Mattisson Amandelen (geblancheerd) - 500gr - BIO

Ongebrand en biologisch.
Artikelnummer:
260044
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
Op werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis.
product-banner
€11,26
Incl. btw

Bij dit product ontvang je: 11 spaarpunten

Lees hier alles over ons spaarpuntenprogramma

Mattisson Amandelen (geblancheerd) - 500gr - BIO

  • Ongebrand
  • 100% composteerbare verpakking

Groei van amandelen

Amandelen groeien aan amandelbomen van een bloemetje uit tot een complete vrucht. Om daar te komen zijn de amandelbomen eerst van december tot februari in ‘winterslaap’. In deze periode zijn de bomen aan het herstellen en worden ze voorbereid op de volgende oogst. Tijdens de winterslaap krijgen de amandelbomen al knoppen. In januari begint de temperatuur toe te nemen, waardoor de knoppen sneller beginnen te groeien. De amandelbomen komen in februari tot bloei. De periode daarna is cruciaal. De vorst moet volledig uitblijven, de temperatuur moet mild zijn (12 tot 15 graden) en het liefst regent het zo weinig mogelijk. Onder deze omstandigheden kunnen de bijen de amandelbomen het best bevruchten. De bloem groeit na de bevruchting uit tot een zachte grijs-groene vrucht die in juli volledig is volgroeid. De schil van de amandelvrucht begint harder te worden en zal uiteindelijk openbarsten. In de periode tussen juli en oktober splijt de vrucht steeds verder open om de amandel te kunnen drogen. De noot splitst zich uiteindelijk volledig af van de vrucht en kort voor de oogst opent de schil zich volledig.

Noten zijn gezond

Na onderzoek is gebleken dat het consumeren van een handje vol amandelen per dag helpt om een gezond cholesterol gehalte te behouden in het bloed en de gezondheid van het hart te bevorderen.

Voordelen

Amandelen zijn een bron van Vitamine E, deze vitamine draagt bij aan de bescherming van onze cellen tegen oxidatieve stress.*

Amandelen bevatten veel vezels, eiwitten en vetten deze ondersteunen allen het verzadigingsgevoel.*
Amandelen ondersteunen een gezond cholesterol.*
Amandelen zijn rijk aan kalium dat draagt bij tot de instandhouding van een normale bloeddruk en werking van de spieren.*

Biologische geblancheerde amandelen zijn heerlijk in yoghurt/kwark, pap, salades, zelfgebakken brood of als tussendoortje.

*Geoorloofde EFSA claims.

Bewaaradvies

Koel, droog en gesloten bewaren.

Land van herkomst

Italië

Allergenen

Bevat Noten.

Ingrediënten

100% Amandelen geblancheerd Biologisch.

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 2461 kJ / 588 kcal
Vet 49,9 g
waarvan verzadigd 3,8 g
Koolhydraten 9,1g
Waarvan suikers 4,4 g
Vezels 12,5 g
Eiwitten 21,2 g
Zout 0,003 g

Netto inhoud

500 gram (17,63 oz).

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website te vermeldt. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen.

Voorzorgsmaatregelen

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »