• Gratis verzending v.a. € 35,- voor NL & BE*
  • Vóór 22:00 besteld, morgen in huis
  • Sparen voor korting
  • 085-3030730

Thuiswinkelwaarborg logo9.6met 4724 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2020
Amandelen (Geblancheerd) - 500g - BIO

Mattisson Amandelen (Geblancheerd) - 500g - BIO

€10,95

Mattisson Amandelen (Geblancheerd) - 500g - BIO

Beschrijving

Ongebrand en biologisch.

Voorraad: Uitverkocht

Levertijd: Er wordt op alle werkdagen besteld om de voorraad op peil te brengen. Transportkosten en levertijden Europa

€10,95

Er zijn nog maar 10000 producten beschikbaar

Bij dit product ontvang je: 11 spaarpunten

Lees alles over ons spaarpuntenprogramma

  • Winnaar Shopping Awards 2018 & 2019
  • Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • 30 dagen bedenktijd
  • Klanten beoordelen Puur Mieke met een 9,6/10
Mattisson Amandelen (Geblancheerd) - 500g - BIO
Productinformatie
Productomschrijving

Mattisson Amandelen (Geblancheerd) - 500g - BIO

  • Ongebrand
  • 100% composteerbare verpakking

Groei van amandelen

Amandelen groeien aan amandelbomen van een bloemetje uit tot een complete vrucht. Om daar te komen zijn de amandelbomen eerst van december tot februari in ‘winterslaap’. In deze periode zijn de bomen aan het herstellen en worden ze voorbereid op de volgende oogst. Tijdens de winterslaap krijgen de amandelbomen al knoppen. In januari begint de temperatuur toe te nemen, waardoor de knoppen sneller beginnen te groeien. De amandelbomen komen in februari tot bloei. De periode daarna is cruciaal. De vorst moet volledig uitblijven, de temperatuur moet mild zijn (12 tot 15 graden) en het liefst regent het zo weinig mogelijk. Onder deze omstandigheden kunnen de bijen de amandelbomen het best bevruchten. De bloem groeit na de bevruchting uit tot een zachte grijs-groene vrucht die in juli volledig is volgroeid. De schil van de amandelvrucht begint harder te worden en zal uiteindelijk openbarsten. In de periode tussen juli en oktober splijt de vrucht steeds verder open om de amandel te kunnen drogen. De noot splitst zich uiteindelijk volledig af van de vrucht en kort voor de oogst opent de schil zich volledig.

Noten zijn gezond

Na onderzoek is gebleken dat het consumeren van een handje vol amandelen per dag helpt om een gezond cholesterol gehalte te behouden in het bloed en de gezondheid van het hart te bevorderen.

Voordelen

Amandelen zijn een bron van Vitamine E, deze vitamine draagt bij aan de bescherming van onze cellen tegen oxidatieve stress*.

Amandelen bevatten veel vezels, eiwitten en vetten deze ondersteunen allen het verzadigingsgevoel*. Amandelen ondersteunen een gezond cholesterol*. Amandelen zijn rijk aan kalium dat draagt bij tot de instandhouding van een normale bloeddruk en werking van de spieren*.

*Geoorloofde EFSA claims.

Gebruiksadvies

Biologische geblancheerde amandelen zijn heerlijk in yoghurt/kwark, pap, salades, zelfgebakken brood of als tussendoortje.

Bewaaradvies

Koel, droog en gesloten bewaren.

Ingrediënten

100% Amandelen geblancheerd Biologisch.

Bevat Noten.

Voedingswaarde per 100 gram

Energie2461 kJ / 588 kcal
Vet49,9 g
waarvan verzadigd3,8 g
Koolhydraten9,1g
Waarvan suikers4,4 g
Vezels12,5 g
Eiwitten21,2 g
Zout0,003 g

Netto inhoud

500 gram (17,63 oz).

Land van herkomst

Italië.

Voorzorgsmaatregelen

  • Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Contactgegevens leverancier

Mattisson Healthcare BV, Middenweg 16, 3401 MB IJsselstein, Nederland.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »