een goede werking van spieren en zenuwcellen, én ook nog eens onze bloeddruk en vochthuishouding regelt. Elk zout bevat zijn eigen unieke combinatie van mineralen en sporenelementen die maken dat het zout goed zijn werk kan doen. Het is dus niet een kwestie van minder zout gebruiken, wel van BETER, mineraalrijk zout eten.

Waarom is bamboezout nog beter dan zeezout?

Zeezout is al een interessante zoutsoort met van nature veel mineralen. Maar het bewerken tot bamboezout biedt extra voordelen:

  1. Onzuiverheden verwijderen: Onze zeeën zijn erg vervuild. Het traditionele verbrandingsproces boven 1300°C bij het maken van bamboezout is een wetenschappelijke methode om alle chemicaliën en onzuiverheden uit zeezout te verwijderen.

  1. Mineralen beter opneembaar maken: Mineralen uit de grond zijn niet zomaar opneembaar door het menselijk lichaam en niet alle mineralen in zeezout zijn absorbeerbaar door de mens. Door het bakproces op hoge temperatuur vormen de elementen of mineralen andere componenten waardoor ze wel zeer goed opneembaar worden door het menselijk lichaam. 

  1. Gunstige, natuurlijke mineralen samenvoegen: Door ze samen te bakken, kunnen we natuurlijke mineralen uit bamboe, klei en hars samenvoegen met zout. In bamboezout vind je dus ook mineralen die anders niet in zeezout voorkwamen. Bamboe wordt in Azië al eeuwen gebruikt als geneeskrachtig kruid tegen verschillende aandoeningen. 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »